Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3417804 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Споменикот беше оштетен, изгледа на Шилеџе му е близок.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Скоро секогаш навечер на семафори од Горки кон Беко, Даме Груев, сум прв и имам навика да тргнам барем секунда-две подоцна ради празноглавци што прелетуваат од Рекорд кон ЈБТ.

Ова кај Соборна беше класичен школски пример како ќе го јадеш ни крив ни должен.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Скоро секогаш навечер на семафори од Горки кон Беко, Даме Груев, сум прв и имам навика да тргнам барем секунда-две подоцна ради празноглавци што прелетуваат од Рекорд кон ЈБТ.

Ова кај Соборна беше класичен школски пример како ќе го јадеш ни крив ни должен.
Море нека мава, таман ќе се подновам со ново Мече после

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Обиколница моментално:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Тука треба да си ги тужи Македонија Пат и Република Македонија за субстандардни банкини. И да се подзалетал и да се десил акваплејн, колава треба само да се одбие од банкините и да запре полека.

Само ѕид за овој, два реда банкини искрше.   ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Обиколница моментално:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако тужи нема да добие. Неприлагодена брзина на условите на патот...

Тука треба да си ги тужи Македонија Пат и Република Македонија за субстандардни банкини. И да се подзалетал и да се десил акваплејн, колава треба само да се одбие од банкините и да запре полека.

Само ѕид за овој, два реда банкини искрше.   ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Какви се тие банкини од кои ќе се одбие кола со брзина од преку 120 км/ч, од гума?

Имаше (анонимни) експерти по автобуската несреќа кај Ласкарци кои ја пуштија водичката дека банкините биле под стандардите и поради тоа автобусот ги скинал сите 3 и излетал, не го ни успориле.

Еве видео како треба да изгледа банкина после удар, со брзини, со тежини со све.

https://youtu.be/YVgRihBweic

Колку си сигурен за ова?
Хипотетички гледано, возел 160 km/h , претрчува куче, и во афектна состоја ја сече банкината под остар агол. Таа треба да го запре/одбие, или брзината е преголема па он ја сече неа?

Хипотетички гледано, при 160 колку остар агол можеш да создадеш помеѓу тебе и банкината? Не знам математика ама сме возеле сите 160, јасно ти е дека остри агли на вртење при толкави брзини не доаѓаат во предвид.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
За среќа избегната е поголема трагедија, само неколку со полесни повреди.
https://www.24.mk/details/se-prevrte-avtobus-so-rabotnici-vo-bitola

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Де беее...

Како можел да летни на овај пат и со таа брзина.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
Заспал...можеби
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
Нема време кога да заспие.

Од капија до овде има 3 мин возење.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Ne znam kolku znaenje ke mu pomogne na bilo koj ako uleta so 120 vo ezerce samo so leva strana ( desna da ostane na "suvo") posto kaj nas voda se zbira pored bankini
Доволно ти е да знаеш дека во таа ситуација треба да ги кренеш нозете од командите и во ниеден случај да не стискаш на кочница. Исто како кога ќе налеташ на снег на патот. Баш сабајлево на истото место влетав во такво езерце.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
За среќа избегната е поголема трагедија, само неколку со полесни повреди.
https://www.24.mk/details/se-prevrte-avtobus-so-rabotnici-vo-bitola

Му се слошило на шоферот. Се исклучил на кратко.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Ne znam kolku znaenje ke mu pomogne na bilo koj ako uleta so 120 vo ezerce samo so leva strana ( desna da ostane na "suvo") posto kaj nas voda se zbira pored bankini
Доволно ти е да знаеш дека во таа ситуација треба да ги кренеш нозете од командите и во ниеден случај да не стискаш на кочница. Исто како кога ќе налеташ на снег на патот. Баш сабајлево на истото место влетав во такво езерце.

Kako da znaev, sabajlevo uletuvanje u ezerce pred miladinovci patarina nakaj ku so 130, sreca mecevo tesko. Na vracanje isti kurac kaj velkovo meance samo sreca so 90 na noviot/rekonstruiran pat na silegov
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
За такви ситуации нема универзално правило(скоро и за ништо нема универзално правило ама...).
1.Треба да познаваш терен кај возиш па да знаеш до колку да се опуштиш.
2.кога не го знарш теренот не се опуштај многу,да не бидиш изненаден.
3 Кога ќе влезиш во "срање" барај било каков начин да се спасиш. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
епа најдобар начин ко ќе влезиш во вир е тоа. евентуално абс-от да ја исправи колата ако коќиш, или благо да свртиш накај сувата површина, ама колку е тоа благо вртење.... поарно да не вртиш :D