Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883828 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
A be i ako si dobar ne cini a milicionerite citaat li citaat

милиционери??????? друже... милицијата кај нас ја укинаа пред 15 и нешто години :) немаме ние милиција...

ја му реков во минатото е

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
A be izvini de policajcite. Gi ima tuka i da gi pozdravam.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Три часот во аеродром кај мзт салата, пералната си пијам кафе и бам пред мене сообраќајка се дешава.
И20 и мини ван. Ја вадам девојката од кола и вратата се затвора, клучот на брава нема отварање.
Колава си работи во брзина тркалата не вртат, а осовината кај тркалото си врти. Се слуша некое гребење дали не е убацена добро во брзина и како да грчи ламелата.
Незз дали нашле резервен клуч за возилото да го отворат.

Мн. лоша работа централната, да беше онесвестена девојката ќе требаше стакло да се крши да отвориш.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Auuuuuuuuuuu duri i nevozmozno deluva. Vazno e sto nema mrtvi i povredeni.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Нормална работа е да се крши стакло. Правиш што треба за да се спасат луѓе. Ти е гајле за стаклото.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
A be da si na zapad NE SMEES DA JA PIPNES kolata ako nemas licenca za spasuvanje i PP zastita. Mozes da go jades od osiguranjeto na zrtvata.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Да си кај нас, не смееш да НЕ ја пипнеш колата, ако се случило нешто, зошто ќе те тужат со закон за недавање помош на повредено лица во сообраќајна несреќа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Не е точно. На запад одиш во затвор ако седиш со скрстени раце и не помогнеш а можеш да помогнеш. На запад важи правилото: прво човечки живот а после спасување на материјалните добра.

На пример во Америка и Англија во зградите до 5 или 6 ката нема ни хидранти ни спринклери ништо, ама затоа пак има заштитени скали и надворешни скали. Приоритет е да се бега а секундарно да се спаси материјално што и да е.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Бем ти запад... спасувај ако ти фаќа умот...
Мене кој ќе ми плати ако ми се случи мене нешто а жртвата успеам да ја спасам?
Никој...
ако душата те тера, кршиш џамој, сечиш каиши, корниш врати....
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Auuuuuuuuuuu duri i nevozmozno deluva. Vazno e sto nema mrtvi i povredeni.
Нема повредени, пред малку на тоа место имаше неколку што си правеа муабет можеше да ги собере, среќа нивна што се тргнале на време.

Пак ќе напоменам, глупа работа е што автоматски се заклучуваат вратите.
Пр. да падне возилото во вода и да тоне како ќе ја извадиш од кола???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Секако дека е твоја обврска да не се доведеш во ситуација да си жртва и самиот ти. Ако можеш да помогнеш ќе помогнеш, ако не тогаш ќе бараш помош, ќе означиш место, ќе спречиш понатамошна ескалација на незгодата.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Samo da si nemas rabota so osiguranje zasto mozes da ispadnes kriv zaradi mishandling and non-qualified approach kon zrtvata. Samo mozes da viknes 911 ili vo skapanata EU 112 i da bides prisuten BEZ DA PIPAS nisto.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
На пример ако се динста месо, може да одиш да помогнеш. Ама ако кобасици имаш на скара ставено неможе да одиш, зошто ќе ги ќумуросаш.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
БУгар ти пак друже одлепуваш изгледа. Јас ко што знам само во Кина имаше некој ваков закон. На сите други места обратно е.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Probaj druze da pritrcas vo pomos pri sudar vo Amerika ili vo normalen zapaden svet. Ako ne si EMT ili Fire so EMT licenca ne daj boze da si ja pipnal zrtvata pred da dojdat da ja odvedat vo bolnica i vo izvestajot na policaecot pisat deka ti si se obidel da i pomognes. Pa ne ke go jades tuku nema da znaes glavata i gzot kaj ti se od osiguranjeto na zrvata. Pogotovo doktorite da izvadat vina ako slucajno pocine... Ke imaat izgvor a be filjan coek se obidel da i pomogne arno ama filjan coek ne e lekar i nema licenca za pomos... Tuka zaebal rabota i on snosi krivica itn...

Remember - Insurance never pays back always takes.