Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4221217 пати)

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 462
Брееееј влагање бусов партал ги напраи
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Шо чекаа во брза лента, или од лево возат?

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
За зал со две жртви,се најдов на лице место случајно неколку мин. по несреќата кога брзата помош го земаше вториот тогаш повреден,грозна слика.Инаку фотките не се од мене сликани,во тој момент нозете ми се тресеа.Инаку со овој мотор  познаник  минатата година имаше сообраќајна несреќа,помина со неколку скршеници.Го продаде така оштетен на дечкото кој денес загина возејќи го со негов другар.Двајцата неколку часа по несреќата починаа.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
Кој ја предизвикал сообраќајката? По порталите пишува колата дека вртела лево, моторот одел право од спротивната страна.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 462
Ова по сликиве ќе да е директ моторот да удрел и тоа со малце поголемка брзина
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Чест проблем кога се врти на раскрсница е лошата проценка за одалеченоста на возило од спротивната насока, односно правилна проценка дека возилото е доволно одалечено под претпоставка дека се движи со нормална брзина.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Колата вртела лево и му го сече патот на моторот кој возел најверојатно со поголема брзина.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
Моторот пичел 200, овој не го видел и почнал да врти....  Моја CSI претпоставка, веројатно многу реална.

Како и да е, вчера прочитав ми се чини три црни хроники со вклучени моторџии во прикаските. Дојде пролет.

Апел до моторџиите: Автомобилистите се во „зимски сон“ сеуште. Не очекуваат дека има мотори на пат. Намалете со лудувањето, знам дека цела зима чекате убаво време за да ги „спукате“ моторите, ама внимателно. Вашите животи се први на удар, а понатаму и невини пешаци, но и  некој што ќе ве носи на душа цел живот, доколку се сплескате во негово возило.
Статистиката во УСА (за кај нас немам податок) вели: For every mile traveled, motorcyclists have a risk of a fatal accident that is 35 times higher than a car driver.
35 пати поголем ризик!! Внимавајте!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Може некој да процени состојба на гумите од моторот? Ми личат дека се фабричките од кога е купен, или грешам?

Скоро сите мотори по огласиве се со излижани централни лајсни. Достављачиве со скутери се на слик. Таксистиве и комбашиве на слик. Коливе се 50% на слик. Камиони исто...

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
Може некој да процени состојба на гумите од моторот? Ми личат дека се фабричките од кога е купен, или грешам?

Не знам дали се фабричките, ама изгледаат како да се скрос излижани.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 336
Како нема да ги забранат суперспорт моториве...

Track use only и нека се јачаат таму. Бучни се, брзи се, плус скоро никој не става кацига и опрема.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Како нема да ги забранат суперспорт моториве...

Track use only и нека се јачаат таму. Бучни се, брзи се, плус скоро никој не става кацига и опрема.
СУВ уште не се забранети, ти до суперспорт стигна.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Ако ништо друго барем не пукаат прозори кога поминува СУВ.

По 100ти пат ќе кажам, ако ти е јако да си брмчиш искочи на отворен пат, брчи колку сакаш. Само на тебе ти е битно да оглувеш, на сите останати не ни е. Ако си кретен и интерконтинентална ракета да јаваш по партизанска, џабе, пак нема да дупиш.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Ако ништо друго барем не пукаат прозори кога поминува СУВ.

По 100ти пат ќе кажам, ако ти е јако да си брмчиш искочи на отворен пат, брчи колку сакаш. Само на тебе ти е битно да оглувеш, на сите останати не ни е.

Не пукаат ни 1000ки кога поминуваат, проблемот е што се возат издуви без ТУВ или чисти стрејт пајпови. Има и такви коли така да не ја гледам поентата да се жалат само од моторите. Со еуро4 на моторите сите се претивки, дури и афтермаркет издувите што имаат ТУВ.