Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415490 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Да се надеваме дека е океј велосипедисотт голема локва има...
https://kurir.mk/makedonija/hronika/foto-velosipedist-povreden-vo-soobrakjajka-kaj-jugodrvo/

Страшна работа ...

Многу многу ми е страв од вакви работи.

Мало невнимание еј, особено во гужва.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Не знам дали е точно ама негде прочитав дека од 3 ленти две застанале да пропуштат, третата бил чоеков и веројатно залетан...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ако е така, нека лета у затвор сега, а тој со точакот, памет за друг пат.
Али ај, да не судиме пред време.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Ќе јади условно или некој месец затвор како онај претходно за девојката шо ги раздаде органите, сеа прочитав на тајм.мк починал велосипедистот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Поминав максимум 10тина минути после удесот, велосипедистот го немаше а тогаш само што доаѓаа жандермариите, корсата беше застаната на 30тина метра после пешачкиот

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Не бе, Скопје е хаос со сообраќај и сообраќајна култура, одамна го имам кажано ова, сите некаде брзаат, нит правила важат нит ништо.

Жално за фамилијата на починатиот, и овој од 20 години што ќе има трауми за цел живот.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Сте приметиле дека сите сообраќајки со жртви во Скопски реон во последно време се предизвикани од лица од с.Батинци? Или ми се чини?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@t0m1cA не сакав да генерализирам, како и претходната тешка сообраќајка, ама скроз држи вода тоа. Не си само ти.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Сте приметиле дека сите сообраќајки со жртви во Скопски реон во последно време се предизвикани од лица од с.Батинци? Или ми се чини?
Мислам дека е случајност.
Главната генерализација е помеѓу цивилизиран и нецивилизиран народ.
Сакаш цивилизација? - Однесувај се спрема правилата и законите.
Ако не можеш, слободно врати и' се на планината и дрифтај трактор.
Ама не, таквите кај нас се заштитени како Рисот во РМ.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Истото го помислив.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
И сите пенали на англија црнци ги утнаа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Мислам дека е случајност.
Главната генерализација е помеѓу цивилизиран и нецивилизиран народ.
Сакаш цивилизација? - Однесувај се спрема правилата и законите.
Ако не можеш, слободно врати и' се на планината и дрифтај трактор.
Ама не, таквите кај нас се заштитени како Рисот во РМ.
Случајност ќе биди ако законите важат за сите подеднакво.Рисот е заштитен само на хартија.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
Рисот е рис, со него нема заебанција

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Лоша ситуација е ако некој до твојата лента е застанат на пешачки, а ти си во движење. Ми се случило касно да приметам и да се укопам у место, па после секунда да сфатам дека поминал пешакот. Уште полоша е ситуацијата ако до тебе е застанат автобус.

Ако е пешак има повеќе шанси да види дека доаѓа кола која не го гледа и да застане, ама со точак....

Не би судел пред време, но голем број се со купени возачки кои немаат појма што е полна линија и не знаат ниту едно сообраќајно правило, тука е главниот проблем.