Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424633 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Прочитав некои во Скопје ги префрлиле значи не биле баш најдобри.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Критични беа децата, не знам што се случи дали се ок сега. Треба колење овој на лице место, има брз поминато преку лежечкиот и го има фрлено...

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk
Детето што спаси жива глава и што го видело на време ми е другарче...
Инаку од рекла казала муабети наводно бегал од џандарите пијан, при што излетал у кривината и лежачкиот бил пресуден за да рипне право во нив... Во моментот и жена му била во кола... Нека му служи на чест оти можеше и на душа да ги носи децата... Се надевам нема да си помине само со одземање возачка и со казна, за ова треба да си одлежи и да не смее да се приближи до волан пак...

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Како бе вака, кокпитот жив, здрав. Сигурно не би врзан. Не глрдам ни испукани ербези. Не го осудувам да се разбереме. Но ако не бил врзан, со самото тоа не се активирале ни ербезите, си одмогнал во ситуацијава. А кретенот со Аудито? Доживотен затвор.
До кога со муабетот дека ако не си врзан не се активираат аирбеговите?

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Пробај па ќе видиш

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
Иначе сабајлево имаше голем карамбол на мостот кај Александар Палас. 6-7 коли која на мост, која преку мост која у трева, урнебес. Не видов по порталиве ниту слики ниту инфо.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Иначе сабајлево имаше голем карамбол на мостот кај Александар Палас. 6-7 коли која на мост, која преку мост која у трева, урнебес. Не видов по порталиве ниту слики ниту инфо.
еве
На излез на Скопје кај исклучувањето за Велес/Атина/Аеродром има голем карамбол гледам по ФБ секој втор снимал и постирал. Изгледа било ептен замрзнато малце магла и лом е.

na ovoj del razni bdali (a mene zena so dzip) na razdeljak odednas i tekna deka e desno za nakaj veles i mi vleta u lenta ko da e na bitpazar... so negde 90km/h edvaj jaizbegnav kravata...

ovde denes se slucilo na samto prosiruvanje na dvete lenti za desno veles, kade nekoj naglo sfrtel vo desno ili od desna lenta ko na bitpazar naglo levo naprail :D naravno budala bez da znae kolku e to 120km/h ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Како се поврзани сообраќајките на излез од Скопје и кај Александар Палас?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
Упс, не дочитав али имаше на ѕид на сообраќајниот срам и од таму.
 едит: се извинувам еве link
https://www.facebook.com/groups/437002943097808/permalink/1206488932815868/

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Имав фендер бендер денес по моја кривица од совозачка страна имаше пијан еден пазев да не го соберам и се подчукнавме браник со браник со еден Чех/наш, во мртов агол ми беше не го приметив.. Е сеа незнам дали се заебав или не оти се олеснив 150е, чоекот запна за полиција јас инсистирав да не се вика оти од по пријатели со слични дешавки знам само за записник се плаќа 250е, плус ќе ми накачат некој прекршок,  за европски исто се јавив прашав ми рекоја дека за странска кола мора полиција да се викни и некако се спогодивме за 150е. Дали постапив правилно или имаше некоја опција да не си го олеснам џебот,  шалтав низ темата за европски не најдов слична случка.
Еве слика од штетата
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Za stranski tablici obavezno policija se vika. Inaku dobro si postapil, zaso se drugo poskapo ke te fatese !!! i da ne si bil vo pravo ke gi prebolis polesno 150 eu, otkolku policija ili bilo koj 250-300/500 da ti zakaci. Toa e toa idemo dalje

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Да си се јавел на некој другар со полирка и продужен кабел да дојде ќе си поинел безпари.

Да си жив и здрав ќе си дојдат парите. Биднало
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен vladic3110

• Сениор
Да си се јавел на некој другар со полирка и продужен кабел да дојде ќе си поинел безпари.

Му реков да му ја опраам кај шо сака,  неќеше да слушни во овдешните гаражи да му ја шлакале колата.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Мислам дека немаше да ти наплатат, пошо е странец. А 150 за оваа штета се многу,  а кој знае може штетата е настаната порано не е од сега. Иста случка имаше брат ми пред 4 години, само шо ги воведоа ЕУ записниците. Типот ни бараше 500 евра за голф 5  преден фар. Викнавме полиција, дојдовме до заклучок дека каското негово е фул и му плаќа се. Плус нашето ќе го покрие, соодветно на записникот од полиција, пошо не е Македонец. Лошото по нас беше не ни одобрија попуст наредната година:)

Му реков да му ја опраам кај шо сака,  неќеше да слушни во овдешните гаражи да му ја шлакале колата.

Зошто имам предрасуди кун македонските гастрабајтери. Сељо!!!!

Отсутен vladic3110

• Сениор
Бидна сеа,  само глупаво ова со европскиот извештај уствари важи само за помеѓу две не европски таблички.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
Бидна сеа,  само глупаво ова со европскиот извештај уствари важи само за помеѓу две не европски таблички.
Јеп, точно, уствари во реалност само меѓу две возила на МК таблици во МК се на друго место е инаку.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579

Е шо да му ја шлакаат колата цел ѓепек му е точки рѓа ебате :D