Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3416054 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Па на обиколница ќе мерат, да не сакаш на партизанска и останати булевари да мерат, ја мајката па да се казнуваат меѓу себе?
Св. Климент споменикот од кога е искршен? Го плати некој, го поправи? Досадни се муабетиве, само во круг.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
И вујкоми по своја вина се рокна пред 10+ години скина банкина и си плати некоја казна тогаш за оштетување на опрема па и ден денес стои легната банкината :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
И вујкоми по своја вина се рокна пред 10+ години скина банкина и си плати некоја казна тогаш за оштетување на опрема па и ден денес стои легната банкината :D
За нарушување јавен ред и мир, 100€ е тоа

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Кој е казнет па да застане?
Очигледно е препуштено самите себеси да се казнуваме, кој кола со кола, некој у споменик, некој во нотар итн.
...а нас смртниците на радар кај дади петрол со 113 не фатиле и ке ти објаснува како возиш многу брзо...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ваљда не бе. На правата делница кај новата бензинска? 120 е тука ограничено, секоја недела од секој месец поминувам тука на темпомат, ниту еднаш не сум запрен.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Па на обиколница ќе мерат, да не сакаш на партизанска и останати булевари да мерат, ја мајката па да се казнуваат меѓу себе?
Св. Климент споменикот од кога е искршен? Го плати некој, го поправи? Досадни се муабетиве, само во круг.

Sopiraa denes na partizanska okolu 17h. posle semaforot City mall.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Кој е казнет па да застане?
Очигледно е препуштено самите себеси да се казнуваме, кој кола со кола, некој у споменик, некој во нотар итн.
...а нас смртниците на радар кај дади петрол со 113 не фатиле и ке ти објаснува како возиш многу брзо...
Ваљда не бе. На правата делница кај новата бензинска? 120 е тука ограничено, секоја недела од секој месец поминувам тука на темпомат, ниту еднаш не сум запрен.
Зборам со товарно(добло) 100 ка сум смеел да го возам дека било на име на фирма, во сообраќајна се води 5 души + фургон...

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
И јас тука 120 возам знаејќи дека мерат со радар, но Бушав мислам дека вози комбе па претпоставувам има ограничување од 100км/ч.

Сега мереа со радар пред втора патарина (Градско-Скопје) после мостот. Претпоставувам тука е 100 или 80 ограничувањето дека наидуваш на патарина и си го поставиле радарот. Имаа застанато еден со шлепер го малтретираа...

Ама на Партизанска скраја да е да застанат, што вика некој погоре, иста ропачана се како тие шти поминуваат на црвено па треба измеѓу да се казнуваат.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
За на кај Скопје одма после тунелот навечер роопаат обавезно, 80 е в тунел и застанати се на паркинг одма после тунел, последно идење околу 100 ми беше темпоматот, мислам дека се спасив оти немаше место на паркингот за да ме сопрат, 3 коли пишеа.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
И јас тука 120 возам знаејќи дека мерат со радар, но Бушав мислам дека вози комбе па претпоставувам има ограничување од 100км/ч.

Сега мереа со радар пред втора патарина (Градско-Скопје) после мостот. Претпоставувам тука е 100 или 80 ограничувањето дека наидуваш на патарина и си го поставиле радарот. Имаа застанато еден со шлепер го малтретираа...

Ама на Партизанска скраја да е да застанат, што вика некој погоре, иста ропачана се како тие шти поминуваат на црвено па треба измеѓу да се казнуваат.
Така си е само што сеа бев со добло, на два пати ме имаат застанато со 120(со комбе) и ме прашува знаеш ли зашто те застанавме, им викам пошто возев 120...Не бидејки десното светло не ти свети, ти како и да е чим си до 3500кг смееш да возиш по знаци (сакам да кажам 95% од полиција не го знае законот).

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Сега се сетив, летово кога се враќав од Грција на едно место имаше знаци за работа на пат, стеснување на пат и ограничување на брзина, намалив но малку над ограничувањето, се престроив со време, малку понатаму полицајци со радар, помислив дека го обрав бостанот.
Не ме сопреа, но најинтересно беше што немаше никаква работна активност, ниту стеснување, ниту ништо, заборавени знаците.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Летово два пати се спасив од казна во Мк.
Прво Скопје Велес 4-5 коли една по друга,сите возевме 30+ од ограничувањето,мереа ама никој не застанаа.А баш се отвори едно право се мислев да влезам да ги престигнам. ;D

Вториот пат Велес-Скопје,си возам 160-70 престигнувам и едно време гледам во далечина дека излегува да ме застани,закочив ме застана и ми вели 138 возиш ова она ред муабет(фин човек) и ми вели оди ајде и пази и понатаму има контроли.
Ќе го частев една 500ка,ама немав ситно,оди ми вика нема потреба. ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
И јас некни така, по нофјо пат.
Ме следи еден Range Rover од Миладиновци па сè до село...

Одев 140, тој позади мене.
Одев 160, тој позади мене.
Си викам спор е...

Начекав удолницата кај она Сопот, 190 - тој, замисли, ПАК позади мене!

Не бил спор, се шлепал пичка му материна со бугарска регистрација. :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
И овој не застана на црвено :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Ветеран.

Му влегол ветер анално, па пошандрцал како на Сунѓер Боб братучед му од праисторија.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Sopiraa denes na partizanska okolu 17h. posle semaforot City mall.
Секој ден секаде треба да сопираат, ама да нема селективност, само така ќе се оправиме.