Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424263 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Со помин нека е @vladic3110 , ни крив ни должен некогаш ќе си го однесеш ради други. Тој пат е за се, освен за тркање, посебно дека се стеснува тука и има раскрсница за Хотел Силекс и Тино.

Нека закрепне другарот твој побрзо, да не доживее уште еднаш такво нешто.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
Некогаш и да пазиш друг ќе те наебе, вчера вечер двајца копиљаци кај Инекс во Охрид се тркале и дирек во кола бил патник другар мој, шоферот на лице место, другар ми  на интензивна Скопје, копиљаците здрави живи.
Го ебале ежот                         Го ебале ежот                           Го ебале ежот              Го ебале ежот

tesko toj sto ke si otide ( i familijata, najbliskite)
a tie dali go ebale ezot ili ne toa e drug muabet i nema da im go vrati UBIENIOT na familijata!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Што еж ќе беше, четири пати, машала ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
A овие тркачите после посериозна сообраќајка се смируваат или излегуваат посилни?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
tesko toj sto ke si otide ( i familijata, najbliskite)
a tie dali go ebale ezot ili ne toa e drug muabet i nema da im go vrati UBIENIOT na familijata!

За сообраќајката што ја пратив пред оваа, со Голфот што се превртил кај Пробиштип, најблизок другар на починатово дете бил кај родителите во Скопје прв да им соопшти на врата.  :-\ Мислам дека ќе колабирам тука на лице место ако ми соопшти некој така. Во такви моменти сфаќаш колку е уствари вреден човечкиот живот...

Едит: @Power to the people од минати дружби и лоши друштва со такви ликови, знам дека не им доаѓа паметот. Ќе се смират месец дена, додека не најдат некоја права делница или некое моторче/возило за зарибување.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Вчера начекав една ептен глупава дешавка. Мислам дека убаво разбрав што се случило, али може и да грешам.

Lexus NX се симнувал од Водно и сакал да заврти лево во Партениј Зографски. Во исто време, некој на точак се симнувал од Водно во спротивна насока и кога Лексусот завртел лево, овој со точакот не успеал да докочи и се треснал прилично јако во задна врата од возачка страна. Сакав да сликнам, ама баш тогаш полиција правеше увид и само им ги начув муабетите.

Со точак по удолница во спротивна насока. За памет.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
Вака ми се има случено пред пар години. Се спуштам од водно по десна страна со точак. Кога од кривина ми се појавува точак кој оди нагоре по спротивна страна. За влакно избегнав да се искршиме 2цата.

Уште ми вика кај брзаш толку...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Сигурно пробувал да го заобиколи Лексусот, по таа улица сите велосипедисти се претвараат во суицидални будали.

Кога се симнувам тука, иначе, имам масивна фобија дека гумата од точакот ќе ми влезе во решетките за одвод кои инцидентно се поставени на вело патеката и, пак инцидентно, се со отвори широки колку просечна гума од road bike.

Или ги скокам ако има гужва од коли, или ги заобиколувам со тоа што влегувам во лента на коли ако нема гужва. Многу несреќен избор на шара за одводна решетка.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Сигурно пробувал да го заобиколи Лексусот, по таа улица сите велосипедисти се претвараат во суицидални будали.

Кога се симнувам тука, иначе, имам масивна фобија дека гумата од точакот ќе ми влезе во решетките за одвод кои инцидентно се поставени на вело патеката и, пак инцидентно, се со отвори широки колку просечна гума од road bike.

Или ги скокам ако има гужва од коли, или ги заобиколувам со тоа што влегувам во лента на коли ако нема гужва. Многу несреќен избор на шара за одводна решетка.
Зошто не ги поставиле напречно...аххх.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Вака ми се има случено пред пар години. Се спуштам од водно по десна страна со точак. Кога од кривина ми се појавува точак кој оди нагоре по спротивна страна. За влакно избегнав да се искршиме 2цата.

Уште ми вика кај брзаш толку...

Неколку пати сум начекал такви на симнување. И точаци и пешаци во спротивна насока. Лудило.

Јеп, исто, и јас ги заобиколувам тие, иако моите гуми се пошироки, 38-милиметарски. А сè што требало е да ги завртат решетките за 90 степена за попречно да бидат отворите, и немало да има никаков проблем. Ама колку баба знае, толку кара деца.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ама после водата ќе скока од ребро на ребро од решетката и ќе продолжи да си тече по улица ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Освен решетките, треба и посоодветен легнат полицаец, или не мести воопшто или направи го по цела ширина, како пред терминал на аеродром што има подигнати пешачки. Ииииили дури и како на Орце Николов или пред Васил Антевски Дрен, направи го со сензор, под 30, под 20 да се подигне.

Решетките ми се криптонит кога возам со роуд низ Скопје, само некои присилни идеи имам како @MartinAlfista дека ќе ме катапултира нанапред

Муабетов веќе преминува во "Како да го потсредиме сообраќајот во Скопје"  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Зошто не ги поставиле напречно...аххх.

Веројатно ќе пропаднат од тежина на коли.

Идеално решение е под агол од 45 степени, нема да се ранливи од тежина, и нема да скока водата... сум видел дека постојат такви, буквално ист модел како инсталираните, само со коси отвори.

Буквално 30 минути ќе им требаат да се сменат, ама никој не пуштил допис изгледа.

Ми текна дека имам уште еден начин на поминување - на самата средина има еден маааалку поширок дел (5цм веројатно) кај што нема отвори, и го нишанам со тркалото (и се надевам на несмртни последици) ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Де бре ако не ве бива за скокање, ќе подзакочиш и под агол од 30 степени ќе ги поминиш.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Дрифт мод ставаш и проаѓа се.