Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4204879 пати)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1461
успорувањата на 50 ме нервираат најмногу, некако многу е нагло, ни ја не намалувам, евентуално пуштам гаста од 80 на 70, ме мрзи да кочам па да враќам у трета, за делница од 100 метри, па пак да убрзувам, башка може некој да се забие у мене ко шо летаат скоро сите таму

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Јас вчера таму 180 возев на некои места, треба добро ценење на на сите ситуации, кај нас луѓето не знаат да возат, да ги пуштиш по германија колежи ќе биде, многу таленти има по патот, без размислување на последиците што ќе ги направат. Брзото возење не е толку опасно ако имаш технички исправно возило, и искуство во различни ситуации. Не се гледа само 50м напред туку се зимаат сите фактори кога се престигнува, се гледа и 500м напред, се анализира тој пред тебе како вози ако се мота подолго време пред тебе, дали забегува лево десно, дали можеби е пијан или уморен, дали можеби е од туѓ град па не знае каде треба да заврти со еден збор дали е сомнителен. јас имам поминато над 1 000 000км на тркала, сметам дека уште имам за учење, се силам само каде што ми се може и гледам да не ризикувам 95% од времето.

Хаха, смешен си.

Тој пат го поминувам три пати неделно со години. Не сте свесни колку ситуации се избегнати за пола ретровизор растојание. Ми имаат излезено во лента од спротивна насока и приморано во лента за застанување безброј пати, БЕЗБРОЈ ПАТИ, ме имаат тицано и влезено 2 сантима пред фар безброј пати, неколку пати и ми имаат закочено "да ме научат", имаат тицано во колона во слепа кривина во удолница на рид (таму полна лента не постои, всушност никаква лента не постои), ми имаат излезено истите тие што тицаат додека јас сум возел нагоре (пола ретровизор растојание), ми имаат излезено истите што мене ме тицаа  бо слепата кривима што сум им свирел во левата лента за застанување (преку спротивна лента се до левата лента за застанување). Можам да продолжам, можам снимки да ставам, можам слики да ставам.. Мое искуство е дека народот не знае да вози, никој, никој, никој НЕ ЗНАЕ да вози. Се лепат на два метри до колата пред нив додека тицаат (се нема залет и се нема прегледност), никој не гледа во ретровизор (и да погледне нема да го види тој два метри позади него и ке тргне да тица), никој не дава жмигавец, никој, ама никој не вози 80 таму. (Па ни јас, си држам стсбилна 90ка), кај вклучувањата каде што е 50 никој не кочи и никој не седи во лента, само гледаат проширување каде што може да се тица. Патот е добар, возачите се срање.
Патот е убаво обележан и на делниците кај ридовите е полна линија. Вака според тоа што те читам се си мислам дека си од оние што си држат лента и не се тргаат десно.

Тие што не се тргаат десно многу имам желба да ги бутнам од патот или да закочам нагло пред нив

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Тоа е најголемиот проблем на тој пат. Треба да стават посебни ознаки. Дека кога има кола побрза од тебе треба да се тргнеш на десно. Јас искрено незнам зошто лентата на десно е полна а не испрекината.

Лугево не гледаат на ретровизор воопшто кога возат на отворено.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
Najverojatno tie sto ne se trgaat nemaat povozeno nakaj solun da vidat kako treba da se odnesuvaat na takov pat. Tamu retko nekoj da ne se trgni, osven so mk tablici :D

« Последно менување: 03 Април 2018, 14:14:30 pm Silvester »
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Вчера кај тетово во правец накај скопје глутница џукели трчаа по автопат незнам ни јас како закочив пошто 170 негде возев :(
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2656

Патот е убаво обележан и на делниците кај ридовите е полна линија. Вака според тоа што те читам се си мислам дека си од оние што си држат лента и не се тргаат десно.
Na krivinite tamu  kako u f1 se secat. Stalno se frlas od edna na druga lenta po vnatresna strana  :P :D
denski, koga nema zivo pile na patot, priznajte deka ste pravele taka

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Вчера кај тетово во правец накај скопје глутница џукели трчаа по автопат незнам ни јас како закочив пошто 170 негде возев :(

И ти си типична македонска тешка будала.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Не сум светец јас, си признавам моја грешка е да возев 120 ке немав гајле ама 170 кмх на 1600кг + 800кг товар тешко се кочи :(
« Последно менување: 31 Март 2018, 18:52:17 pm Busav »
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Najverojatno tie sto ne se trgaat nemaat povozeno nakaj solun da vidat kako treba da se odnesuvaat na takov pat. Tamu retko nekoj da ne se trgni, osven so mk tablici :D

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
Тие немаат основна култура и обѕир за луѓето околу нив.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
Не сум светец јас, си признавам моја грешка е да возев 120 ке немав гајле ама 170 кмх на 1600кг + 800кг товар тешко се кочи :(
И 300 еур. казна и 3-6 месеци одземање на возачка....

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Na krivinite tamu  kako u f1 se secat. Stalno se frlas od edna na druga lenta po vnatresna strana  :P :D
denski, koga nema zivo pile na patot, priznajte deka ste pravele taka

Признавам, не сум возел натаму, ама секаде ова го практикувам. На село кога одам има и една кривина, пола кола ми е на земја.
Нормално, на места каде што се гледа чисто излезот.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222

Патот накај солун има испрекинати линии и е наменет за да се поттргнуваат поспорите коли на десно. Патот велес - штип нема испрекинати линии туку има лента за запирање, не за возење, не за тргање, затоа е и уствари полна лента.

Тоа е најголемиот проблем на тој пат. Треба да стават посебни ознаки. Дека кога има кола побрза од тебе треба да се тргнеш на десно. Јас искрено незнам зошто лентата на десно е полна а не испрекината.

Лугево не гледаат на ретровизор воопшто кога возат на отворено.

Зошто мислиш дека точните ознаки не се поставени? Кога има побрза кола од тебе, а ти си возиш 77км/х а ограничено е 80км/х освен ако не возиш преспоро па технички да создаваш метеж или сообраќај, тоа не е твој проблем туку на тој што сака да те претекне. Затоа постои испрекината линија во делници каде што е предвидено безбедно и прегледно да се претекнува.

Јас вчера таму 180 возев на некои места, треба добро ценење на на сите ситуации, кај нас луѓето не знаат да возат, да ги пуштиш по германија колежи ќе биде, многу таленти има по патот, без размислување на последиците што ќе ги направат. Брзото возење не е толку опасно ако имаш технички исправно возило, и искуство во различни ситуации. Не се гледа само 50м напред туку се зимаат сите фактори кога се престигнува, се гледа и 500м напред, се анализира тој пред тебе како вози ако се мота подолго време пред тебе, дали забегува лево десно, дали можеби е пијан или уморен, дали можеби е од туѓ град па не знае каде треба да заврти со еден збор дали е сомнителен. јас имам поминато над 1 000 000км на тркала, сметам дека уште имам за учење, се силам само каде што ми се може и гледам да не ризикувам 95% од времето.

Хаха, смешен си.

Тој пат го поминувам три пати неделно со години. Не сте свесни колку ситуации се избегнати за пола ретровизор растојание. Ми имаат излезено во лента од спротивна насока и приморано во лента за застанување безброј пати, БЕЗБРОЈ ПАТИ, ме имаат тицано и влезено 2 сантима пред фар безброј пати, неколку пати и ми имаат закочено "да ме научат", имаат тицано во колона во слепа кривина во удолница на рид (таму полна лента не постои, всушност никаква лента не постои), ми имаат излезено истите тие што тицаат додека јас сум возел нагоре (пола ретровизор растојание), ми имаат излезено истите што мене ме тицаа  бо слепата кривима што сум им свирел во левата лента за застанување (преку спротивна лента се до левата лента за застанување). Можам да продолжам, можам снимки да ставам, можам слики да ставам.. Мое искуство е дека народот не знае да вози, никој, никој, никој НЕ ЗНАЕ да вози. Се лепат на два метри до колата пред нив додека тицаат (се нема залет и се нема прегледност), никој не гледа во ретровизор (и да погледне нема да го види тој два метри позади него и ке тргне да тица), никој не дава жмигавец, никој, ама никој не вози 80 таму. (Па ни јас, си држам стсбилна 90ка), кај вклучувањата каде што е 50 никој не кочи и никој не седи во лента, само гледаат проширување каде што може да се тица. Патот е добар, возачите се срање.

Тие што не се тргаат десно многу имам желба да ги бутнам од патот или да закочам нагло пред нив

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore

Патот накај солун има испрекинати линии и е наменет за да се поттргнуваат поспорите коли на десно. Патот велес - штип нема испрекинати линии туку има лента за запирање, не за возење, не за тргање, затоа е и уствари полна лента.

Не е испрекината линија. Полна линија си е: https://youtu.be/4GX3pQXlsJA?t=1696
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
 Стефан_Т арно ти вика Симо, полна си е линијата накај Солун. Според ова најверојатно немаш возено натаму во скоро или воопшто. Таму не ги занима дали возат 110 или 90, едноставно ти се тргаат и ти без проблем си претекнуваш со 130 без притоа да бидеш во опасност ти, или колите што идат од спротива.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222

Не е испрекината линија. Полна линија си е: https://youtu.be/4GX3pQXlsJA?t=1696
Згрешка сум бил тогаш за патот.
Памтев дека е ваков.
edit: Не почнува од точно време видеото, 2:20.