Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415705 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
При oвaкви услoви нa пaтoт, негледaм причинa зoштo би претекнувaл.

Барем стотина видоа голема причина да престигаат овој викенд.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одлична снимка! Браво!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
При oвaкви услoви нa пaтoт, негледaм причинa зoштo би претекнувaл.

Барем стотина видоа голема причина да престигаат овој викенд.
Кoментирaме зa видеoтo, тие сo летните штo зaстaнaa oстaј ги, дo прoлет ќе тргнaт.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Меганов требаше да го искористи брзиот момак со Опелот како чистач. Ја и летно време кога возам бирам некој што вози 150 - 160 и си возам позади него. Навремено ми сигнализира за секоја рупа. Возам позади него се док не налета некој побрз. И така до граница :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
edit
vo 0:20 se gleda tretiot vo levat alenta kaj sto meganot fleze u makazi...

Што мајка бара тој у трета лента? Мамицу му јебем, освен ако не претица

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
u tretata lenta ima bel cist sneK, ovaa desnata te cistena te nedocistenaa... covekot vozi na miSHelinki  :-*
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Меганов требаше да го искористи брзиот момак со Опелот како чистач. Ја и летно време кога возам бирам некој што вози 150 - 160 и си возам позади него. Навремено ми сигнализира за секоја рупа. Возам позади него се док не налета некој побрз. И така до граница :D
Добра стратегија е тоа и јас ја применувам, ако има џандари напред он ќе го јаде ;)
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Или ќе ве застанат двајцата. Не спиј на тоа уво ;) Да видиш како намерно ги пецаат такви што се кријат позади некој, ако треба тој напред ќе го пушти тебе ќе те застане.

Отсутен Klen

• Редовен
Во 15 години ни еднаш ми се нема случено тоа, само 2-3 пати тој напред бил застанат а јас си продолжувам со иста брзина. Мали се шансите да те видат џандарите дека се криеш позади.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Добра стратегија е тоа и јас ја применувам, ако има џандари напред он ќе го јаде ;)

Аха, перфектна стратегија е. Обично по тројца ги застануваат така, мене у Врање ме упецаа така, пред да го пуштат автопатот. 80 ме закачија на 60 дозволено. Тој пред мене го казни, мене едвај ме пушти го молев 15 мин. Уште не знам дали ќе ми дојде некоја казна. Исто во фирмиве што имаат компактни возила ама комерцијални што не смеат над 100 да возат, така ќе се закачат зад некој и си прават стратегија они, колку многу само ги казнуваат.

Отсутен Klen

• Редовен
Со 100ка ништо не правиш, треба барем 150-60 кур што ќе те застанат тој напред ќе успори ќе бега во десна лента ти без кочење прошибуваш, само се молиш пак да не има џандари напред.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
у германија за тејлгејтинг на автопат три месеци забрана за возење и 400e казна.
http://www.howtogermany.com/pages/traffic-violations.html#tailgating

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
Ако му се лепиш многу ќе ти се тргне на страна да го поминеш ништо неправиш така. Тајната е да држиш константно растојание без да му направиш непријајтно да му биде и он и ти да се осеќате безбедно со растојанието

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Мхм, и така си оставаш простор да ти се с'сне или да те пријави дека ти покажал знак стоп а ти си избегал.
Абе не бидете тиквари, возете си по знаци, најдобро за сите.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Или ќе ве застанат двајцата. Не спиј на тоа уво ;) Да видиш како намерно ги пецаат такви што се кријат позади некој, ако треба тој напред ќе го пушти тебе ќе те застане.

Сигурно на таа брзина не сум му залепен до браник па за да се кријам. Обично држам дистанца за да не му пречам при мењање ленти, односно да ме гледа како претња за тицање ...

Ако му се лепиш многу ќе ти се тргне на страна да го поминеш ништо неправиш така. Тајната е да држиш константно растојание без да му направиш непријајтно да му биде и он и ти да се осеќате безбедно со растојанието

Иста возачка школа сме ја и ти  ;D