Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886886 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Од ова што гледам/читам значи овој со автобусов налетал на целава работа, а со Тојата му пресекол пат од трета лента во втора лента.

Е сеа овој со автобусот гледа две коли на спората лента паркирани, ама не проценил дека овој со Тојотава нема да погледни во ретровизор пред да смени лента кој пак ги избегавал (не знам зошто) двете возила покрај патот.

Во целава ситуација крив е типот со Тојотата кој за жал си ги изгубил и децата од ваква непромисленост.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Он е крив 50%, а остатокот од вината го сноси автобусот за неприлагодување на брзината кон условите од патот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
милентије... ти што не го прилагоди твоето стоење на земјинава топка кога те опали стапот по глава?

ке речеш неочекувано било, само што си дигал поглед, си добил стап у глава...

или можеби ти досега не ни свати дека уствари, овој со автобусот, ја лупнал маздата за само 2-3 СЕКУНДИ откако првите двајца се слупале... кое прилагодување на брзина, какви бакрачи... пред тебе се дешава и во тој момент некој ти сече пат со нагло кочење.. што очекуваш да се деси?

брзината му била прилагодена според патот... по прилагодена амин...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
Мене ми се случи нешто слично во Германија. Возам во најлева лента 140-150, овој пред мене се закочи нагло заради гужва, јас кочам нагло, во меѓувреме пуштам 4 жмигавци, ама овој зад мене абер нема од кочење ми дојде на пола метар од браник. Лево браници и банкина, десно зафатено со коли. И ем кочам, ем отпуштам кочница за да не удрам напред, да не ме залепат од позади.

Најчесто возат преморени и ненаспиени гастарбајтерите, па се случуваат вакви неубави работи. Инаку мене лично ми е чудно некој што возел во Германија, да не прати ретровизори. Преморот си го прави своето.

Од друга страна автобус во Србија повеќе од 90-100 и не може да вози, плус шоферот има колку толку висока позиција во кабината, од подалеку може да види што се случува и да намали.

Автопат е, во секој момент има прегледност од 500+ метри што се случува.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Како успеа овој со автобусот да ги собери крајслерот и бмв-то ако претходно и тие не закочиле.

Уствари каде беа тие две коли, од каде излегоа?

Немам прочитано по порталите ама изгледа сите овие го престигнуваа автобусот а пред него некој уште побавно терал, можеби овој со бмв-то со србите,
и сите тркачи на блиску и се за 5 секунди се заврше, пинбол.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
ne e odlucuvacki faktor godinata no tvoeto vozilo od '80ta ne e od otpad zemeno i so godini po bavci od haus jastori kao praveno...
Сам си го поправам,а не сум мајстор е сеа можиш да замислиш. ;D
eeh pa ti daj mu na majstor da vidis edno dvapati da ti go cepne ... :D   
« Последно менување: 13 Август 2015, 09:52:16 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Како успеа овој со автобусот да ги собери крајслерот и бмв-то ако претходно и тие не закочиле.

Уствари каде беа тие две коли, од каде излегоа?

Немам прочитано по порталите ама изгледа сите овие го престигнуваа автобусот а пред него некој уште побавно терал, можеби овој со бмв-то со србите,
и сите тркачи на блиску и се за 5 секунди се заврше, пинбол.

А можда и крајслерот и бмвто биле во успорен режим поради претходно случената сообраќајка а? Па овој коа им улетал со автобусот пуна (без кочење), ги напраил сарма... почнувајки од тојотата, завршувајќи у крајслерот и бмв-то. Who nows, нашиве карклаб онлајн крим техничари ќе ја решат наскоро мистеријата, stay tuned....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
тој што е позади е скоро секогаш крив, он мора да пази и да држи растојание како би можел да застане безбедно. Бар јас така размислувам

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Не само што така размислуваш туку тоа е и пишано правило а нусрет со бусот викал кој ги ебе овие глупи се што поднамалиле брзина,  шо ги ебам ќе бидам најпаметен од сите. И не можам да сфатам како експертизата од карклуб докажа дека германецот што полагал за возачка година дена и што пораснал во државата со најјаката возачка и најкомплексна култура возејќи две деца излезе крив пошто намалил кога видел пред него дешавка... И колку за инфо автобусот не е 40 тона.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
pravilo broj 1. Na avtopat po kocenjene NE se zastanue vo lenta iako oni mislat deka se dvizat a toa dvizenje im e 40-50km/cas , bez razlika koja i da e pricinata toa usporuvanje e isto sto i da zastanes na avtopat. Zosto e vazno ova pravilo, zatoa sto dokolku ne go pocitues zaginuvas...
Se Ostanato se detalji, ova bilo ovaka ili bilo o naka, on krif 33% on praf 44,3% ...

Отсутен achtung

• Сениор
Затоа постои правилото држење сигурно растојание и прилагодување на брзината според условите на патот. Нусрет тоа не го почитувал. Ако сите возат на автопат 40 ти ќе леташ со 120 во лева лента? Исто ти е и ова, 5-6 коли намалиле и се прилагодиле на условите само нусрет јок.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
teoretski si vo pravo, no na avtopat dodeka toj odzadi primeti deka ustvari ti si prikocil toest za nekolku sekundi si i zastanat veke e predocna i zaginues... zatoa velam vednas trgni si se vo lentata za zastanuenjee... ;) za da potoa mozes da debatiras koj kolku posto e kriF i kolku odsto e praF :*

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Self Preservation.

Како човек гледаш да не загинеш прво. А дали тој позади тебе држи растојание или не, си е негова работа. Ти нема што да направиш на таа тема. Тоа зависи од друг. Тоа што зависи од тебе е она што може да го превземеш како возач за да се спасиш себеси (својата кола и патници).

Правно може да бил океј тој што кочел, ама дали е важно правно како било? Или е важно да се преживее? Тоа е прашањето.

Од истите причини и како пешак кога одам НИКОГАШ не тргнувам ако надоаѓа кола. Иако сум на пешачки. Зошто self-preservation налага да направиш се што можеш за да преживееш. А не да го оставаш својот живот во рацете на друг човек. Во случајов тој кој надоаѓа, и наводно ќе застане.

Дали правно јас ќе сум во право ако сум бил на пешачки и ме пернала кола? Да. Дали е тоа воопшто важно ако загинам? Не.

Отсутен achtung

• Сениор
Значи да закључиме,  тојотата е крива, другите 5 коли исто така и само љуљзим е прав.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Повеќето се криви со различни работи. Но, овој со тојотата да погледнел во ретровизор и да пуштел малку повеќе простор за да може да закочи автобусот немало да има жртви. И љуљзим е крив што не држел место, и Станислав што удрил во банкина или што и да било.

Правно тој со тојотата е можеби најнекрив. Ама претрпел највеќе загуба, која можел да ја намали или спречи.