Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426154 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Во Ченто кога искочија МВР како статуи стоеа, а во Вевчани на карневалот циркус направија. Мирен народ сме и бегаме од беља, затоа ова ни се случува.
Така е, ама мислам дека има и друга ситуација многу битна тука, и некои тоа многу добро го знаат:
Значи, 1. Последен пат кога бевме "немирни" беше во 2001ва.
2ро. Ако пробаме пак да сме немирни ќе се повтори истото. :)
 Незнам дали сме свесни, ама во овој случај конкретно, баш и немаме многу избор освен да бидеме мирни. Можеби затоа во некои ситуации МВР стојат како статуи.
Нормално сега ситуацијата е многу по сложена и можеме да дискутираме уште многу што- како-кој
Ама во главно се сведува на тоа второто што го пишав. Несакам да оди темата во неубав правец, ама само да напоменам на тој факт.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
Ништо не правиме со мирно

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Тоа не продолжување со „мирно“ не мора буквално да значи да се почне војна, туку да се почне поактивно да се бара од надлежните да ги спроведуваат законите. Ништо повеќе од тоа - спроведување закони, за сите, исто. Тоа „поактивно барање“ значи демонстрации, организирање во гласачки здруженија, или едноставно пишување маил и секојдневно ама масовно замарање на сите надлежни институции. Политичарите ништо не ги плаши како проспект од губење на гласови (и следните избори).

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Овие вчера сообраќајка направија веќе се знае името и презимето кој возел. Сакате уште вечер да ги обесат или што да им прават? Многу јаки сте на тастатура, до 2001 дури дојдовте :)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Стрпи се, а дали се иде во затвор за ова?!? Вие кога сте виновни во сообраќајка ве носат во идризово?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Добро да тро претерав  ;D Ама на овај не само што нема да му ја одземат возачката, туку  и нов пасат ќе му купат.

Ако возел 120 во град и плус поминал на црвено, треба да му се забрани возење наредните 3 години.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Стрпи се, а дали се иде во затвор за ова?!? Вие кога сте виновни во сообраќајка ве носат во идризово?
Дечко, зошто на сите постови идеш контра?
Орден за храброст ли да му дадат на возачов?
Не ме интересира вера ни пол ни години, си упропастил туѓи животи ќе скапеш во затвор. Доста веќе партии, врски итн.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не ме интересира вера ни пол ни години, си упропастил туѓи животи ќе скапеш во затвор. Доста веќе партии, врски итн.
Не е контра ако не е со мнозинското размислување, особено ако е размислувањето неурамнотежено.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
Не е контра ако не е со мнозинското размислување, особено ако е размислувањето неурамнотежено.
Те заборавив, извини

Отсутен Mikius

• Легенда
Те заборавив, извини
Тука сум цело време, како межеше да ме изумиш :)

Сообраќајка ко сообраќајка, не може сега да се повикува на линч поради етничка припадност.
И со 50км/ч ќе ја имаше, пошто поминал на црвено, смртни последици има и со тие брзини, среќа немало.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
Те заборавив, извини
Тука сум цело време, како межеше да ме изумиш :)

Сообраќајка ко сообраќајка, не може сега да се повикува на линч поради етничка припадност.
И со 50км/ч ќе ја имаше, пошто поминал на црвено, смртни последици има и со тие брзини, среќа немало.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Продавање „политичка коректност“ е полошо од малку претерување во реакции ама реално гледање на работите. Пошто некогаш мора да се претера за да се дојде до позитивна реакција (читај ОВДЕ СЕКОГАШ МОРА ДА СЕ ПРЕТЕРА ИЛИ НЕМА НИКАКВА РЕАКЦИЈА).

На крај никој не повика на линч. Само се бара правдата да ги фаќа сите исто, наместо сегашнава реалност со двојни аршини за Албанците и богатите. И не, не ме интересира кој бил полош, дали Албанците или богатите (и богатите Албанци). Сите треба на истиот кол (подолг) (метафора бе Мики, не се пали веднаш). :)

П.С. за политички коректните на кои им „смета“ Ш зборот:  https://en.wikipedia.org/wiki/Shqiptar

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Во Ченто кога искочија МВР како статуи стоеа, а во Вевчани на карневалот циркус направија. Мирен народ сме и бегаме од беља, затоа ова ни се случува.
Така е, ама мислам дека има и друга ситуација многу битна тука, и некои тоа многу добро го знаат:
Значи, 1. Последен пат кога бевме "немирни" беше во 2001ва.
2ро. Ако пробаме пак да сме немирни ќе се повтори истото. :)
 Незнам дали сме свесни, ама во овој случај конкретно, баш и немаме многу избор освен да бидеме мирни. Можеби затоа во некои ситуации МВР стојат како статуи.
Нормално сега ситуацијата е многу по сложена и можеме да дискутираме уште многу што- како-кој
Ама во главно се сведува на тоа второто што го пишав. Несакам да оди темата во неубав правец, ама само да напоменам на тој факт.

2001 конфликтот изгледа не се сеќаваш како е почнат чим викаш македонците дека биле “немирни“.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Nema vrska dali e albanec ili koreec. Bitno pravda nema.

Oti ako beshe makedonec ovoj so pasatot do sea zatvor ke lezese.

Отсутен Mikius

• Легенда
Цитат
малку претерување во реакции ама реално гледање на работите

Каква склопена контрадикторност ;D