Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3426897 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Голем дел од народот не знае да ја отпушти гаста/да стави во лер и да ја остави сама да намали колата пред патарина, семафор, раскрсница. Кај нас се лета до крајната точка и после се кочи најсилно шо се можи. Но некогаш нема доволно простор за кочење па се дешаваат вакви работи.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Голем дел од народот не знае да ја отпушти гаста/да стави во лер и да ја остави сама да намали колата пред патарина, семафор, раскрсница. Кај нас се лета до крајната точка и после се кочи најсилно шо се можи. Но некогаш нема доволно простор за кочење па се дешаваат вакви работи.
Да. Знаците дека следи паратина на 1000 или 500м се добро позиционирани да ако е во последна брзина возилото и оди околу 130кмч, и отпуштиш гас самото ќе намалува сосема доволно за да ги следи знаците за намалување што водат кон патарината. Оние 80 па 60, и многу пристојно се стигнува на патарината на тој начин. При крајот само се коригира движењето со моторно кочење и малку кочница.

Се што треба е ако видиш знак дека следи патарина да отпуштиш гас комплетно.

Отсутен archera

• Почетник
  • *
  • Пораки: 36
Голем дел од народот не знае да ја вози.... знаци - тоа се оние ламарините што ги гледале само на полагање, после не важат...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Да. Знаците дека следи паратина на 1000 или 500м се добро позиционирани да ако е во последна брзина возилото и оди околу 130кмч, и отпуштиш гас самото ќе намалува сосема доволно за да ги следи знаците за намалување што водат кон патарината. Оние 80 па 60, и многу пристојно се стигнува на патарината на тој начин. При крајот само се коригира движењето со моторно кочење и малку кочница.

Се што треба е ако видиш знак дека следи патарина да отпуштиш гас комплетно.
Vikendov bev Ohrid i mozam da potvrdam deka skoro sekoja kola so Te, Gv, Oh tablici propisno "leta" na avtopat i pred patarini naglo zabavuvaat, I mean wtf.
Pustas gas u 5ta ili 6ta i se stiga normalno zasto brzanje koga vo istiot red ke zastanes.
Kola dve ponapred ponazad zar stvarno tolkava razlika pravi.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ај што лета и кочи во последен момент, туку ти се упикува пред тебе на 10 метри пред патарина па те тера и тебе нагло да кочиш.

Присутен Skywalker

• Сениор
Tуарегот си плаќал додека овај со мерцедесот има заспано

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
Мн веројатно е и три чисти да немала во глата виде стрелка зелена и да цепа натаму без мислење,  да заспиеше ќе забегаше лево десно негде.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Skywalker

• Сениор
А и не ни кочи. Штоповите воопшто не светат.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Се шминкала и селфи си праела. Поооооо влегвање будалата...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
За вакви случаи треба по повеќе членови од кривичниот законик да се одговара и клучот да се изгуби.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
За вакви случаи треба по повеќе членови од кривичниот законик да се одговара и клучот да се изгуби.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Во конкретниов случај во следниот живот.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Голем дел од народот не знае да ја отпушти гаста/да стави во лер и да врати редоследно 6та, 5та, 4та, 3та, 2ра со моторно кочење пред патарина, семафор, раскрсница. Кај нас се лета до крајната точка и после се кочи најсилно шо се можи. Но некогаш нема доволно простор за кочење па се дешаваат вакви работи.

Те поправив, такви со лер ги има еден куп. Баш некои од тие имаат слични дешавки на патаринава кај Шемшево после удолницата.

Јес да овие со аутоматициве од што им е прелесно со педалите, знаат и да ги збунат која за што е.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Се гледа дека си шофериште.

Присутен Skywalker

• Сениор
Охоо шофериште и пол