Зависи за шо вртиш, ако е за беља за апсење на лице место ќе дојдат ќе завршат работа, ако е за провала поарно не се замарај, само ќе изгубиш саати и ќе ти се кренат нервите. Мене ми опљачкаа еден куп бакар, неколку електромотори, бољер бакарен и др работи, дојдоа од крим и констатира на откорната врата дека вероватно одтука влегле. Отпечатоци како на филм имаа оставени, фаќале ќумци од ќумурот топ оставени отпечатоци, ништо не земаа.. За на крај да ми ја докренат сафрата едниот почна да си разгледува рандом работи шо имам во просторот, се фате за чадор за во двор да не сум го продавал, да го земел.... Ќе го остаев наместо сосе чадор на цела нерва.
Друга случка сеа есенвава незнам некој државен неработен беше заминав по печурки во националниот ама ептен во безвезен дел кај шо не одат луѓе никогаш. Зачекав дрвокрадци со рачни пили за да не галамат, со оружје беа, едниот ме примети иакл бев на 100 метра почна да иди се тегнев по ровови 2 саати дур да избегнам па да се вратам одоколу кај колата. Најдов број од шумското, не била нивна надлежност во националниот... Пријавив в полиција за да има официјално снимана пријава шо каде од кај се оди, дека имаа пушки, дури и координати кажав.
Океј фала мн ќе се пуштат патроли..
По 10 мин ми звони unknown number, инспектор незнам кој, шо ги знам на прсти, нема таков. На се кажано претходно почна да ме распрашува лицата дали им ги видов, уствари јјас зошто воопшто сум барал таму да одам, не бил за луѓе тој терен и други срања.. Видов колку е саатот работата..
Седев на едно место со колата пикнат кај шо ќд видам ако поминат полициски или цивилки, ги знајме сите во Бт кој се колите. Никој не помина.. Така да за некој работи најдобро главата надолу и терај, мож само да дозаглавиш ако пријавуваш.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk