Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886026 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
А бе ја мислев на тој што паркирал да му го подиспеглаш носот :D А инаку тој што стои  не е крив, тој што удира од позади е секогаш крив. Овој може да застанал поради куче, човек, рупа на пат или било што, може колата му останала во дефект па не може да ја помрдне. Како и да е, тој што удира, не водел сметка за моменталната ситуација на патот и е крив за сообраќајката. И затоа треба да му го испраи носот на тој што паркирал! Па после нека биде крив......
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Така е Члинк, ама треба да се праша и тој што удрил позади со која брзина возел ... Често го возам тој дел и обилно брзината таму се движи од 60-90 км/ч

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Тука се двои патот десно и лево. Често пати се претицаат и се инатат тука. Па уште тие паркирани кога ќе излезат се крај. Мене лично ми се има исто така незгона ситуација десено таму.

Симо не е исто да удриш во преходно паркирана кола и да уриш во кола која закочила во моментот додека си возел позади неа. Затоавикам ако има сведок ќе го јаде паркираниот.

Икс пати нарузвелтова маваат во паркираните коли на улица. Не беатретирани као криви ама никој не им ја покриваше штетата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Како бе не биле криви ама не им ја покриваат штетата? :)

Иначе може да има допринос паркираниот, ако не е на прописно место паркиран. Но овој што се превртел очигледно возел троа побрзо од што треба чим не ги избегнал и воочил на време, а уште повеќе што успеал да се преврти кога го допрел едниот ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791

Отсутен Chlink

• Легенда
Како бе не биле криви ама не им ја покриваат штетата? :)

Иначе може да има допринос паркираниот, ако не е на прописно место паркиран. Но овој што се превртел очигледно возел троа побрзо од што треба чим не ги избегнал и воочил на време, а уште повеќе што успеал да се преврти кога го допрел едниот ;)

Па тие што паркираа наулица, не ги третираа како криви за сообраќајката, ама па тој што ги маваше не беше должен да им исплати. Знам пошто имав таква ситуација. Едноставно викаат кој ги ебе, кој ги тера да паркираат на улица.

Тоа "очиглено" поминува ли у твојава струка? Си има вештаци кои си бркаат работа, ќе си кажат кој за што е крив.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Ко ке опалев вечерава еден таксист како на видеото погоре  :o Само јас на жолто влегов, а тој ми влезе предвреме. Среќа што подзакочив, а тој набрзина помина.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Not a valid youtube URLNot a valid youtube URLNot a valid youtube URLNot a valid youtube URL

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000

Па тие што паркираа наулица, не ги третираа како криви за сообраќајката, ама па тој што ги маваше не беше должен да им исплати. Знам пошто имав таква ситуација. Едноставно викаат кој ги ебе, кој ги тера да паркираат на улица.

Тоа "очиглено" поминува ли у твојава струка? Си има вештаци кои си бркаат работа, ќе си кажат кој за што е крив.

Тој што ги мава никогаш не им исплаќа директно, неговата осигурителна компанија исплаќа ;)

Ова „очигледно“ е за на форум, сигурно нема вештачење да платам за да напишам дали овој стварно возел пребрзо или не. Али со 30 ако успееш да се превртиш алал да ти е :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
Па тоа ти зборам, осигурителната компанија вика кој го ебе. Пошто е паркиран на улица ништо не му плаќа. Ама ни па на овие паркираниве не му исплаќаат на овој што мавнал во нив. И секој својата кола си ја прави. Односно на крајот тој што ја паркирал на улица колата о сопствен џеп ќе си ја прави колата а тој што мавнал неговата осигурителна му плаќа. Ваков случај му се деси на другарче.

Нема со 30 ама со 60 можеш. А 60 е дозволено. Ако е голема штета и вештаци се викаат. Дали од осигурителна компанија или не тоа незнам.

Иначе за на форум викаш употребуваш такви термини ама колку што гледам во истиот пост се служиш и со стручни. Затоа ти реков :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Зошто е уапсен ВелеШтрумф, или ова е некоја глупост..?

Отсутен Chlink

• Легенда
Лепел плочки со непознат лепак. На испитување е.