Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415647 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
А може некој да ми објасни како Мерцедесот удрил со десната страна во десната страна на камионетот?

Обично и инстиктивно, кога некој ти излегува пред тебе - бегаш твое десно т.е во банкина, канал покрај патот, ливада... Така камионетот би бил удрен од левата страна повеќе.

Или камионетот земал да бега лево во БМВ-то, па го собрале од десно или не знам. Или не го видел воопшто, а Мерцедесот тргнал накај спротивната банкина и се удриле десно. Мада на сликите камионетот делувсше како да бегал лево. Некако ми нема смисла да бегам во кола која ја претицуваат.
« Последно менување: 07 Септември 2021, 20:39:17 pm balanar »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Скоро гледав некаде едно видео каде невиниот во обид да избегне судир бега во спротивна лента, бидејки оној од спротива му идеше директ во него.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Кога нема редица оставки во "државава" после овој случај тури и пепел. Ќе дојде ден, за жал, ќе треба правда лично да се тера, по принципот око за око.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Преминувам прееска пешачки кај страничниот влез на Рамстор мол во 5 попладне, гужва фул, ме почекуваат коли од кои на едната лента Јетко полициско (не дека имаат кај да одат). На велосипедската патека лета Валентино Роси со 250цц мотор да стигне побрзо, на 10цм од мене.

Како реагирав навреме не знам и јас. Зјапам во полицисково возило, ми креваат раменици. Очи 24 луѓе.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Скоро гледав некаде едно видео каде невиниот во обид да избегне судир бега во спротивна лента, бидејки оној од спротива му идеше директ во него.

Тоа беше видеото од Македонија каде тој со Спаркот возеше во спротивна, па се врати на негова лента и се удрија.

https://www.youtube.com/watch?v=kSM12meekjw

Ама тука таа лента му беше слободна, па затоа отиде веројатно.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@balanar Секој пат се ежам кога ќе го изгледам. И баш како што викаат коментариве во видеово - ќе си поштен, ќе возиш прописно, по знаци, во твоја лента и ќе дојде пијана будала и ти ќе го јадеш на крај дека на полна линија си сменил друга лента и нема снимката да се важи.

Че ве мољам тој што ќе си оди последен од територијава да исклучи ламба.

Отсутен Mikius

• Легенда
Како стиснав заби денес :-X

Возам по Ѓоргов кон Козле, стигнувам пред мене девојка на точак која вози по коловозот, намалувам брзина пошто секако требаше да вртам лево за на Загребска.
Одеднаш, буквално одеднаш, девојката врти лево (демек ја поминува улицата на пешачки премин), немав потреба да кочам бидејки беше на некои 5,6 метри пред мене, а и бев тотално изненаден, но во истата секунда кога почна да вози со точакот по пешачкиот, здогледав кола од спротивната лента која беше многу поблизу.
Во секунда ми помина низ глава филм, како ја дига на хауба, таа лета во воздух и паѓа кај мене на хауба.
Се извлече за влакно и си продолжи како ништо да не било.

Се гледаме со тој од другата кола, не стигна ни да ја опсуе од што беше изненаден.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Цитат
Затвореникот Зоран Mилески-Кичеец оди во притвор за сообраќајката кај Стража за да не влијае врз сведоците и да не ...

Затвореникот оди во притвор ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Јас стиснав заби од читањево на дешавкава камо ли ти на лице место што си бил. Ќути, идемо даље. И таа не е (до толку) крива кога не Ѓоргов нема каде баш да се вози со точак освен по коловоз.

Отсутен Mikius

• Легенда
Па добро, ништо страшно што возеше по коловоз, но можеше да застане пред пешачкиот и да го премине пеш.

Овака, толку брзо му се појави во видно поле на тој во колата од спротивен правец што беше тотално немоќен.

Отсутен Mikius

• Легенда
Цитат
Затвореникот Зоран Mилески-Кичеец оди во притвор за сообраќајката кај Стража за да не влијае врз сведоците и да не ...

Си го исекол најинтересното, ...да не влијае врз сведоците и да не го повтори делото.

Човекот ужива во предизвикување сообраќајки ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Кическион изгледа си го наплатил Мерцедесот. Друго за оваа сума не гледам што би било осигурано. Евентуално некој тенк или нешто такво.

Втора според вредност штета, во првото полугодие годинава, е исплатена во класата задолжително осигурување од автомобилска одговорност. Износот е 10,66 милиони денари (173.000 евра) и ја исплати „Евроинс осигурување“.

https://faktor.mk/najgolemata-shteta-isplatena-za-osiguren-imot-osigurenik-naplatil-200000-evra

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
А несреќникот што предизвикал 101.000 евра штета во странство (категорија зелен картон)? ;D Кој знае што кола има удрено ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Bogami, nikad nije kasno.