Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414439 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Јас го знам местото после Белград, на последното идење таму си застанавме да јадеме со невестата на отворено затоа што има масички и столови од бетон под дрвата и е убаво местенце за краток одмор.

Зошто би спиел таму не знам, кога на 6км има ОМВ бензинска станица со огромен паркинг кој е осветлен и многу често патролира и полиција и обезбедување.

Во секој случај, не е убаво така, ама сепак е балкан.

Прашање на место бидејќи има многу добри пространи и осветлени пумпи низ Србија

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
А вие би тргнале 1 700 километри, со 2 деца, без пари за секој случај ?
Сега поминав на одмор околу 2400-2500 километри со 100 евра у џеб, друго у картици. Двете деца гратис ми се :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Јас го знам местото после Белград, на последното идење таму си застанавме да јадеме со невестата на отворено затоа што има масички и столови од бетон под дрвата и е убаво местенце за краток одмор.

Зошто би спиел таму не знам, кога на 6км има ОМВ бензинска станица со огромен паркинг кој е осветлен и многу често патролира и полиција и обезбедување.

Во секој случај, не е убаво така, ама сепак е балкан.

Прашање на место бидејќи има многу добри пространи и осветлени пумпи низ Србија
Од муабети на блиски, кој со комбе шофери што носи, кој со приколица за коли, многу дешавки има и на бензиските во Србија. Тоа е уиграна група која можно да е во игра со полицијата, бидејќи на 2 пати им се има случено на блиски да пробаат да им провалат, а за неполни 5 мин полиција да дојде по случката.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Март/Април кога го слегував за Мк Маканот,Маџарскљ на граница чекав 9часа,па од Хоргош тргнав во 00ч.Возам надолу ама веќе после Белград почнав да осеќам дека нема да се можи.
За преноќевање заради корона,кај смее,кај не смее,застанав на бензиска и тоа зад бензиската во темницата.

Едно 3-4 саати ги преспав,станав си продолжив.
Баш на Хоргош дур чекав дојде Србин со кола со Цол табли и ова она,ми вика ако спиеш некаде само некој салам хотел со нивни обезбеден паркинг(по можност затворена гаража,како катна и сл.),инаку вика можиш без кола да останиш.

А згора на тоа па имав и околу 7-8К € во мене(пратки од колегите)...
Ама навикнат сум да спијам по патишта,да провалуваат во приколка,па емигранти влегуваат,па излегуваат така да не му се потресувам многу,а можиш да се изгориш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Затоа лопатче/мотика од Ј.Н.А в багаж, 17ка насадна за бандаши до седиште и солзавец во вратата, се ми се има најдено :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Затоа лопатче/мотика од Ј.Н.А в багаж, 17ка насадна за бандаши до седиште и солзавец во вратата, се ми се има најдено :D
Уште шмајзер ти фали :D

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Кој носи не проси :)))
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MecheTo

• Легенда
Абе јас ко ќе заспијам "тој" можи комотно да влези да си најди шо сака,да не речам и да ме е** ништо нема да осетам.
3 аларми и 20 пропуштени повици(не на вибрации туку со тон) не ме разбудуваат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
@Stratro
Пред некое време некаде по темите правевме муабет за тоа дека ќе пробам да видам за колку метри камионот ќе закочи до 0.
Епа денес пробав.
Значи:
-Камион + полуприколка без товар,тежина околу 15,5т(со фул резервоари),плочки на предна осовина се на 65%,на задна осовина 50%(нови се монтирани пред 3г дисковите и плочките и досега имаат поминато 370Ккм :),на приколката незнам во која состојба се дискови и плочки ама чим е регистрирана значи се добри. ;D
Од 89кмх по тахо(88кмх по гпс,за да нема љутиш), до 0 закочи за 47-50м...
Пошо немам метро да мерам,мерев од почетната точка на кочење до крајната во должина на камионот.Излегоа не цели 3 должини а камионот е долг 18,75м така да ете го резултатот.

За товарен со 25т ќе биди повеќе по мое 20-30м(онака од искуство да речам,познавајќи си го возилото како се понаша),али чим имам прилика ќе проверам и така па ќе пишам.

сори за дабл пост.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Абе не се заебавај да не се ничкосаш некаде сосе-товар.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Ќе покрие осигурителната,жената ќе земи 20К€ еднократно,ќе ми ја јадат пченицата и тоа ќе биди тоа. ;D

Ако правилно го обезбедиш товарот,нема кај да мрда,само ретко возам тешки товари,а и кога возам ретко кога е осигуран како треба. :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Каков јунак си ти, алал да ти е ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
Не се осеќам нешто јуначки. ;D