Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4202168 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Мене Алфата ми заклиза по вода на 150 некаде. Бев у 5та и лупнав на гас само и одма ме сиправија системите ваљда. А првото клизање скроз ме сврте, ја мислев отидов јабана, стиснав гас, контра лупнав и одма испраи.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
На видеово долу велат дека треба благо да се додаде гас, и да се насочи колата кон патот, или ако не може така тогаш кон некоја ширина или отворен простор. За коли со задња вуча и без ABS, тие наводно треба да олабават гас.

Јас во тие пар пати што ми се има десено аквапланинг, некако инстиктивно дигав нога од гас и задржував правец. Ама тоа и двата случаи на прав аутопут, од наплатна Петровец кон Скопје. На кривини па макар и благи кривини, друга приказна би било. Здравје, пролетва нови летни гуми ќе се бараат.

https://youtu.be/TdwuftIUwYY?t=129

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1461
Имаше сообраќајка пред штип, многу полиција болничко возило и две речиси тоталнати коли не можев да одредам точно ми се видеа како сив пасат караван и црно бмв серија 3.
Едит: зелено типо било, другото изгледа стварно е пасат караван
http://www.televizijastar.com/2018/01/25/четворица-тешко-повредени-во-судир-на/
« Последно менување: 25 Јануари 2018, 22:03:19 pm Ѓорѓи »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер

Ступчево го подмачка за сите пари.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
Денес превртен Форд Ескорт на Скопје-Тетово, имаше полиција, затворени беа две ленти.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Што се брзаат со претицување толку, не разбирам. Не бега Охрид, со векови е на тоа место закован.
Така е, ама стрелките на саатот не стојат заковани. ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Што се брзаат со претицување толку, не разбирам. Не бега Охрид, со векови е на тоа место закован.
Така е, ама стрелките на саатот не стојат заковани. ;)
Абе недај боже да ти ги остават заковани ако ме сфаќаш, затоа не треба брзање.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Инфомакс“: Драган Спасов – Дац со 2.5 промили алхохол прегазил девојче во Кисела Вода?
МАКЕДОНИЈА 30.01.2018 / 23:06  0   

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ
Вечерва околу 21.30 часот на ул.Огњан Прица во близина на тобакото „Шампионче“ се случила сообраќајна незгода во која учествувал и директорот на МНТ Драган Спасов – Дац, тврдат очевидци кои се нашле на лице место кога се случила незгодата, објави порталот Инфомакс.

Околу 21.30 часот на ул.Огњан Прица во близина на тобакото „Шампионче“, како што тврдат очевидци,  Драган Спасов – Дац удрил во девојче кое се обидело на пешачки премин да ја помине улицата, пишува порталот.

Според првичните неофицијални податоци, девојчето е итно префрлено во болница.

-Кај директорот од МНТ по завршениот увид е констатирано присуство на алхохол во крвта од 2.5 промили и е пренесен во полициска станица, дознава Инфомакс.мк од свои извори во полицијата, објави Инфомакс.

Портпаролот на МВР Тони Јакимовски не беше во можност да ја потврди информацијата.

http://denesen.mk/web/infomaks-dragan-spasov-dats-so-2-5-promili-alhohol-pregazil-devojche-vo-kisela-voda/
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45183
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Местенка од претходниот режим!

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
И трезен тука лесно се прави беља. Ваљда не пиеле овие од 6 сабајле пошто во моментов има дешавка, за среќа лајт е, браник, ладњак, врви со полирање.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Колата не е ни изгребана, имала ќерамичка заштита.

Шала на страна, девојката е пуштена дома, се надевам брзо закрепнување.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Па и не беше оштетена колата колку што можев да видам, се надевам дека на девојчето не му е ништо...а овај волов да го пикнат в ќорка малу не е на одмет.
New blood of old school

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Srekja sto so mal zijan e soobrakjajkava ... Ama sega da vidime dali nekoj ke bide kaznet za 2.5 promili, dali nekoj moralna ostafka ke si dade i taka ... ete promeni neli se slucija, pa da vidime dali stvarno se promeni ili za gore promenite ne vazat. Plus MVR na pres pred dva dena najavija kazni bla bla bla konktroli i tn, pa da vidime kako ke zavrsi ova