Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883636 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Матеј, во застанатото возило имало луѓе ...

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Мy bad..како и да е проблемот треба да се реши брзо бидејќи стварно се голем проблем паркираните коли во прва лента
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Мy bad..како и да е проблемот треба да се реши брзо бидејќи стварно се голем проблем паркираните коли во прва лента

Како ќе се реши? Јас паркирав на 5мин пред Палма во К-4. Само мојата кола беше паркирана на 1ва лента. Доаѓаат полицајци и сакаат казна да ми пишат, 45 евра... (не ми пишаа)/ А каде се кога пред палма има паркирано и по 6-7 коли на 1ва лента?? тогаш ги нема...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Доколку има 3 ленти, до некаде е ОК, ама ако се само 2 ленти, казнувај најстрого секој кој го попречува сообраќајот...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
3 ленти се,меѓутоа тука е и автобуската станица,а најлевата лента е за идење во лево на следните семафори.кој проаѓа често тука,знае дека и да има едно возило застанато/паркирано во десната лента се прави гужва

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Таа лента на Партизанска е обележана со жута линија. Воопшто не смее да се користи. Ова го знам пошто ми беше едино утнато прашање на тестови кога полагав. Јас одговорив дека смее да се користи за позастанување а точниот оговор е дека воопшто не смее да се користи.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Кога ќе почнат автобусите и таксистите да ја користат таа лента, тогаш јас ќе се тргнам од неа

Се док ми шетаат лево десно не ги ебам 2%

Отсутен Chlink

• Легенда
Абе и јас ја користам, не ми беше тоа муабетот. Ако сака да те казни џандар, може и ништо нему можеш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Можеш да му го пукнеш носот... не навлегувам во последиците, ама сепак теоретски можеш.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Проблемот не е само што паркираат, а позади нив е автобуска, најголемиот проблем е што тие се на 50 метри пред кривината во десно спрема Нова железничка, а на сите треба да им биде јасно дека пред кривина НЕ се паркира. А посебно беше интересно што, пред да ги пуштат во употреба оние фонтани, тука имаше доста длабоки дупки, кадешто овој инцидент сигурно понаку ќе завршеше.

Али селска раја, што да правиш, сега сите имаат брзи коли, и мислат да глумат Раиконен.

Отсутен Chlink

• Легенда
Миле што ти е поентата, или колку да кажеш нешто  :D .

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Колку да кажам нешто :)

а на сите треба да им биде јасно дека пред кривина НЕ се паркира.

А особено не се паркира пред пешачки премин  >:(

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Ма какви 50 метри, 15 дали има пред кривина! И уште автобус ако треба од автобуска кога тргнува да ги заобиколи и тој фаќа 3 ленти од можни 3.
Инаку, по закон, крив е тој што ги пернал од позади, а овој ќе го крка само за погрешно паркирање. За жал, кај нас треба Фаланга ко` што вика, да му го пукнеш носот ако сакаш нешто дапостигнеш.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Ќе постигнеш... бесплатна обдукција во МВР.

Отсутен Chlink

• Легенда
Во случајов е крив тој што бил паркиран. околку се докаже дека стоел во место, или дека не застанал во моментот. Бар така мислам.

Симо ко што вика фаланга, ако му го пикнеш носот на џанарот и не си така далеку од бесплатна обдукција :D :D