Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4203682 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
Ова е некоја ситна глупост. Колите не се многу оштетени.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ова е некоја ситна глупост. Колите не се многу оштетени.

So poliranje ke izleze

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
vozev skuterot po prava linija i me udri kola na parking sto iskacase vo rikverc. po ona aerodromskoto`nema krv,produzi da igrass` se dogovorivme da ideme ponedelnik da potpiseme evropski bidejki niti jas znam kako niti devojkata sto vozese kolata ne znae kako da popolnime.kolata zadnata vrata vdlabnata od mojata desna racka i branikot osteten dole levo. moite desni plastiki puknati od udarot i levata strana izgrebana od delumniot pad(poso mi padna na koleno). jas trebase da patuvam ponedelnikot na rabota i nekjev da ja praime golema. udarot bese od moja desna strana i padnav na leva so motorot na levoto koleno. proveriv dali mozam da gi mrdam prstite na nozete,all good. stanuvam leviot list bumbar. desnata potkolenicca crvena i izgrebana. `I`ll walk it off`. zapaliv skuterot (heart)Honda i se vrativ doma. posle 3 saati zena mi dozna i pravec na rentgen.nema skrsenici doktorkata mi vika najverojatno imas skinat muskul leviot list,doj utre na MRI.i vikam u ponedelnik treba da idam na rabota, 3 avioni i helikopter.`ne ides ti nigde`. nedelata se budam, leviot list korne. samo sto kje stanam od horizontala i pocnuva gravitaccija da raboti i boli listot bez da go dopram ili mrdnam stapaloto. idam na MRI, majcinoto ne pokaza ruptura,samo otok i edem(Sho i da e ova). jebemti 3tesla i sve. doktorkata preporaccuva lezenje 3 nedeli i koristenje shtaki. denes konecno najdov asalen ortoped sto go najde i go slikase skinatoto (2.84x0.15cm) so echo aparat sto cinese 1000 denari namesto 20k za fancy 3t MRI. poso ima povreda nemoze so evropski pa ajde da prijavime vo policija, otidov vo lisice(uvidna) da prijavam.od tamu jas i policisko yeti kaj devvojkata i nejzinata kola na uvid. pa posle kaj mene da slikaat skuterot i mestoto kade sto se sluci udarot. prasuvam koga mozam da ja ocekuvam `sluzbenata beleska`. mi vika za 2 do 3 meseci. vika da prijavevte na lice mesto kje se napravese policiski zapisnik i kje bese pobrzo i detalno. vaka imas srekja sto drugata strana se korektni i kazaa ista verzija na nastanite pa napravivme sluzbena beleska.
na kratko:
ne se prajte fraeri
motor i kola ne e za evropski
shtaki se sranje.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Кога било ова?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
Коментаторката го праи видеото барем три-четрнаес пати подобро. :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
ne se prajte fraeri
shtaki se sranje.

demek odma policija?

Отсутен lans

• Редовен
Кога било ова?
vo sabotata se desi,tek denes se resivme policija da vmesame
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен lans

• Редовен
ne se prajte fraeri
shtaki se sranje.

demek odma policija?
policija i ovie 3 ustanovi.
voena,urgenten(drzavna) i gradska. ovie tri bolnici avtomatski prijavuvaat deka se sluccilo soobrakjajka ako im dojdes so povredi od soobrakjajka
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
so pomin druze, ova so motor (duri i na parking) stanuva se poopasno a kamoli vo soobrakaj...  :-\

uspevaat i da se prevrtuvaat veke...

Страшна сообраќајка кај „Александар Палас“- се превртеа два автомобили (ФОТО)

На булеварот „8 Септември“ во Скопје, кај хотелот „Александар Палас“ попладнево се случи тешка сообраќајна несреќа во која се превртеа две патнички возила. Интервенцијата на брзата помош е во тек, а и увидот на полицијата сѐ уште трае.
...

http://skopjeinfo.mk/strashna-soobrakjajka-kaj-aleksandar-palas-se-prevrtea-dva-avtomobili-foto

.-----

http://24info.mk/vestiod/21-hronika/3758-foto-teshka-soobrakjajka-kaj-hotel-aleksandar-palas
« Последно менување: 20 Февруари 2018, 20:17:51 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
prasuvam koga mozam da ja ocekuvam `sluzbenata beleska`. mi vika za 2 do 3 meseci. vika da prijavevte na lice mesto kje se napravese policiski zapisnik i kje bese pobrzo i detalno.

Исто време ќе чекаше и за стандарден полициски записник ;) Јас имам записници што ги чекам од септември и октомври.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
Полиција се вика во случај на повреда. Секогаш.
Ако нема повреда и ако си крив, гледај да си поминеш со поевтино ( европски или пари на рака ).
Ако не си крив, барај пари или прифати европски.
Мене ми пресече пат AUDI A6, али рипнав од мотор и не ми беше ништо, моторот со гумата удри во прагот и немаше никаква штета на колата, ама човекот не сакаше полиции и такви ствари, ми даде 50 еур и си заминавме и двајцата по пат. Многу подобро решение отколку да се кочиш да одиш по полиции, па изјави, па записници, па триста куротресии.. Јесте дека ќе земев оштета поради претрпен страв, гребаници, потрес на мозок и такви калемени работи ама подобро со помалку нервози отколку со влечење... Кај нас да не тргнеш по тие работи, ако тргнеш ќе сфатиш колку само не сакаш да одиш од врата во врата..

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1315
Не можам да се изначудам како???