Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4204350 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1315
Остај што ја испрекинал туку отишол во вечните ловишта. А бреее, луѓево од умот си патат.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
Можи доживеал инфаркт...
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Остај што ја испрекинал туку отишол во вечните ловишта. А бреее, луѓево од умот си патат.
Не одат во вечните ловишта вакви што претицуваат на полна... ваљда на друго место одат.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Да дознаеме дали биле летни гумите би било корисно.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Можи доживеал инфаркт...
Ако имало таква работа немаше вака да биде наместен во чело.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Нели не се гинеше во Мерцедес бе? Само во Спарк?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Во Волво се манал, си има граници и Мерцедес...

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Мерцедесов од 84-та...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Нели не се гинеше во Мерцедес бе? Само во Спарк?
Ako bese Spark site ke izginea,a mozi i soferot na kamionot da mu puknese srce od vletkata,vaka baska e.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
Мерцедесов од 84-та...

А ти мислиш дека со понов мерц или бмв ќе куртулиш во директен судар со камион ? Освем ако немаш два животи незнам како поинаку би преживеал.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Мерцедесов од 84-та...

А ти мислиш дека со понов мерц или бмв ќе куртулиш во директен судар со камион ? Освем ако немаш два животи незнам како поинаку би преживеал.
11
Муабетот ми беше дека колата најверојатно нема никакви сигурносни системи веќе останато во неа. (да почнеме од Airbag).
Директен судир со било каков објект е фатален, и да е стоечки објект, а да не зборуваме да се движи со одредена брзина во спротивна насока. + да ставиме на тоа дека мерцедесов претицувал што значи дека бил солидно залетан.. Точно е дека треба да имаш два живота или многу многу среќа, ќе наведам личен пример подолу. Ама сум видел фатални несреќи кај што луѓе преживеале со ГОЛЕМИ последици, ама сепак живи. Така да верувам дека можел да преживее во поново и посигурно возило, ама ебати таквиот живот потоа ако биде на пример инвалид/осакатен/со импутирани екстремитети итн...
Е сега од друга страна за маубетот со Spark. Мајка ми имаше сообраќајка во која учествуваа со возило Chevrolet Spark и шлепер. Да убаво читаш ШЛЕПЕР. Возачот на шлеперот не ги видел и се забива со 80 км/х точно во страната позади каде што седеше мајка ми. Колата беше нова од салон али џабе, не се отворил ни AIRBAG ниту ништо ( не ни знам колку има аирбези можно е да има само напред)
Последици: Здробено рамо, 8 пукнати ребра, психички не можеше да си дојде на себе... Помина време со неколку операции фала му на бога е здрава и жива и има па да не претерам ама минимални последици. Можам да кажам дека тоа е чиста СРЕЌА, затоа што ако видите како изгледаше и во која состојба беше Spark-от, ќе си речете овде нема шанси да има преживеани. Ама ете, среќа или втор живот како сакате наречете го, има нешто. Има луѓе најмала глупост ќе направат и ќе загинат, има луѓе ќе излетаат со 180 ќе спасат гз... Се е момент и ситуација. Сепак ова со мерцедесов и камионов е многу фатален удар и пак ќе речам, и да преживеел човекот ќе бил со многу фатални последици...  Ама сепак ќе преживеел.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Crash test на 50, 70 и 90 км/ч. На 50 може да има 5 звездици но на 90 отиде главата ..

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Crash test на 50, 70 и 90 км/ч. На 50 може да има 5 звездици но на 90 отиде главата ..

Пак од 84та кола