Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3111322 пати)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2843
Ај да ви кажам синока што ми се случи... (не е со кола )
Одам во 10:30 во вили во Кисела Вода и си го потпирам точакот на вратата и викам чекај од шалтерите ке му ги исштракам брзините некој да не проба да ми го украде ( како да знаев)
И седам и го гледам точакот и поминуваат едни двајца и едниот го зима точакот и пробува да избега и му се качува и пробува да заврте на педалите и од што беа исштракани шалтерите му излезе ланецот.Се симна од точакот и продолжува да бега заедно со него.околу 100-150 метра го бркав и извикав фатете го го украде точакот.Од таму идат едни четворица дечки и го удираат и паѓа и го фативме. Викнавме полиција на лице место па дечките го средија за сите пари на светот.
Битно точакот е тука, а он си доби што го следуваше.

Ситуацијата ја виде Трпе кој несебично се симна и цело време ми збореше за да не го тепам да почекам да дојде полиција ....постојано ми збореше и ми збореше па се смирив некако иначе готов беше 5 души го држевме

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Паметно сте одиграле сите, прво ти со брзините, па после дечките што го сопреле, трпе што те спречил и џандарите што го средиле :)

Безобразно е колку многу се крадат точаци во градов.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен godofspeed

• Редовен
Паметно сте одиграле сите, прво ти со брзините, па после дечките што го сопреле, трпе што те спречил и џандарите што го средиле :)

Безобразно е колку многу се крадат точаци во градов.
Пошто ја знам постапката како оди успеав да се смирам и задржам али му беше наплатено за сите пари на светот.Типот доби страшна терапија после тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Јака идеја со ланецов. Браво.

Отсутен godofspeed

• Редовен
Јака идеја со ланецов. Браво.
Имам еден другар работи во ПС Кисела Вода.И со него пред неколку дена зборев и ми вика абе овој твојот точак од тие поубавите е пази го овие денови низ Кисела Вода украдоа 5-6 точаци...
И кога го оставив ми текна на неговите зборови и викам абе чекај ако проба некој ке се заебе ке му преврти.И така испадна :D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17563
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ако добиеш информации од полиција дали бил поврзан со некоја организирана екипа, добро би било да пренесеш во велосипедската заедница повеќе информации.

Добро е што си останал со точак а и без валкани раце.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одам во 10:30 во вили во Кисела Вода и си го потпирам точакот на вратата и викам чекај од шалтерите ке му ги исштракам брзините некој да не проба да ми го украде ( како да знаев)
И седам и го гледам точакот и поминуваат едни двајца и едниот го зима точакот и пробува да избега и му се качува и пробува да заврте на педалите и од што беа исштракани шалтерите му излезе ланецот.Се симна од точакот и продолжува да бега заедно со него.околу 100-150 метра го бркав и извикав фатете го го украде точакот.Од таму идат едни четворица дечки и го удираат и паѓа и го фативме. Викнавме полиција на лице место па дечките го средија за сите пари на светот.

Ситуацијата ја виде Трпе кој несебично се симна и цело време ми збореше за да не го тепам да почекам да дојде полиција ....постојано ми збореше и ми збореше па се смирив некако иначе готов беше 5 души го држевме
Ako go mavnese poise ti ke naebes a bese spremen da go mlatis. Kaj mene pod prozor go zastanavte vikavte te poznav . Nego vi kidna kako go zastavavte nevidov.

Отсутен godofspeed

• Редовен

Ako go mavnese poise ti ke naebes a bese spremen da go mlatis. Kaj mene pod prozor go zastanavte vikavte te poznav . Nego vi kidna kako go zastavavte nevidov.
Како избега така го фативме.Не отиде далеку.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14053
Мамицата нивна арамиска еј!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
tuuu bre pederi da ne moze coek ubav evtin tocak da si kupi od preprodavcive  ;D ;D ;D ;D

sala na strana da ti e strav i tocak i motor da ostavis, vo centar pred vrata na firma vrzan za gelender so armiracka klesta kine i si ide...samo na kamera go gledavme momentot, tipceto so kapa i naocari i prijatno,,,

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
imat sansi da go primetis motorceva vako ko ti se priblizuva probivajkise megu koli i kanjoni???  Jas ne veruvam deka bi ja primetil...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Aj гат дет аааал он кемера.

Ни крив ни дужен типот у мондеото беше избацен уште пред да стигне типката таму.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
Ју Стеј!! ииииии the force awakens ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Зел колата за на матура од тате и љетив на кров ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Шо сторе море чоек ебаго, ова пред автобуската/катната гаража е?