Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4203809 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Освен шо имаат влезено на црвено,не ја блокираат раскрсницата,таман дур тргнат овие другите тие ке ја напуштат раскрсницата пошо во нивниот правец слободен е сообраќајот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Да но истите вакви кога ќе се погодат у шпицот било каде, го ебат сообраќајот. Тоа е поентата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Реткост е да нема вакви во Скопје, за другите градови не знам. Исто е заебано ако Зеро не чекал на семафор, туку во движење со 50 на саат си прошол на таман запалено зелено, ќе требало да кочи или да ги мава овие. Со моторче гледа да не тргам во секунда кога ќе се запали зелено, за да не ме собере некој ваков партизан :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен MecheTo

• Легенда
Пред пола сат одам по малиот в градинка и кај мене на раскрсница на мое зелено влегвам,од лево еден засилен сите чекаат тој на црвено пред мене помина.(среќа сега дека под забрана возам полека инаку имам навика тука со втора цедена прелетвам)

После тоа на вракање од градинка пред мене си возеше Југо,на сред возење му угасна и почна да намалува,намалвам и јас таман да влезам десно да го заобиколам тројца од позади мене исилени како за на тутун берење да се брза поминуваат без да намалат воопшто и без да видат шо се дешава.Е од така иди до најразлични срања.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Демек коа возиш без забрана како тие 3-цата возиш? :D

Присутен MecheTo

• Легенда
 Pa ke pominev pred nego(toj so vrvese na crveno) i nemase da go vidam...A i jugoto ke go zaminev usteeee koga mi se pojavi pred oci i istotaka nemase da me pominat idiotski tie 3 cata.... ;D

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Како се плеснаа сабајле кај 9 саат кај уличето за влез во Новус леле мајко. Пред мои очи будалата не претицуваше цела лента возејќи врз тоа нацртаното брегче со голф 3 караван а од другата страна си вртеше некој шаран или некое слично такво возило ама од шо се припотресов не се сеќавам на која страна беше свртен тој што го удрија (удрениот) и кој модел беше точно. На голфот едвај му ја отворивме вратата од ударот беше набиено крилото и ја стискаше вратата. Брзина одприлика над 60 возеше голфот. Кога видов дека сите излегоа/ги извадивме од колите си заминав. Живи беа само детето што му беше заглавена вратата од голфот се држеше за глава. Дотрчаа луѓе и викнаа брза помош и си заминав.

Мислам дека секој ден на истото место ме претицува некоја будала а убаво си е нацртано дека има брегче таму. Никој не пази и сите мислат дека имаат предност. Среќа сите беа живи иначе можеше да заврши катастрофално.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
А тој што слика кога треба да почне да вози, оти му е скоро зелено?
Или не се води тоа како прекршок?

Дисклејмер: кажаното не важи доколку сликал совозач или патник. За повеќе информации обратете се кај локалниот доктор или фармацевт.

Со телефон сликав, уште беше црвено. Тука се погодило да е црвено кон-жолто, уште не е зелено. Во тој момент, уште не смеев да тргнам, а законски не е забрането да се користи телефон додека се стои. :)

ГоПро на чело има класниот

Не бе, неам такво за на глава. А треба да си купам. Кога го користам Гопрото, обично е со Suction Cup фиксирано на стакло.

...кој слика со трепкање на очите...

Тајм-лапс. Сам си слика фотка на секои 2 секунди. Чиста работа. :)

Мада, ова е со телефон.

Член 24
(1) Возачот на моторно возило, за време на управувањето со возилото не смее да користи мобилен телефон, ниту други уреди, на начин кој би ја намалил можноста за реагирање и сигурно управување со моторното возило.

Управување е кога си зад волан, без разлика дали стоиш у место или не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45187
  • Il Moderatore
Амаа овдека прекршокот што го презентира @zeroSignal е далеку побитен од прекршокот што го прави притоа. Прави криминал за да спречи погоем криминал. Good Samaritan :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Кога сменил филипв ник? :d

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
When hunter becomes the hunted...

Испратено од мојот прекрасен мобилен користејќи Тапаток

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Ко да ја испрекинал полната таксистов...