Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415235 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5199
Гарант е бркањето зелен семафор.

Кога ќе се примети да трепка се нагазува на гас, нема везе што си 50 метри далеку.

Колку пцуење јадам насабајле на последното трепкање или на жолто кога ќе застанам....

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Кога ќе се примети да трепка се нагазува на гас, нема везе што си 50 метри далеку.

Колку пцуење јадам насабајле на последното трепкање или на жолто кога ќе застанам....

Позната приказна :) И се разбира ако не тргнеш 0.00001 секунда од палењето на зелено.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230

Позната приказна :) И се разбира ако не тргнеш 0.00001 секунда од палењето на зелено.

Па launch control за што мислиш дека е измислен? За у Скопје да тргаш на време и без пролизгување на зелено.

Вакви треба да стават наместо семафори:

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Шо семафори?
У Арачиново нема семафори

Отсутен tomm1060

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Дали некој ја затекна сообраќајката кај Карпалак накај Скопје во неделата навечер(06.09) :'( ? Генијалци се нашиве џандари жими се... да не е трагично ќе беше смешно..па после ги газат по автопати...па нормално! >:(
Јетито стоше на 10м од сообраќајката во брзата лента и имаше џандар со палка флуросцентна што мафта пред јетито исто во брзата лента.. е сега.. се тоа супер, НО по некоја логика сообраќајката беше на сама КРИВИНА и со самото тоа треба да е обележано минимум 500м поназад од местото на случувањата така?  Па дури и 1км со оглед на тоа што знаеа дека во недела навечер пола Скопје и останатите се враќаат од Охрид и е многу прометно.
Е сега ако јас фино лепо на правото земам да претицам еден што возеше 80/90 и се префрлам на брзата лента и наеднаш гледам на кривината јети и специјалец со палка како ми мафта.. и ја пукање кочница едвај застанав на 2м пред нив среќа сменив дискови и плочки пред одмор 8).. џандариве коа земаа да рипаат преку банкина јетито на кров ќе го качев  ;D ;D ;D и што е најјако ми се стрчуваат сите тројца и ми се дерат дали сум нормален и зошто не кочам?!?!?! Ја сиротиот збунет и потресен ги одминав само и се прекрстив и фала му на бога што ме дочува од глупостите на другите. ;D . Ако виде некој јас бев тој што ќе ги собереше џандарите сосе јети ;D.  Страшно беше зошто и во другата лента немаше застој па да видам дека стојат коливе, ептен непромислено и дегенски обележано им ебам тоа >:(

Еве слика од местото..
What is Alfa Romeo known for?
It was founded on 24 June 1910 in Milan, Italy, as A.L.F.A., an acronym for Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. The brand is known for sport-oriented vehicles and has been involved in car racing since 1911.🍀

Возила на членови: https://forum.carclub.mk/index.php/topic,26160.0.html

Follow me on IG: https://www.instagram.com/d_volante159?igsh=MWlkM29rbHN1Y3d1cg==

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Јас поминав таму малку пред 10 саат. Имаше едно јети со ротација поназад кај тоа селото, друго на почетокот на кривината со ротација, а трето одма кај удрените и затворена беше цела лента. Си ја научиле лекцијата после твојата дешавка ;D

Инаку не видов убаво пошто беше темно веќе, што кола беше таа растурената црвена?

Отсутен tomm1060

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Епа ете им текнало за чудо..ја поминав кај 9 негде..иначе мн беше смачкана личеше на фиеста/корса ама не сум сигурен.
What is Alfa Romeo known for?
It was founded on 24 June 1910 in Milan, Italy, as A.L.F.A., an acronym for Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. The brand is known for sport-oriented vehicles and has been involved in car racing since 1911.🍀

Возила на членови: https://forum.carclub.mk/index.php/topic,26160.0.html

Follow me on IG: https://www.instagram.com/d_volante159?igsh=MWlkM29rbHN1Y3d1cg==

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Пандемија на глупи и неписмени шофери треба да прогласат кај нас, појќе коси од корона.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Синоќа на патарина Гостивар генијалец од спротивна насока сврте пред мене.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Дали некој ја затекна сообраќајката кај Карпалак накај Скопје во неделата навечер(06.09) :'( ? Генијалци се нашиве џандари жими се... да не е трагично ќе беше смешно..па после ги газат по автопати...па нормално! >:(
Јетито стоше на 10м од сообраќајката во брзата лента и имаше џандар со палка флуросцентна што мафта пред јетито исто во брзата лента.. е сега.. се тоа супер, НО по некоја логика сообраќајката беше на сама КРИВИНА и со самото тоа треба да е обележано минимум 500м поназад од местото на случувањата така?  Па дури и 1км со оглед на тоа што знаеа дека во недела навечер пола Скопје и останатите се враќаат од Охрид и е многу прометно.
Е сега ако јас фино лепо на правото земам да претицам еден што возеше 80/90 и се префрлам на брзата лента и наеднаш гледам на кривината јети и специјалец со палка како ми мафта.. и ја пукање кочница едвај застанав на 2м пред нив среќа сменив дискови и плочки пред одмор 8).. џандариве коа земаа да рипаат преку банкина јетито на кров ќе го качев  ;D ;D ;D и што е најјако ми се стрчуваат сите тројца и ми се дерат дали сум нормален и зошто не кочам?!?!?! Ја сиротиот збунет и потресен ги одминав само и се прекрстив и фала му на бога што ме дочува од глупостите на другите. ;D . Ако виде некој јас бев тој што ќе ги собереше џандарите сосе јети ;D.  Страшно беше зошто и во другата лента немаше застој па да видам дека стојат коливе, ептен непромислено и дегенски обележано им ебам тоа >:(

Еве слика од местото..

Слично ми се има случено кај Пилав Тепе на патот помеѓу Радовиш и Штип.
Имаше излетано камион на тоа кривините и глупиот цајкан (ПРЕГЛУП) земал да предупредува НА ИЗЛЕЗ од кривината, а камионот беше излетан само 30-40м подоле по патот.
Значи - иде рамно, иде добра кривина на десно и пак рамно. Дегенот застанал на излезот од кривината да предупредува.

Среќа не возев баш брзо заради кривините и закочив на време, иначе си ебавме мајката и јас и тој. Зема да се дере, па јас како му се издрав, ваљда мислеше дека сум ненормален, ме напука адреналинот.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не се само они, цел народ е упм.

Пред неколку недели помеѓу Охрид и Кичево, после блага кривина кола во дефект на лента со 4 жмигавци, триаголник никаде. Си дремат покрај колата и чекаат некој да се здене во нив.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Мене ваква дешавка ми се случи ама не со џандари, туку со работници од македонија пат. Од Велес накај СК на кривината на десно пред тунелот каде во трета лента ако претицуваш газиш над 130-140 бар во мојот случај тука некаде беше, дегените немаа ставено никаков знак за работа на пат и тоа пази, во трета лента. Почнат бев со престигнување и таман кога дојдов паралелно со колава во средна лента како блиц ми искочија луѓево пред мене, а позади мене па едно BMW го гледам на ретровизор и си викам, тоа е, блага пченица. Почнав да кочам пошто немаше каде да одам, пуштив и трепкачи, го пратам BMWто на ретровизор и за среќа овој од средна лента натепа гас, ми направи место да влезам во средна и спасив гз од правење покољ. И тој со BMWто изгледа примети, како свртев јас така и он одма после мене. Филмови...

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616

Еве слика од местото..

Обично ко има сообраќајка првото возило иде до крај за да едниот полицаец помогне ако има повредени (сигурно нема да застане на 500м за на вас да ви покаже да намалите брзина), у случај вториот полицаец да започне да обезбедуа простор. У меѓувреме сигурно на пат биле (ко шо кажа членот покасно) и останати возила за подистантно обезбедување на простор.

Пред да ставате епитети тука за интелигенција, малце употребете ја вашата дека може сообраќајката се десила на 3 минути пред вие да претицувате со непрописна брзина (ова е у 90% од македонштина) и дека може таква е ситуацијата поради некоја си хитност, као на пример некој у удрените коли е заглавен или неможе да диши.

Ако почне полиција у случај на сообраќајка прво да обезбедуа простор па да помага на повредени, тука ќе се мрси дека полицијава глупа е, "види ми обезбедуа простор место да помогне на оној што едвај диши таму".

Дечки, сообраќај е, не ви се резервирани патиштата на секој од вас за да возите 140 и да стискате лајкови на телефон. Отворите очи и бидите спремни за итно кочење у секој момент.
Без навреда, ама има две страни од секоја приказна.

п.с Чисто ме интересира, зашто никој не застанал да им помогне на полицијата да обезбедат терен подобро?

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Не се само они, цел народ е упм.

Пред неколку недели помеѓу Охрид и Кичево, после блага кривина кола во дефект на лента со 4 жмигавци, триаголник никаде. Си дремат покрај колата и чекаат некој да се здене во нив.

јас пак имам обратно искуство ме стрефува дефек на пат и се по пропис терам: застанувам нај десно што се може оти двонасочна уицата, укучувам четири жмигавци, облекувам елек, поставувам тријаголник на прописно растојание и додека дојде камионот на амсм идиотите тријаголникот 100 пати го куткаа, газеа и на крај го искршија.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Улица или пат?

На улица и јас не би поставил триаголник, сепак се вози 50, нема кривини, и нема потреба да зафаќам пола должина од улицата.

Плус може и некој да ми го украде додека гледам на друга страна ;D