Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3189939 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Eve trgni od sebe. Si aknal covek so motor i najverojatno uste imas vozacka. Sam si kazuvas deka si vozel brzo i si zabrzal za da go izbegnes a ne si kocel. Bidi samo kriticen i oceni koj zabrzuva koa ke vidi covek pred nego i vozi 140 na bulevar prepoln so koli i pesaci.

ако ги извртиш зборовите така изгледа... да не речам, немој да превртуваш вистина, немој да бидеш груевист, заевист и слично.. во оваа ебана држава треба да се почне со поголема самокритичност и за промена да се почне со вистината да се дискутира...

значи:

прво, самата дешавка не ни сакав да ја коментирам, мехатроника мислам дека пиша овде за таа дешавкам пошто не знаеше што точно се десило, уствари, после ми рече дека мислел дека некој од тука знае за дешавката...

второ, не забрзав како се праам мангуп и се обидувам да избегнам со додавање гас, туку едноставно немав време да закочам, а се престроив во друга лента и тоа до крај...

трето, на булеварот бевме јас со мотор (сопругата како совозач) и САМО ТОЈ ЕДЕН ПЕШАК!!! од сообраќај немаше ни С а од пешаци ни П... БУЛЕВАРОТ БЕШЕ КОМПЛЕТНО ПРАЗЕН. тука е иронијата зашто воопшто и го пишав тоа... 20 минути после сообраќјката, дечко и девојка со точаци се појавија, и едната единствена кола која пројде ја зауставија за да подаде од опремата за прва помош. иако не беше нешто страшно, сепак повреда е повреда, мала или голема, повреда е...

во моментот си бев спремен да си поднесам одговорност за целата дешавка, но човекот цивилизирано ми пријде и ми рече дека нема да ме гони за ништо, следниот ден и ми објасни зашто, небитно е тоа...  и за разлика од сите кои се правдаат јас лично, ЈАСНО И ГЛАСНО си кажав дека сум крив... додека неколкуте тука на форумов кои направија сообраќајки цело време некој друг им е крив и/или лажат за брзината со која возеле., да не ги набројувам кои се (си се знаат), мене неможе да ме смафтаат, бидејки сум редовно на улица, и по 16 саати понекад зад волан се и сешто се имам изнагледано па имам и искуство... далеку од тоа дека сум експерт...

а што се однесува до тоа дека пред мене сум видел човек...  е па не беше пред мене, туку почна да трча на пешачкиот, па дојде пред мене... и негова вина и моја вина... ама пред се моја вина, што не застанав т.е. не возев поспоро за да застанам пред пешачкиот... и незнам само од кај ја ископа брзинава, не се сеќавам дека сум пишал брзина на возење. како и да е, да возев поспоро, ке застанев, човекот ке поминеше. да не почна он да трча, јас ке пројдев и пак никому ништо. требало да се деси и се деси. скоро 2 недели се будев ноќе испрепотен по неколку пати кога ке ми текнеше дека неговата глава ми помина на 10-15 сантими од кацигата моја, т.е. глава со глава ке се удревме, само што он ке добиеше кацига у глава, т.е. исто како со безбол палица да го лупнеш, веројатно и бетер. и ден денес, цела година после таа дешавка, мене влакната на цело тело ми се исправаат, кога ке се подсетам. од таа дешавка навака, не возам више толку брзо низ град... да не речам и намалив со возењето од тогаш воопшто...

мислам дека со целата таа искреност што ја пишав тука, јавно и секаде се посочувам себеси како пример, не заслужив третман во стилот “ти сеуште веројатно имаш возачка“ и секако, онакво гнусно лажење и извртување на мојата немила дешавка која веќе 4-ти пат ја пишувам повторно на истиов форум...

БАРАМ ИЗВИНУВАЊЕ ОД ТЕБЕ!! ЈАВНО!! за извртувањето на вистината...

Онак 5 промили беше како екстремен пример (иако најверојатно мртов ќе биде човекот со 5), ако пишев 0.5 можеби некој ќе мислеше дека баш 0.5 е граница. Односно дека над 0.5 можеби е одговорен во секој случај, а под 0.5 не е итн. За да не дојде до забуна пишав дека и со 5 промили може да не биде виновен, односно да нема одговорност.

Јас не се согласувам заради логика, не заради друго.
Ако тргнам од себе тогаш поголема е веројатноста јас да удрам некого трезен заради невнимание или побрзо возење отколку поради алкохол. Да правевме муабет пред 8-10 години тогаш друго ќе беше, али сега сум малце по созреан :) Така да ако гледам од чисто личен аспект мене повеќе ми одговара пијаниот или без возачка секогаш да е одговорен, па ако го соберам од позади со 150 да не се замарам. Ем глупост сум направил, ем пари ќе ќарам :)

твојата логика друже.. твојата.. мојата не вели така... мојата вели дека ако си го испочитувал законот дека НЕ СМЕЕШ ДА СИ ВО СООБРАЌАЈ тогаш не би се десило ништо нај веројатно... од друга страна во контекст на тоа дека јас возев пребрзо, да возев, и се деси тоа што се деси, е тогаш се одредува казна, затоа што јас сум смеел да бидам во сообраќајот, ама сум направил прекршок (возење побрзо од дозволеното), додека оние неколку примероци се кривични дела а не прекршочни... секако, ова според моја логика... НО.. кој сум јас да кажувам... законот и правењето на истиот не е во мој домен. јас кога би правел, вака би правел сега.. за 5-10 години, можда не би мислел така, затоа постојат сообраќајни експерти кои си ја работат работата според нивна логика во комбинација на светски или европски прифатени закони.. тоа се луѓе со пракса и искуство бог знае колку пати повеќе од мене...
« Последно менување: 28 Април 2016, 19:55:11 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Возењето под дејство на алкохол исто така е прекршок. Не смееш да возиш над ограничувањето, не смееш да возиш пијан, не смееш да возиш во спротивен правец, не смееш ова не смееш она. Што и да направиш од ова што не смееш следува казна, ако те фатат секако. Сите тие се прекршоци.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6298
Кичево вечерва...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6298
Не се знај.. Тоа сивото е бмв Е46 скинато на 3 парчиња... Гепекот и подвозјето е на сликата моторот и предницата на 200 метра.. а кабината на сосема друга страна..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Возењето под дејство на алкохол исто така е прекршок. Не смееш да возиш над ограничувањето, не смееш да возиш пијан, не смееш да возиш во спротивен правец, не смееш ова не смееш она. Што и да направиш од ова што не смееш следува казна, ако те фатат секако. Сите тие се прекршоци.

чекај сега да прашам нешто... набашка тоа што јас си зборам од памет и моја логика... ама, нели имаше и кривични пријави некави во сообраќајот? нешто беше во контекст на загрозување на безбедност во сообраќајот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
Вечерва на 300м излезот од тунелот пред Катланово превртен бел Ауди џип, полиции, доста луѓе паркирани околу.

Се надевам дека патниците се ок, многу дожд и многу гужва по патиштава вечерва.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Вечерва на 300м излезот од тунелот пред Катланово превртен бел Ауди џип, полиции, доста луѓе паркирани околу.

kaj sto se spusta odma patot posle izlezot od tunelot i malce vo levo ide?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
На Плетвар имало  повеќе  сообраќајки...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5087
Сите некаде брзаат.... патиштата сите тука знаеме во каква состојба ни се

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084

kaj sto se spusta odma patot posle izlezot od tunelot i malce vo levo ide?

Да

На Плетвар имало  повеќе  сообраќајки...

Јас прееска кога се спуштав на првиот мост кога идеш од доле бугарска лада се поткачи на "тротоарот" или ивичњак беше, па и летна раткапната, среќа ја избегнав. Мноооогу врнеше и видливоста беше слаба.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Т(д)ркач
Не се криви патиштата колку шо се возачите криви

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Т(д)ркач

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Башка и којзнае која гужва била не дека било празно па можело да се лета. Ова е све од претицања на полна или дупла полна линија.