Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4047719 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8361
  • Rural fuckin society - we live in!!!
А шо е фајдето од радарот, де објасни?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55282
  • Махер
Автоматско кочење доколку забележи дека ќе се удриш во нешто.
https://en.wikipedia.org/wiki/Collision_avoidance_system

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6701
Kaj сите коли е сериска односно задолжителна опрема од 2019 мислам. Ќе мора место брејк чек да се смисли нова тактика на партизанска

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1581
Радарот помага да влечковците убрзаат пошто џабе поткочнуваат :D
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6701
Стратро кај автокоманда во киа пиканто  ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15194
  • Пудингот на шоферството
Acc e ubava rabota ne samo radi kocenjeto,tuku i za drzenje distanca i za odrzuvanje na brzina zaedno so kolonata.
Konkretno na kamionot taka raboti,kade sto ima zabrana za prestignuvanje(retko koga ja pocituvam),go aktiviras i sibdrzi distanca od 50-60m od toj pred tebe,i akontoj vozi 85kmh,a jas go imam namesteno na tempomat na 90kmh,sepak ja drzi brzinata na 85kmh.
Ako toj pred mene namali na 70,kaj mene koci,ako zgolemi na 90 go prati.
Za Germanija i Holandija e izmisleno(Holandija kolite vozat 100ka pp novo i precat dosta),a Belgija i Anglija nemas potreba,posebno Anglija.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Vakvi biseri sekoj den so Ku tablici( ima i drugi ama pomalku), si vozat 90-100 i muva ne gi lazi. Ili  pa mislat ako vozat 120 ne treba da se trgaat od leva lenta.
Dosega sto imam zabelezano najdobro vozat so SN tablici, pretica i se trga nastrana, nema tupenje i vleckanje.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Dosega sto imam zabelezano najdobro vozat so SN tablici, pretica i se trga nastrana, nema tupenje i vleckanje.

Абе, питом народ смо ниа...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

Vakvi biseri sekoj den so Ku tablici( ima i drugi ama pomalku), si vozat 90-100 i muva ne gi lazi. Ili  pa mislat ako vozat 120 ne treba da se trgaat od leva lenta.
Имаш еден куп такви со SK таблици на делницата откако ќе се спојат правците од Велес и Куманово до Сингелиќ.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Toa se vlecat nakaj rabota , nakaj doma letat :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Toa se vlecat nakaj rabota , nakaj doma letat :)
to normalnoo e.
Acc e ubava rabota ne samo radi kocenjeto,tuku i za drzenje distanca i za odrzuvanje na brzina zaedno so kolonata.
Konkretno na kamionot taka raboti,kade sto ima zabrana za prestignuvanje(retko koga ja pocituvam),go aktiviras i sibdrzi distanca od 50-60m od toj pred tebe,i akontoj vozi 85kmh,a jas go imam namesteno na tempomat na 90kmh,sepak ja drzi brzinata na 85kmh.
Ako toj pred mene namali na 70,kaj mene koci,ako zgolemi na 90 go prati.
Za Germanija i Holandija e izmisleno(Holandija kolite vozat 100ka pp novo i precat dosta),a Belgija i Anglija nemas potreba,posebno Anglija.
100-tka e max ?

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22324

Во тешка сообраќајна несреќа загина едно лице, четворица млади се повредени
Несреќата се слулила во Богданци, кога автомобилот марка БМВ, во кое се наоѓале пет момчиња на возраст околу 20 години, излетало од коловопзот
Едно лице почина, а четири се повредени откако возилото во кое се наоѓале, излетало од коловозот во Богданци.
„На улицата „Маршал Тито" во Богданци, вчера околу 4 часот патничко возило „бмв" со гевгелиски регистарски ознаки, управувано од В.С.(20) од Богданци, излетало од патот“, соопшти МВР.
Во незгодата возачот В.С. се здобил со тешки телесни повреди и бил пренесен во Комплексот клиники „Мајка Тереза"-Скопје, каде починал. Сопатниците во возилото Р.К.(19), Ѓ.Ш.(21), Д.Д.(21) и Н.Ш.(20), сите од Богданци, се здобиле со телесни повреди.
Увид на местото извршила екипа од СВР Струмица.

Памет во глава.
Починатото дете ми е роднина.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Леле... многу удрено ова... колку возеле човече...
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22324
Многу, ги има и на камера како пролетуваат....плус по калдрма со дупки во 4 саат сабајле подмрзната.
Дрво како на сликата е скроз откорнато од ударот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9559
Koj e taa zelba za vakvo vozenje ne razbiram.

Ama jebiga u moe vreme ladi i jugovci vozevme, cat pat nekoj golf 3ka ili astra vadeshe.

So tie koli i da izginesh kolku mozes ke se spasish