Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3919512 пати)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Не мора да има причина за да се сопре полицаец,онака рутинска контрола,да види дали си положен,дали ти е регистрирано возилото,дали имаш пиено,на клипот малку грубо се испонаша полицаецот,ама си побара документи лепо фино,само можеше лепо и фино да му каже дека е рутинска контрола а не да се испонаша кретењачки.Мене ме имаат многу пати застанувано,добро вечер,документи ве молам,ке ги виде,има пиено (на 2 пати имам дувано,ама 0.00).
Само еднаш имае републичка контрола во градот,и истиот полицаец на истото место во рок од 3 ч ме застана 5 пати.Само што испаднав,ме застана му ги дадов документите,се во ред,вртам на кружен тек,пак ме застанува,но ме препозна (немаше 1 мин.)ми рече терај.После 3ч пак вртам низ град,ме застана ми побара документи му ги дадов но му кажав дека пред некој час ме   проверил,ме погледна и ми ги даде документите,пак поминувам пак ме застана,ама откако ме виде рече терај,третиот пат ме застанува и ми вика,абе дечко што правиш ти,ми реков нема што да правам си вртам со колата,на тоа ми вика,ако е така да ти дадам палка и да ми помогнеш,но онака не на груб начин.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Фаланга,ако не направиш прекршок а возиш нерегистрирано возило,и ако не прават ‘рутински‘ контроли,како ке те казнат,од кај ке те фатат...Шо треба да напрајш да изгазиш 10 души на пешачки па да те застанат...Да во законот,работите стојат многу поинаку,јас кажувам како шо е во пракса...За дадениот случај,реков дека е џандарот се испонаша,ама и тие ем мангупи,ем го снимаат на што сељакот изреагира како што изреагира
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1966
Според мене би било правилно прво да се легитимира самиот полицаецот, па после може да побара документи, и одкако ќе го лигитимира возачот да му ја каже причината дали било прекршок или рутинска контрола. А и снимањето го оправдувам, но може и вие да го предупредите полицаецот дека е сниман и доколку има неправилности дека снимката ќе ја користите како доказ.. само кај нас тешко дека нешто од ова би функционирало  ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
Според мене би било правилно прво да се легитимира самиот полицаецот, па после може да побара документи, и одкако ќе го лигитимира возачот да му ја каже причината дали било прекршок или рутинска контрола. А и снимањето го оправдувам, но може и вие да го предупредите полицаецот дека е сниман и доколку има неправилности дека снимката ќе ја користите како доказ.. само кај нас тешко дека нешто од ова би функционирало  ;D
Повеќе ми се исплаќа на брзина казна да ми пиши одколку два саати да се објаснуваме со неписмениот  :D :D :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене за даме застане некој и да му дадам окументи МОРА да ми каже зошто ме застанал. Секогаш сум прашал и секогаш ми кажувале. Никој не смее вандалски да се однесува. Мора да се претстави да се легитимира па после да ми побара документи.

ТАКОВ Е ЗАКОНОТ.

Фаланга,ако не направиш прекршок а возиш нерегистрирано возило,и ако не прават ‘рутински‘ контроли,како ке те казнат,од кај ке те фатат...Шо треба да напрајш да изгазиш 10 души на пешачки па да те застанат...Да во законот,работите стојат многу поинаку,јас кажувам како шо е во пракса...За дадениот случај,реков дека е џандарот се испонаша,ама и тие ем мангупи,ем го снимаат на што сељакот изреагира како што изреагира

Во Америка ако те застане а не си направил ништо имаш право да го тужиш. Затоа имаат камери со кои заележуваат дали има некое сумливо минато колата или дали е регистрирана.

Тие се тука за да ме штитат мене а не да ме тероризираат, се додека не се докаже дека сум јас некој од кого треба да ги штитат граќаните.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига
Фаланга,ако не направиш прекршок а возиш нерегистрирано возило,и ако не прават ‘рутински‘ контроли,како ке те казнат,од кај ке те фатат...
јас не велам дека не треба да прават рутински контроли. Велам само дека кога ќе те застане треба да ти каже дека е полицаец, да се легитимира, да ти каже дека е рутинска контроилата и да ти ги побара документите.

Остај ти Рики што вика одма метак. Он само така вика иначе не е таков дечко.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Хахах дешавка пред едно 2-3 саати,се качувам на Баир,ај шо се качив,ко сум заглавил хахахахха,ги запалив и гумите и ламела изгорев и се,ај се одглавив,ама ој слези надолу,се подмрзнато,ниту да кочиш,а закочи си е*а м*****а во некоја порта,абе патешествие,  :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Јас утре се качувам до молика, ќе има дешавки, се надевам нема да акнам во некој ендек :D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7800
Мече, со зимски гуми си?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Сообраќајна полиција има право да те запре на место на кое што е пропишано запирањето заради контрола, пред се во поглед на безбедноста твоја и остантите учесници во сообрачајот. Значи во најмал рака треба да има проширување од страна на пат каде можеш безбедно да запреш и да не пречиш на останатите учесници во сообраќајот. Овде тоа беше случај, но според мене не е безбедно да излегува пред тебе на пат на 20 метра и да мафта со палица додека други возила минуваат покрај него.

Второ, сосема исправно си ги побара документите но како што има право да изврши контрола на документи полицаецот, така има потполно право според закон тој што е запран заради контрола да биде информиран за причината за запирањто. Многу пати ме зпарале и никој ништо не кажува ами само бараат документи ама ме имаат запирано и покултурни џандари кои сами, без да прашам ми ја кажуваат причината зшто сум запран. Последен пат на Кула пред недела дена ме запраа на проширувањето кај Македонија пат ме тргна на страна, добар ден, ве молам господине возачка и сообраќајна заради рутинска контрола.

Фала и пријатно.

Овој идиотов глуп, недоквакан, дозволи да го изнревираат само заради тоа што фино лепо го прашаа која е причината за запирањето. Ама нели е он полицаец де и кој шо смее да му рече?! Тоа е тоа.....Сељак со тапија!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Хахах дешавка пред едно 2-3 саати,се качувам на Баир,ај шо се качив,ко сум заглавил хахахахха,ги запалив и гумите и ламела изгорев и се,ај се одглавив,ама ој слези надолу,се подмрзнато,ниту да кочиш,а закочи си е*а м*****а во некоја порта,абе патешествие,  :D

Зато слушав го крена бајрот некој :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
А уште ова ми се немаше случено и ова се случи.

4 саата да дремеш на пат, на Дуље на минус температура, колона возила до кај шо ти гедаат очите напред и назад, само заради тоа што на некои глупи џандари Косовски им текнало да ги тргаат од сообраќај возилата со летни гуми и без ланци.

Проблемот е што на Косово никој не вози зимски гуму а за ланци има секоја иљадита кола па за многу кратко време на им се наполнил паркингот што го предвиделе за запирање и одстранување од соображај на возилата без опрема, па почнале да ги враќаат и после пола саат стана хаос невиден и нормално се затна работава.

Ако не дојдеше КФОР да расчисти ситуација ќе останевме до сабајле.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34467
  • Таков е животот... јебига
Па толку се способни Косоварите. Да не се КФОР, Македонците и останата збирштина од планетава тие нема да можат г’зот да си го избришат. Јас оставив нерви таму со нив. На праг сум да ги откачам засекогаш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Мече, со зимски гуми си?
Не бе,по сандалки шетам  ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Па толку се способни Косоварите. Да не се КФОР, Македонците и останата збирштина од планетава тие нема да можат г’зот да си го избришат. Јас оставив нерви таму со нив. На праг сум да ги откачам засекогаш.

Јас не можам да ги откачам и нејќу  :D

А за другото прав си, видео сега дека сами не ги бива ама џабе!!!

@Џиџи не знам дали си бил скоро јас одамна немав отидено, пола година скоро ама патот до Албанија е пуштен...стакло нов автопат!