Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3411577 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Што можеш да очекуваш од едно општество во кое и тие што се нарекуваат новинари и медиуми немаат излезено подалеку од Охрид, а уште помалку од Македонија? Како да зборуваат за светот, кога немаат видено како функционираат другите општества? Затоа и целото размислување ни е ограничено, сиромашно и површно. Со закон би требало да се воведе секој млад човек над 18 години да помине најмалку пет години во странство, па потоа да се врати дома со поинакво искуство и перспектива. Инаку, спас нема – ќе останеме заробени во мизерија од размислување и простаклук.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Кога почнав да читам за ова и прочитав од Маврово према Гостивар знаев дека ќе биде на ова место, или уште 3 вакви слични места. Бидејќи викендицата ми е таму горе, секој викенд го возам овој пат и секогаш е истата песна. Се претекнува на полна линија на непрегледни места како да мора така да биде. Јас кога возам узбрдо не се осудувам да возам по средна лента ниту пак да претекнувам товарни возила. Си го возам тој дел од патот позади камион ако има гужва, воопшто не се осудувам да претекнам.
Какви работи се имам изнагледано на тој пат тоа е страшно, мене ми е нејасно како не гинат баш тука по двајца секој ден, изгледа Госпо ги чуваТ љуѓено.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Има неколку фактори, зошто се дешаваат вакви работи....
1.Сообраќајна некултура, која сите ја имаме во себе. Редовно на овој правец, сељандурија што излегува 2 пати годишно од родениот град, се сили и се брза да стаса дома, побрзо, за да се филма, е колку брзо возам. Јас заднава сезона, првецо Охрид Скопје го немам возено се преку Битола, Прилеп.
2. Државава, што во толку години несмогна сили да изгради надвозник, подвознок кај Здуње. Иначе раскрсницата кај Здуње е отворена негде 2010, вон сите стандарди.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Народов и народностите не **бат жива сила и на црвен семафор, по 5 коли поминуваат откога ќе уклучи црвено, вие за една или две полни линии сте кренале џева.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325

Подобра реклама од ова тешко...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Шоки се врача кучи.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Само да праша нешто...