Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3416626 пати)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Се  е  лудо. Мене во задниве 5 години ме сардисаа песови,прво 207-цата предницата крш, на Те-Ск. После службениот VW  transporter, само шо го средив од кога се бација со еден Мерцедес, пред Прилеп, на патот  на деволуција,  јаде пак куче, па надвор од пат па сервис. Последно среќа на мала брзина со  toyota-ва удрив куче на влез нна Струга, па поминав со скршен  држач на браник.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
Затоа никогаш не газам на отворено, освен кога мора да претекнам.

Правен е муабетот дека е 3-4 секунди газење низ празен булевар со 120 -140 е помалку опасно од 2-3 часа константно возење со 140, 160 180 на автопат.

Секако најдобро е да сме безгрешни, али ретко кој е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
140 на автопат не би смеело да биде опасно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
Зависи со каква кола...или комбе.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Zavisi i dali ima ograda pored patot, dali kucinja se cuvat kako sto treba ili u drzavi kako nasa neka gi neka se mnozat pa frlaj gi...
Zborime za avto-pat neli, 130 pa nagore
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Stratro

• Легенда
Пример автопат во наводници како Тетово - Гостивар каде два пати ми има претрчано животиња од куче преку двете ленти (не кутре), а еднаш едно одеше на сред лента и тоа навечер.
Брат ми на истиот пат имаше помалку среќа и удри во едно, па мораше браник да мења.

Битно осум патарини во два правци не ти бегаат.

Лично, немам доверба никаде низ Македонија.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Зависи со каква кола...или комбе.

И зависи кој автопат...

Отсутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 204
Само низ Македонија и Србија има животинки изгазено на автопат, штом се помине граница на Србија кон Хрватска или Унгарија многу ретко има нешто тавко.
Е сега како кај нив може а кај нас не?

Од рубриката прашања што ме мачат.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Само низ Македонија и Србија има животинки изгазено на автопат, штом се помине граница на Србија кон Хрватска или Унгарија многу ретко има нешто тавко.
Е сега како кај нив може а кај нас не?

Од рубриката прашања што ме мачат.
Шофер на  Камион другарче, собра  свинче диво,пред Будимпешта, ама да се чудиш, после   8 месеци на осигурителнната компанија во МКД, им  легаа пари за штетата, од некоја агенција за патишта  во Унгарија.

https://alsat.mk/mk/teshka-soobrakajka-na-vlezot-vo-tetovo-ima-zhrtvi/
Колку е  дозволено, колку летаат?
Не сум мајка Тереза, ама на Скопје-Тетово,  над 145км не сум кренал. Поготово фамилијарно на темпомат 110 и шибај. Гостивар Тетово на 90км  го држам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Не сум мајка Тереза, ама на Скопје-Тетово,  над 145км не сум кренал. Поготово фамилијарно на темпомат 110 и шибај. Гостивар Тетово на 90км  го држам.

Ти си криминалец бе, треба да одговараш за загрозување на безбедноста во сообраќајот.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
Додека сме кај удирање и газење животни,пред некои си 9-10години со Б4-ката удрив во коза,да да во коза.На излезот од Кавадарци према Моклиште неколку кози пасеа покрај пат од десната страна,намалив на некои си 50км/ч и поминав во левата лента но како дојдов на неколку метри до козата глупата си рипна пред кола,ја испрепелкав неколку метри ама ништо не и беше а и навидум ни на Б4ката.После некоја ден видов дека држачите на фарот се пукнати и хаубата навиткана.Тогаш  ја сватив во вистинска смисла познатата навреда  'Глупа коза'
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Денес возам 90 со камионот и празна приколка,ветер дуваше(низ цела Германија) ама не толку страшно(некои делови од Де имаше појак ветер па имаше и превртени камиони) сум возел исто празен и на појак ветер.
Е сеа кај дуваше ветер,па и дожд и тоа јако.Наидувам на мост,на патот асфалтот убав(груб шо не држи вода),а мостот некои си 30-70м мазен асфалт и "лежи"(мислам дека знаете за каков асфалт сакам да кажам) вода.

Како "влегвам" на мостот така воланот ми го снемува(аквапланинг)како на мраз да возев,а и ветер бочно дува и ме носи кон банкината.
Среќа краток беше мостот,а и не изреагирав погрубо,инаку можеше да биди циркус.
Инаку гумите и на камион и на приколка се добри,напред Ханкок назад Бриџстоун.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Ин лајв, слушнав нешто подолу пеш додека идев ама дека со слушалки не кладов дикат, кога дојдов на семафор видов шо се десило.. Океј се вака навидум сите, митото салам земено, тоа другата фиеста стара беше пепел пред пламнување ја гасеа. Козле кај пиљарата.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html