Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4047727 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4777
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Вчера исто плав спортаж возеше на неколку атоми од браник на секоја втора кола па и на мојата....на сите семафори чекавме заедно.

Уз муабетов, познаник ме возеше и неколку пати ме натера да кочам на совозачко. Убеден беше дека за да претекне некој мора прво да му се залепи и нагло да го помине....пробав да му објаснам дека не вози формула 1 на тркачка патека и дека треба сосема спротивното да го направи од безбедносни причини ама џабе, затоа што беше убеден е дека знае подобро од сите да вози и никој не може да му каже дека греши пошто возел веќе 20 години. Веќе не влагам во кола со него на возачко.

Ме потсети на таксист што се фалеше дека бил шофериште и за да демонстрира, на угорница ја држеше колата во место на кумплунг дооооолго време...Еве гледаш, ни ручна не ми треба мене...ламелата нормално ќумур.

Е сега ако искусен и професионален возач вака размислува, што очекувате од некоја мамичка или дете.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Јак со ламелата. 2 минс на сњмафор под ламела. Мислам, нема кон не може да стои така ама....
Него овие стубчињава или бетонскиве огради имаат една маана. Не се тргаат колку и да аблендираш мамаме им нивно расипано. Пробано 2-3 100% не пробујте ќе се забите :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
@dbl.dzo imagi to lepacite se psihicko (bolno) stanje , na lepacite ni jas ne gi fermam mnogu, isto im postinuvamm kocnica... i to mi go na-pravi eden bolen pred nekoj den; na 2-30metra od semafor, ubrazan ko muva na gomno se lepi na crven semafor...

jas zboram za onie u leva i udesna lena sto dremat ko mamlazi bidejki bescelno vozat dur i retrevizoro ne primetuvaat deka im e zatvoren... cel soobrakaj sjebuvaat take...

Вчера исто плав спортаж возеше на неколку атоми од браник на секоја втора кола па и на мојата....на сите семафори чекавме заедно.

Уз муабетов, познаник ме возеше и неколку пати ме натера да кочам на совозачко. Убеден беше дека за да претекне некој мора прво да му се залепи и нагло да го помине....пробав да му објаснам дека не вози формула 1 на тркачка патека и дека треба сосема спротивното да го направи од безбедносни причини ама џабе, затоа што беше убеден е дека знае подобро од сите да вози и никој не може да му каже дека греши пошто возел веќе 20 години. Веќе не влагам во кола со него на возачко.

Ме потсети на таксист што се фалеше дека бил шофериште и за да демонстрира, на угорница ја држеше колата во место на кумплунг дооооолго време...Еве гледаш, ни ручна не ми треба мене...ламелата нормално ќумур.

Е сега ако искусен и професионален возач вака размислува, што очекувате од некоја мамичка или дете.
toj misli deka drugite sto vozat 60km/cas nezanaat, slabi vozaci see :D ps; nwgo ni gospod ne go opraa, gi nacukal nakaj 40 godini ne se opraa to veke :D zato nesmeet da vozeet 70 oti ne se strucnii kako nego :D :D
« Последно менување: 23 Ноември 2020, 14:25:58 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда

toj misli deka drugite sto vozat 60km/cas nezanaat, slabi vozaci see :D ps; nwgo ni gospod ne go opraa, gi nacukal nakaj 40 godini ne se opraa to veke :D zato nesmeet da vozeet 70 oti ne se strucnii kako nego :D :D
[/quote]
Нешто што е криво насадено времето не го исправа. И дај стај Чирилица, жити Бога .

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
druze u dvizejne sum, nema sansi so kirilicata da funkcioniram...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1581
Јас сум од тие што вршат притисок. Многу ме нервираат влечковци. ;)
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6701
Само пази еден лик со бела опел астра да не ти стегне кочница па да се чудиш што те снашло.... 😂

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Што е ова со начукување 40 море бициклета?

Тоа е само главата... 60 е више накај начукување :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Кој, ја со бициклана воза 60...

Отсутен miksi

• Редовен
Само пази еден лик со бела опел астра да не ти стегне кочница па да се чудиш што те снашло.... 😂
Имам радар и каско. Он ќе се чуди!
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9559
Ja ic ne osekam pritisok ako nekoj mi se zalepi od pozadi.
Ne me nervira, ako ima kade ke se trgnam. Ako ne om se nervira. Sigurno me pcue, ama on se nervira ne jas.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15194
  • Пудингот на шоферството
Кога се 'лепи' во густ спобраќај ме нервира пошо е опасно,може многу лесно да се направи беља заради немање доволно простор за да изреагира во одредена ситуација.

Кога се 'лепи' на растеретен сообраќај,тогаш е пресретнувач кој ке "јади" 50е.
Претежно овие вторите ги има околу Белград.Легендата вели дека ги има и низ Хрватска.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
^ зш да јади?
Што е ова со начукување 40 море бициклета?

Тоа е само главата... 60 е више накај начукување :)))
абе муабетот беше, малу да прикочиш т.е.само да ја доприш кочницата колку за светлата не да кочиш.

да се види поубаво дека си возел над дозволеното ?

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22324

Слабо пратиш конверзација..
Јас ниту кочам, ниту се тргам, ниту аблендирам, ниту се влечам.

140 кај МТВ, ти текиња...?

Отсутен miksi

• Редовен
да се види поубаво дека си возел над дозволеното ?
[/quote]

Радар за кочење