Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3957578 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Jebemti vukojebina kosovska sto dozvoluva 76godisnik da vozi shleper.
Kojznae i kamionot kolku e star, po sliki ne izgleda deka e nov moze i od neispravnost se slucila tragedijata.

Kako i da e, jas bi gi blokiral sega site kosovski kamioni i bi gi odnel na vonreden tehnicki, samo taka so toa pleme koe ne znae za pocituvanje zakoni.
Ова што си го напишал важи и за твоето племе, дури и бетер сме/сте.

Веќе бледо ми е сеќавањето, случајот со сообраќајката  отприлика беше дека типот на лекарски преглед утврдено дека е речиси слеп, потоа издадена нова возачка, и плус уште неколку елементи, чинам во пензија дека беше а сепак вработен...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5766
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Sega treba od policaec na pasoshko na granica, do carinik i tie nad niv site da odgovaraat.
Zarem nikoj ne primeti deka "dedoto" go vozi kamionot?
Za sto postojat tie granicari, da proverat dali e se vo red, i potpolno imaat pravo da odbijat vlez.

Kako za Kocani taka i sega treba da im napravat, da ispolikaat u zatvor cela smena od granicata prema kosovo.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4627
Аха, сега одма само што не почнале, празникот да пројде. Ќе искочат на тв, ако искочат, ќе појадат лајна малце ден два и толку. Како и за се до сега. Колку трагедии се случија, ништо не се промени, ама буквално ништо. Системот е трул и скапан од корумпираност, а за тоа да се реши треба да дојде некој спремен, со муда, и чист, а не вакви кримоси ко што ги гледаме последни 36 години.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3696
Sega treba od policaec na pasoshko na granica, do carinik i tie nad niv site da odgovaraat.
Zarem nikoj ne primeti deka "dedoto" go vozi kamionot?
Za sto postojat tie granicari, da proverat dali e se vo red, i potpolno imaat pravo da odbijat vlez.

Kako za Kocani taka i sega treba da im napravat, da ispolikaat u zatvor cela smena od granicata prema kosovo.

Неможе да биде крив царинарникот зошто? Тој влегува со документ, документот му е издаден во така наречена држава Косово. Според закони и правила тој е чист бидејќи има важечки документ. Тоа е исто како Џон од Прилеп да оди во Швајцарија со документ човекот легално влегува во држава.

Зошто би бил крив царинарникот кога според процедурите лицето е чисто и има документи? Вината е во институциите кои му дозволиле во матичната земја да има документ, а не кај царината. Не постои правило некој да не може да влезе во држава поради возраст или нешто слично ако има валидни документи.

Не бранам никого апсолутно, ама царината тука нема никаква кривица туку тие во Косово што му издале документ ако и му издале не знам.
Сочуство до семејството голема загуба.Тажно
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7701
  • French diamond
Тој сигурно има заспано, а заштитната ограда која треба да спречи камионот да премини на спротивната страна сигурно била од времето на Тито и пред распаѓање.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5413
Тој сигурно има заспано, а заштитната ограда која треба да спречи камионот да премини на спротивната страна сигурно била од времето на Тито и пред распаѓање.
Koja ograda ke zastane 40 toni a moze i vise koi se dvizat so 80-90kmh. Ogromna energija e toa, mozebi mozes da go usporis ama ne veruvam da zastane

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore
Koja ograda ke zastane 40 toni a moze i vise koi se dvizat so 80-90kmh. Ogromna energija e toa, mozebi mozes da go usporis ama ne veruvam da zastane

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Како низ хартија.
Автобусот кај лаксарци, како си ја помина оградата? Исто!
Не е оградата крива, којзнае што се десило. Али многу смрди тоа што 76 годишњак бил позади волан како професионален возач.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6326
Некаде читав дека оградата била со несоодветен стандард за на таков пат.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
Аха, сега одма само што не почнале, празникот да пројде. Ќе искочат на тв, ако искочат, ќе појадат лајна малце ден два и толку. Како и за се до сега. Колку трагедии се случија, ништо не се промени, ама буквално ништо. Системот е трул и скапан од корумпираност, а за тоа да се реши треба да дојде некој спремен, со муда, и чист, а не вакви кримоси ко што ги гледаме последни 36 години.

Никој не е глуп да дојде на власт и да не краде како луд да се обезбеди за следни 3 генерации. Единствен спас за државата е само да се прогласиме за територија и да побараме надворешно владеење меѓународно и да им даваме одреден процент за тоа.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4091
  • MadaFunker

Да била од на Тито времето може и подобро ќе било, ама овие се од новите стандарди за да врти парата..за жал.
New blood of old school

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството
Нема ограда што ќе задржи 40т тежина.
Замор од возраста(на тие години требс со внуци да си игра и шета низ парк),Чекање по граници,возење и работни часови над дозволеното.
4 жртви.
Странски државјанин.
Некој од нашиот смрден корумпиран систем има одредено цена и му ја има соопштено за полесно да помини возачот.Дали ќе исплати,ќе видиме...
Лесна им земја на загинатите.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5766
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Mene i drugo me buni, kako se zapalilo instantno BMWto i kamionot?
Neli postojat sistemi koi stitat od vakvi raboti?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Еве го случајот за кој спомнав

"Сообраќајка со смртни последици: Возач со товарно возило (камион) удрил и усмртил пешак.Одбрана на возачот: За време на судскиот процес, неговата одбрана доставила медицински документи во кои се тврдело дека возачот има тешко оштетување и е „99 проценти слеп“. Целта на ова било да се прикаже дека тој не бил свесен или способен за настанот, односно да се ублажи вината.Продолжување на дозволата: Шок во јавноста настана кога беше откриено дека додека траела истрагата и судењето за сообраќајката, возачот уредно отишол во МВР и си ја продолжил возачката дозвола."

И сега, кое племе е појако?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6326
Кој системи, просечна брзина на двата да им била 100ка, на директен судар е х2, судар со 200 на саат директен…
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11888
  • Архитект
Кој системи, просечна брзина на двата да им била 100ка, на директен судар е х2, судар со 200 на саат директен…

Не се пресметува тоа така.