Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415561 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ако му се лепиш многу ќе ти се тргне на страна да го поминеш ништо неправиш така. Тајната е да држиш константно растојание без да му направиш непријајтно да му биде и он и ти да се осеќате безбедно со растојанието

Е па ете, 100е за 5/10 од пола спидо. Значи 160 ако возите, тогаш треба барем 40м растојание да остаиш. Таман да те измери и сопре и тебе ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Тешко да ме сопре и мене, они стојат јас шибам со 160, дур да ме видат јас ќе бидам отиден а и целиот фокус им е на колата напред. 160 на саат е 44 метри во секунда, значи имаат една секунда да ме застанат.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ако си со петчето, многу веројатно дека ти ќе бидеш напред :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
Најчесто да ама не ја гушам левата лента секад чекам некој да прошиба од лева да се пуштам по него. Иначе не ме сваќај погрешно не дека се курчам дека ме немаат фатено, 3 пати низ годиниве сум го јадел за брзо возење али тоа ти е.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
За 150-160 не казнуваат на автопат. Тоа над 180 ...

Отсутен Klen

• Редовен
Зависи на кој ќе налеташ, на пред влез во Скопје каде што знам секад чмаат ми пишаа за 140 а 120 е сеуште дозволено таму мислам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Најчесто да ама не ја гушам левата лента секад чекам некој да прошиба од лева да се пуштам по него. Иначе не ме сваќај погрешно не дека се курчам дека ме немаат фатено, 3 пати низ годиниве сум го јадел за брзо возење али тоа ти е.

Не бе па и ти, немој да мислиш дека те кудам ор самтинг, само кажувам, повнимателно со тејлгејтингот (надвор од балканов) :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
i so distanca ne imaat zastanato mene i toj zad mene, jas bev prviot ovoj pozadi mene kao se oseka bezbeden zad mene docna gi primeti... :D
jas se izvlekov so dobra prikazna zaradi sto brzam "oficijalni ovrski" toj zad mene ostanaa :P
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Klen

• Редовен
Не дека тоа е bulletproof метода. Али мое мислење е многу помали се шансите да јадеш казна ако возиш позади некој.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
a da gi tuzime zasto ne zracat njali  :P

Отсутен Klen

• Редовен
Да рак на дојка добив од радариве у пм  :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Браво. Кешки сите да беа вакви.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
у германија за тејлгејтинг на автопат три месеци забрана за возење и 400e казна.
http://www.howtogermany.com/pages/traffic-violations.html#tailgating
Priznaj deka za ova ti tekna od Jeremy sto zborese u poslednata epizoda :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
у германија за тејлгејтинг на автопат три месеци забрана за возење и 400e казна.
http://www.howtogermany.com/pages/traffic-violations.html#tailgating
Priznaj deka za ova ti tekna od Jeremy sto zborese u poslednata epizoda :D
Признавам ;)