Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884820 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Двајцата се криви, таксито преку 2 пуни, гледал дали му иде некој од десно, односно слабо/не погледнал лево, а моторот налетал од лево возејќи во лентата за спротивна насока, што не смее да го прави секако...среќа моторџијата носеше кацига па ќе преживее пак да тица колони коли со во лента од спротивна насока и да го пичи на едно со 200 на партизанска.

На 200м накај НОМА го имам преживеано истово, во кола со пријателот кој сврте на 2 полни полукружно, а моторот од позади залетан со 200...леташе 20м во далечина и 2-3 во висина сосве мотор со салта, со колути, со пируети...среќа и тој имаше кацига, преживеа со неколку сериозни скршеници што ќе го мачат скоро секој ден благодарение на метеопатскава скопска клима....но, битно остана жив!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Немора да значи дека и моторот е крив. Може кога го видел дека врти полукружно пробал да избега на лево во спротивна насока и да помине пред мерцедесот ама не успеал.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Не реков дека не е :)
по чадот така ми глеат :)
Можда треба да прајме со коливе измеѓу место за мотори, ама "ккј ги еби" односно егото не ни дава, или па требало да пуштат усте по пола метар на улициве.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Или треба дупла, дупла полна да има. Таканаречена бетонска бариера.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Осмица, ова шо го кажа дај образложи барем еве јас носам не сум се нашол во ситуација да искористам досега.

Како и за се што треба упатство и време за користење, така и за ова. Сум разговарал со луѓе од ДЗС дека си има обука за тоа како треба да се изгасни едно возило.

Ете не е лошо @zeroSignal да направи едно видео со пожарникари и со ПП апарати како советуваат и гаснат едно возило.  Ако не ти се нафаќаат пожарникарите, тука е @Sase_91

Јас никогаш не сум користел ПП апарат, се надевам дека нема ни да ми притреба некогаш.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
https://gasiinter.net/2019/08/26/%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0/?fbclid=IwAR1QifkTiYGvpT7rV_UiwcGrahTyLPqr58H4QU0Vcyb1tv5pngtCRFYH5Y4

"Такси возилото преминало преку две полни линии во спротивен правец на што налетал мотоциклистот."
А моторџијата шибал на лентата во спротивен правец. Не еднаш сум ги видел во тој фазон.

Скоро ми се случи да заобиколувам возило со 4 жмигавци, немаше кола од спротивен правец, погледнав на ретровизор, немаше никој, тргнав и одеднаш свирка. Гневен и залетан моторџија...којзнае со колку возеше штом никна од никаде.

Двајцата се криви, таксито преку 2 пуни, гледал дали му иде некој од десно, односно слабо/не погледнал лево, а моторот налетал од лево возејќи во лентата за спротивна насока, што не смее да го прави секако...среќа моторџијата носеше кацига па ќе преживее пак да тица колони коли со во лента од спротивна насока и да го пичи на едно со 200 на партизанска.

На 200м накај НОМА го имам преживеано истово, во кола со пријателот кој сврте на 2 полни полукружно, а моторот од позади залетан со 200...леташе 20м во далечина и 2-3 во висина сосве мотор со салта, со колути, со пируети...среќа и тој имаше кацига, преживеа со неколку сериозни скршеници што ќе го мачат скоро секој ден благодарение на метеопатскава скопска клима....но, битно остана жив!

Само моторџиите имаат ексклузивно право да заобиколуваат застанато возило и да игнорираат пуштен жмигавец на возилото пред нив.

човекот кој му пружал помош на моторџијата и воедно сведок на настанот, вели дека таксистот свртел од негова десна лента преку 2 полни затоа што некој дигнал рака од спротивната страна

мотоџијата возел во негова лента, лева во случајот, не повеќе од 60-70
таксистот скршнал наеднаш и немал баш време овој со моторот да изреагира

*оваа сезона на едно 3 пати ми се има случено истото, едноставно некој не те перцепира во сообраќај и само тоа што сум бил доволно фокусиран не довело да летнам вака

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Поради вакви гомнари моторот ми е на оглас :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Добро, мистеријата во случајов е разрешена.

Сепак стои фактот дека во сообраќајот секој се понаша како му текне.

Отсутен Bicikle

• Легенда
abe men, 70 na motor ne e brzo, ama 50 e dozvoleno. Lentite ne se brisat ako gi pominis, ama ne smees...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Сабајле имаше стумбана алфа на бул. Александар Македонски во Автокоманда пред надвозникот 2ка каде што врти. Акнал у дрво а изгледа 2цата у кола на лице место. Страшна слика...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Eden zaginal, drugiot teshko povreden.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
https://sitel.com.mk/teshka-soobrakjajka-na-ilindenska-povredeni-nekolku-peshaci
Жените се криви, дека со 200 ја преминувале Илинденска, на едно, по апостолки и кацигата на рака.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
https://sitel.com.mk/teshka-soobrakjajka-na-ilindenska-povredeni-nekolku-peshaci
Жените се криви, дека со 200 ја преминувале Илинденска, на едно, по апостолки и кацигата на рака.
Сега нека ја намалат дозволената брзина од 50 на 30.
Говедата ќе си останат говеда...

Отсутен Bicikle

• Легенда
koj pominal na crveno ?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Еве уште една случка со моторџија. Не замерувајте за грешките во текстот (2 реченици), толку се писмени во редакцијата.

Моторџија прегази дете пред училиште на пешачки во Радишани