Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424399 пати)

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Многу е битно да читаш и да се образоваш за да се догребиш до таква позиција. Секако треба малце и од Бога да ти е даено. Многу е полесно да си се шлаеш цел ден по кафиња и пред коперација, да си скролаш по фб/твитер ама не носи никакви бенефиции, не е ценето. А ене заврши хирург, ако си добар за една покомплицирана операција имаш добар бенефит.

Овој заклучок можеби функционира надвор од балканов. Тука, ако продолжи овој тренд на заебување на државата дури можеби и како минус ќе се смета образованието асално.

Повеќето што успеаа во државава се сосема спротивни од тие првите што ги наброја, а повеќе влечат накај вториот тип.

Оди прашај ги хирурзите и докторите во државна дали имаат ЛЕГАЛЕН бенефит од знаењето.
« Последно менување: 24 Јануари 2021, 08:06:27 am Anton »
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Во продолжение, не го осудија тетовецот што го усмрти моторџијата исто тетовец на М.Т.Гологанов и жена му која беше трудна и го изгуби бебето попусто бара правда, а не го осудија и копилето некој внук на Беровиќ бетон што усмрти 17 годишник на семафорите кај карате клубот Работнички исто на М.Т.Гологанов. Низата е долга...
Не ја разбирам етничката конотација. Онаа фолк пејачката што правеше јадења по емисиии викаше мх мх мх утепа човек со кола и што се деси на крај? Едно големо ништо. Нема владеење на правото и тоа се одразува врз секојдневието, па и возачка култура, сообраќајки па после врски во суд итн. Дали било македонец, албанец или нешто трето ама ич не е битно. Примери колку сакаш од една и од друга страна.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
i vie gerijatrija poulavelee :D

77-годишник со „Порше“ прегази пешак и побегна

Вчера во 13.50 чaсот на крстосницата од бул.„Гоце Делчев“ и ул.„Иљо Војвода“ во Скопје, патничко возило „порше“ со скопски регистарски ознаки, управувано од Г.К.(77) од Скопје, удрило во пешакот Б.Х.(70) од Скопје и го напуштило местото, соопшти МВР.

Пешакот се здобил со тешки телесни повреди, констатирани во Градската општа болница „Св. Наум Охридски“.

Увид на местото извршила екипа од СВР Скопје.

https://skopjeinfo.mk/77-godishnik-so-porshe-pregazi-peshak-i-pobegna?fbclid=IwAR2ZjCrh1B74vA3QTM_nbmJDnPzSdoDx9OogToS91bC5CNJbWhk9K0hG0Bk
« Последно менување: 24 Јануари 2021, 10:29:02 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Ne ja razbiras konotacijata oti zivees na 3000km od MK i ne si dosol vo kontakt so planinski pleminja so pari (normalno ilegalno zaraboteni). Tiktok videata se nisto vo odnos na realnosta sto se slucuva vo soobrakajot, a i jsp ne se odminati. Ne navleguvam vo detali oti samo se kontras spored muabetive sto gi pravis, ama realnosta e taa.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
“Вчера во 13.50 чaсот на крстосницата од бул.„Гоце Делчев“ и ул.„Иљо Војвода“ во Скопје, патничко возило „порше“ со скопски регистарски ознаки, управувано од Г.К.(77) од Скопје, удрило во пешакот Б.Х.(70) од Скопје и го напуштило местото, соопшти МВР.

Пешакот се здобил со тешки телесни повреди, констатирани во Градската општа болница „Св. Наум Охридски“.

Увид на местото извршила екипа од СВР Скопје“

Се шпекулира дака возачот Г.К е композиторот Глигор Копров

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Како полицаецот ги допира возилата ;D
Има и помошници ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Многу е битно да читаш и да се образоваш за да се догребиш до таква позиција. Секако треба малце и од Бога да ти е даено. Многу е полесно да си се шлаеш цел ден по кафиња и пред коперација, да си скролаш по фб/твитер ама не носи никакви бенефиции, не е ценето. А ене заврши хирург, ако си добар за една покомплицирана операција имаш добар бенефит.

Овој заклучок можеби функционира надвор од балканов. Тука, ако продолжи овој тренд на заебување на државата дури можеби и како минус ќе се смета образованието асално.

Повеќето што успеаа во државава се сосема спротивни од тие првите што ги наброја, а повеќе влечат накај вториот тип.

Оди прашај ги хирурзите и докторите во државна дали имаат ЛЕГАЛЕН бенефит од знаењето.
Се слагам дека има битанги на позиции, ама еве некој да е на зорт ај побарај му бакшиш ако не си хирург? Ете можи има 2 опции, или учен да си или битнга. Јас сите што ги знам што учеле земаат убава ллата, си работат за странски фирми од дома , земаат 1000+еу. Инаку на специјалистите им покачина на 1500еу легална плата. Во Ж.М сестри земаат 45к поче4на, хирурзи стигаат неколку десетици илјади еу, легално со платен данок и сите тие работи. Сега ти одбери си кој пат ќе го фатиш :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Во продолжение, не го осудија тетовецот што го усмрти моторџијата исто тетовец на М.Т.Гологанов и жена му која беше трудна и го изгуби бебето попусто бара правда, а не го осудија и копилето некој внук на Беровиќ бетон што усмрти 17 годишник на семафорите кај карате клубот Работнички исто на М.Т.Гологанов. Низата е долга...
Не ја разбирам етничката конотација. Онаа фолк пејачката што правеше јадења по емисиии викаше мх мх мх утепа човек со кола и што се деси на крај? Едно големо ништо. Нема владеење на правото и тоа се одразува врз секојдневието, па и возачка култура, сообраќајки па после врски во суд итн. Дали било македонец, албанец или нешто трето ама ич не е битно. Примери колку сакаш од една и од друга страна.

Не се слагам за неа, беше утврдено дека пешакот е крив.

Да, загинал, ама како би ти било на тебе да утепаш некој, притоа возејќи по сите прописи и ти урипа некој од нигде-никаде? Од кај ќе те јаде совест, па и во затвор невин.

Не викам дека во тој случај така било, општо зборам.

Не е се така црно-бело во сообраќајот, сите имаме права и обврски, не може возачите да се криви за се, а пешаците да се куропецаат и да урипуваат измеѓу улици.
Не може по дефолт веднаш да се фрлаат возачи во затвор.

Лично јас ќе прегазев дете во Ресен, пред некоја година. Возев споро и по СИТЕ правила и прописи.
Со дел од окото го гледам како се отргнува од раката на мајка му и претрчува улица од мое десно.
Не знам кој ѓавол влезе во него, скоро паралелно бевме, они на тротоар, јас по улица.
Само Господ знае како го видов и закочив, како срна ме гледаше уплашено пред хауба. На никој не посакувам. Ми скрати 2-3 години од животов.

После мајка му се уби извинувајќи, а него го утепа од ќутек.
И сеа?
« Последно менување: 24 Јануари 2021, 18:33:14 pm balanar »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Како полицаецот ги допира возилата ;D
Има и помошници ;D

Леле мечето греота :(

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Се навлеков на Турскиве видеа, некако најинтересни ми се, со многу народ на улици кои сакаат да помогнат :)
Не знам колку кичми се изместија во видеово ;D

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Сурат Карго :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Лично јас ќе прегазев дете во Ресен, пред некоја година. Возев споро и по СИТЕ правила и прописи.
Со дел од окото го гледам како се отргнува од раката на мајка му и претрчува улица од мое десно.
Не знам кој ѓавол влезе во него, скоро паралелно бевме, они на тротоар, јас по улица.
Само Господ знае како го видов и закочив, како срна ме гледаше уплашено пред хауба. На никој не посакувам. Ми скрати 2-3 години од животов.

После мајка му се уби извинувајќи, а него го утепа од ќутек.
И сеа?

Сега ништо, ама тогаш требаше да избегаш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Vo sabotata na sredno vodno istovo se sluci.

Trga eden decko so Toureg bavno ko zelka. Od druga strana na eden neznam kako da go narecam debil e malce, go brka po parking deteto odnosno igra mozese fino lepo da go fati posho sepak e parking. I toa istrcuva naednash abe vo branik da mu vleze na touaregot.

Coekot se ukopa vo mesto. Da vozeshe barem maaalce pobrzo garantiram so branik vo glava na detevo