Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3864046 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Томи, на пешакот сеуште му беше црвено за поминување. А прекршок прави и Пасатот од лева страна кој не смее да застанува на пешачкиот премин. Да можеше пешакот да помине прописно на пешачкиот наместо да се трга од пасатот овој ќе го видеше на време.

Мене најмногу ме нервира тоа сценарио кога некј застанува на десна лента веднаш пред пешачкиот. Ти немаш никаква прегледност. Секогаш свирам и пцујам ама стока само со ќотек се учи а не со зборови и пцовки.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Јас застанувам на раскрсница, на црвен семафор. Не застанувам во колоната, туку оставам пред мене простор за тие што идат од спротива, да може да се приклучат на споредната уличка, а не да ја блокираат целата спротивна лента чекајќи да свртат.

Идиотот од позади мене, ме заобиколува од десна страна и застанува пред мене, во празниот простор. И тие од спротива неможат да се приклучат додека не се пушти нашиот семафор.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
А друга работа е што е забрането да се застанува и чека семафор на раскрсница (вртењето од спротивната лента десно во уличката). Нели?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Јас застанувам на раскрсница, на црвен семафор. Не застанувам во колоната, туку оставам пред мене простор за тие што идат од спротива, да може да се приклучат на споредната уличка, а не да ја блокираат целата спротивна лента чекајќи да свртат.

Идиотот од позади мене, ме заобиколува од десна страна и застанува пред мене, во празниот простор. И тие од спротива неможат да се приклучат додека не се пушти нашиот семафор.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Зошто не се подмести точно за он да остане на сред. И јас оставам место секогаш. А свират ли свират од позади...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
ова често се случува во капиштец,кај министерство за економија,брзаат да се наредат во колоната и да чекаат на сред раскрсница,па пушти ги луѓето да поминат и онака ќе стоиш 80 секунди

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
^ На здравје нека му е. Низ Битола со кренат врат возеше, гледаше дали го гледат другите. Е го видоја сега.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Нашиве патишта 10 години непипнати, најлоши во пошироката вселена се само за Ферари возење...

И јас би возел со кренат врат. Само дај ми Ферари.

Отсутен Dekio7

• Редовен
Абе начукал 53 години, старчиште, изнајмил ферари и зел да се курчи во Битола. Како не ја скрше и глата, не само ферарито.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Имаш полна линија таму :)
Не си требал да застануваш а идиотот ти ја поправил грешката ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Епа добро чим е изнајмено, 100% е осигурано ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Дали ако ти се истумбаш со Матиз избегнувајќи една од дупките кои ги има на секои 35 сантима по патиштава - ќе се класифицираш како курчач?

Или го хејтаме зошто немаме пари да изнајмиме/купиме Ферари и ние?

П.С. Од кај сигурен дека е изнајмено!?

Отсутен Dekio7

• Редовен
Претпоставувам дека е изнајмено, напрајл 53 години и дошол да се жени, неможи инаку да се жени.
А јас со матизот нема да се истумбам оти ќе почитувам правила во сообраќајот, правилата се за да се почитуват и да нема несакани последици, а овај со ферарито има возено преку 150 на пат со ограничвање 60. Епа и со авион ќе се истумбаш.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Сигурно не е изнајмено...
Во текот на денот ке знам и сигурно како дошло до несреќата...