Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3178376 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
Ај да олабавиме, да не ја затворат и партизанска од почеток до крај, па тек тогаш да биде хавуз. ;D :D :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
А што велиш за град 4 пати поголем од Скопје а со 4 пати помалку возила?
Велам средена инфраструктура.

Нас пошто ни е тапа инфраструктурата треба 90 ограничување да ни стават ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
Исто ти се фаќа. Само помалку пишани казни ќе има.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
Поарно е вака со повеќе, побрзо ќе соберат за нови улици :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Поарно е вака со повеќе, побрзо ќе соберат за нови улици :P
мостови, споменици, барокни фасади и зградички... За улици се задолжуваме у странски банки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Тоа е идејата Спенсер, нека биде 50, не ми пречи мене тоа. Ама проблемот кај нас е ЕсДеЕс бара глупости (намалување на 50км/ч, наместо инфраструктурни решавања на безбедносните ризици), а утре на телевизија ќе излезат ВеМеРо и ќе кажат „Ете, ние се` направивме“. И qр, ништо не сме направиле! Сообраќајот катрастрофа, пошто инфраструктурно ништо не сме направиле, а џандарите ќе си берат со радарите.

BTW, Миле  total number of motor vehicles registered on the Prague territory за  2013?: 855057. Тешко дека има 4 пати помалку од кај нас возила. Извор: http://www.tsk-praha.cz/static/udi-rocenka-2013-en.pdf

Кога ќе одземеш од тоа дека најголем број од тие се комерцијални возила (бидејќи Чешка (и Унгарија) живеат од меѓународен транспорт) тогаш тука е некаде бројката.

Многу јасно. Со повеќе колеги со кои зборував го дадоа истиот одговор: што ќе ми е кола, па да плаќам 60 од цената на горивото како давачки, да плаќам ненормални суми за паркирање, да ја пазам каде ја оставам и дали сум изел бонбонче гриоти. Јавниот превоз е така организиран и ефтин што нема никаква поента поседувањето на возило.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Многу јасно. Со повеќе колеги со кои зборував го дадоа истиот одговор: што ќе ми е кола, па да плаќам 60 од цената на горивото како давачки, да плаќам ненормални суми за паркирање, да ја пазам каде ја оставам и дали сум изел бонбонче гриоти. Јавниот превоз е така организиран и ефтин што нема никаква поента поседувањето на возило.

После 6 години возење во јавен превоз, ми прекурчи од него. Не дека и сега не се возам, ама кога се возам ми недостасува колата.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Па ти еднаш си го осетил колата и после тоа стално бараш :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Кога ќе одземеш од тоа дека најголем број од тие се комерцијални возила (бидејќи Чешка (и Унгарија) живеат од меѓународен транспорт) тогаш тука е некаде бројката.

Не бе Миле, не за џабе ти го пратив линкот. Дневно во Прага 569.000 возила, од нив само 11.000 се комерцијални возила.

Тоа е Миле. Тука се согласуваме.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Го остави цело маало без ел.енергија.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
да ве известам дека точно на тој начин пред 15-тина години, татко ми погина, на водњанска... кретенот со автобусот на водњанска НАГОРЕ, на семафорот кај дал фуфо, му дал гас до даска на автобусот (50-ка од јсп), и буквално прелетал на пешачкиот.. мерењето од полицијата било дека возел блису 100-ка... 16 метри кочен траг од сите тркала... другите луѓе од пешачкиот се разбегале, а стариот мој бидејки имаше сериозни проблеми со нозете, само се здрвил во место и тоа е тоа... после 2,5 дена кома во интензивна нега си отиде човекот, а копилето од јсп само го преместиле на друга линија да вози, во друга гаража... ако го пишам и презимето на истиот, ке ви биде јасно дека со вистински човек во фамилија се проаѓа не казнето т.е. со условна казна исто како алачаки, за убиство...

До сега требало да го одмаздиш...

нема потреба... сите бараме дупки и пријатели во системот... типот имал опција “повикај ЈАК пријател“ и спасил глава... како јас да го осветам? да идам и да направам кривично дело? па ја немам повикај пријател, а он има...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
^- 2 метра под земја нема мрежa.. А и мермерот пречи на сигналот...  ццц, нека му тежи на совеста, ако ја има.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Веднаш се осетија промените донесени со новиот закон за безбедност во сообраќајот кој стапи на сила од денес:

Околу 6.15 часот на  улицата „Ѓорче Петров“ се случила сообраќајката, во која загина еден пешак.

:( >:(

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839