Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3919922 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
полицаец може без причина да те застане, ама овој се накурчи бидејки мислам дека примети одма дека го снимаат а овој типов кој је разлог, нема разлог сака да те идентификува а тоа може и на улица да ти го направи, дај лична карта и крај.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
И после ќе го јадеш сосе пендрекот :)

Значка доби секој втор кретен кај нас, али јебига.

А полицаец мора да има одредена култура и начин на однесување. Мора да ти објасни дека те застанал заради рутинска контрола, а не откако ќе го прашаш да ти каже Дај документи и не замарај. Во Словенија ми се извинија кога ме застанаа за контрола на вињетки, Пријатен пат бла бла на крај.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
абе ти викам овој одма примети дека го снимаат, овие ептен глупи во колава се праи тоа подискретно не со мобилен во фаца

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига
полицаец може без причина да те застане, ама овој се накурчи бидејки мислам дека примети одма дека го снимаат а овој типов кој је разлог, нема разлог сака да те идентификува а тоа може и на улица да ти го направи, дај лична карта и крај.
Не е така Чварче. Пишав погоре. Не смее да те запира ни сообраќаец ни обичен полицаец на улица ако не си направил прекршок. А ако те запре мора прво да ти каже зошто те запира.

А ти да си ја гледаш работата, да не правиш прекршок и некој без причина да ти бара документи то а екршење на законот за тајност на информации. Тогаш МОРА полицаецот прво да докаже дека е полицаец па после да му дадеш документи разбираш? Што ако не е полицаец? Што акое било кој облечен во полициска униформа? Или јас да те запрам на улица во цивил и да ти барам документи кој си и што си ќе ми дадеш?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

А полицаец мора да има одредена култура и начин на однесување.

До сега што ме запирале дали 2-3ца се однесувале горе доле прописно. Дали немаат капацитет да го запамтат ова: "Добро вечер, документите ќе ве молам". Ама од кретен неможе да очекуваш никаква култура и убаво однесување.

Во Словенија ми се извинија кога ме застанаа за контрола на вињетки, Пријатен пат бла бла на крај.

Епа и од тоа се гледа до каде е Словенија, а до каде сме ние.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не е така Чварче. Пишав погоре. Не смее да те запира ни сообраќаец ни обичен полицаец на улица ако не си направил прекршок. А ако те запре мора прво да ти каже зошто те запира.

А ти да си ја гледаш работата, да не правиш прекршок и некој без причина да ти бара документи то а екршење на законот за тајност на информации. Тогаш МОРА полицаецот прво да докаже дека е полицаец па после да му дадеш документи разбираш? Што ако не е полицаец? Што акое било кој облечен во полициска униформа? Или јас да те запрам на улица во цивил и да ти барам документи кој си и што си ќе ми дадеш?

Така вели законот... :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Јас мислам, коа ке ти поабра полицаец документи, треба да му дадеш, а он после ке ти каже дали имаш казна или рутинска проверка...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига

А полицаец мора да има одредена култура и начин на однесување.

До сега што ме запирале дали 2-3ца се однесувале горе доле прописно. Дали немаат капацитет да го запамтат ова: "Добро вечер, документите ќе ве молам". Ама од кретен неможе да очекуваш никаква култура и убаво однесување.
Односно треба да каже: „Добра вечер, преминавте преку полна линија, васите исправи молам“
Или „Се извинувам (покажувајќи полициска значка), одговарате на описот на некого кого бараме, ве молам идентификувајте се “
или: „Имаме причина да се сомневаме дека сте сторител на прекршок, ставете ги рацете на воланот и легитимирајте се“ (ова може да го прават сао двајца полицајци едниот мора да се легитимира додека другиот полицаец го држи сомнителниот на нишан).

Јас мислам, коа ке ти поабра полицаец документи, треба да му дадеш, а он после ке ти каже дали имаш казна или рутинска проверка...
Не е така. Туку вака како што пишав погоре. Ама изгледа поицајците ја прескокнуваат таа лекција и гледаат премногу американски филмови со полицајци како Мел Гибсон

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3421
  • Хюндай Тюсон
Србите се исто цареви.
Нас не сопреа и не ни потражија дури ни документи туку праша не која година е колата и кога е фарбана.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Многу мислиш рикица :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Собраќајната полиција има право да го документира секој оној кого ќе посака. Можеби се бара одредена личност, трговија со бело робје, дрога и слично. Далеку од тоа дека цајканиве си ја вршат работата како што треба. НО да сум ја цајкан и да ми се испонаша некој овака, кој не му ебе матер еве на.

Да биле дечкиве курнази до крај немаше да се исплашат ко пички и да изгасат камери.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55248
  • Махер
Бараш легитимација од џандарсекогаш, посебно ако не се со обележано возило.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
http://tocka.com.mk/index8.php?ID=57384

Никако да излезе глупердава да види што како. Одма метак у чело.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
http://tocka.com.mk/index8.php?ID=57384

Никако да излезе глупердава да види што како. Одма метак у чело.

Toа и ми беше муабетот...