Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3959231 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Како може навидум блага кривина да биде погубна за моторџии.  :-\

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Како може навидум блага кривина да биде погубна за моторџии.  :-\

до тука им било пишано

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Не е баш балага кривината, прилично долга е и од мое видување премногу исправени влегоа во истата со несоодветна брзина.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
Не е баш балага кривината, прилично долга е и од мое видување премногу исправени влегоа во истата со несоодветна брзина.

Првиот направи многу голема грешка, прикочи во кривина и моторот му се исправи ако приметиш втора грешка што ја прави е проба да го избалансира/повлече со ногата спуштена, што уште толку ја отежнува цела работа... Во ваква ситуација се бутка моторот што можеш подоле уште толку и се додава гас... + ако има присуство на синдромот на десна страна кај возачот уште толку по критично е. ( Многу моторџии имаат проблем свиоците на лево можат без проблем да ги легнуваат лефтерно, а на десна страна имаат страв/несигурност)...
Слична случка ми се има случено пред 2 години на водно, многу лоша ситуација е, и во момент на паника најчесто правиш грешка... Се надевам дека се живи овие..

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Живи се и двајцата само што едниот има потешки фрактури другиот не толку сериозни. Оваа делница е автопат и редовно ја возам кога идам за МК и назад. Многу лесно некако се стигаат брзини и до 180км/ч, полно е со кривини, се вози брзо како секаде во Полска но на места како на видеово мора да се пазат знаците зошто имаше ограничување и плус друга  вертикална сигнализација дека има свиок. Иначе и самите пољаци местово го викаат "кривина на идиоти"  :)

Инаку порано бар кога возев мотор го имав тој синдром ана на лева страна (левак сум може тоа има врска?!) и потполно го разбирам стравот и несигурноста. Мислам и до ден денес го имам истиот филинг кога сум со точак или тротинет, вртење на лево секогаш ми е потешко.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Верувам дека е почетник и има испаничено.. Ми се има десено така да се блокирам и на многу блага кривина да изгубам контола да неможам да свртам како што треба..

Башка на спортските мотори при налегнување воланот е контра..

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16795
  • Keep it 100

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Гарантирам дека кажалА дека на паркинг ја закачиле.

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1936
Гарантирам дека кажалА дека на паркинг ја закачиле.

На оглас: мали козметички оштетувања од паркинзи.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Шо убаво слета надоле....и после нечинело СУВ

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3878
Верувам дека е почетник и има испаничено.. Ми се има десено така да се блокирам и на многу блага кривина да изгубам контола да неможам да свртам како што треба..

Башка на спортските мотори при налегнување воланот е контра..

Не само на спортски, на сите е контра.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
vrtish levo, ono desno ide

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16795
  • Keep it 100

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3878
vrtish levo, ono desno ide

Counter steering, прво и основно правило што мора да се знае при седнување на мотор, не како многуте што мислат дека со тело се управува мотор...

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
Најлошо е да си цврсто убеден дека знаеш да возиш мотор, а да не знаеш...тоа секој моторџија на своја кожа барем еднаш го има осетено... претежно во првите неколку дена возење😂