Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3168583 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Па не треси зелени тогаш.
?

Ме изнервира со тоа не држел растојание.

Колку и да држиш вака секако ќе го јадеш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Не е точно.
Да држеше растојание барем 10 метра повеќе, ќе успееше и тој да заобиколи.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Сега гледам дека ебаниот одзади стоел уствари...

Мислам дека се сложуваме дека под 80 км/х нема што да бара во таа лента!
Се сложуваме и дека треба да се држи растојание.

Како и да е, во сообраќајот секој греши. Човечки е да згрешиш, не е човечки да внимаваш 100% во сообраќајот, човек тоа не може!
Тоа што можеме е секогаш да се потрудиме да сме максимално можно коректни.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Не е точно.
Да идеше по маздата немаше ништо да се деси, ама сирот мислејќи дека ќе удри у нејзе сврте дено и се заеба.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Не е точно.

милентије... колку метри просечно и требаше на кола да застане од 120 на 0? дали 10 или 20 матри се доволни?

одговорот е НЕ! затоа и да држел уште 10 метри плус, нема теорија да застане.. а заобиколувањето во волку тесно место (од десно или лево)  е сепак способност која да признаеме ни 20% од возачите ја немаат... и не е барана да ја имаат и немора да ја имаат, доколку се почитуваат правилата, како на пример во брза лента на автопат дека не смееш да закочиш комплетно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Не мораше да застане тој? Зошто да застане? Можеше да остави доволно растојание за да може да изманеврира и да избегне.
Башка не е точно дека НЕ СМЕЕШ да зазкочиш комлетно на лева лента. Можеби мораш, односно си приморан. Ако пред тебе има препрека и не смееш да застанеш ќе се учукаш? Нема, ќе застанеш.... зошто мораш.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
Очигледно е дека кретенот застана пошто не мислел на време дека треба да се престрои за излезот десно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
Pa mozel vo toj slucaj da zastani vo desnata lenta I koga ke mozi da vrati rikvers ako veke go pominal isklucokot...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Pa mozel vo toj slucaj da zastani vo desnata lenta I koga ke mozi da vrati rikvers ako veke go pominal isklucokot...
Ама за тоа треба логика.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
Treba da pocnat da se strelaat onakvi pacienti, a I tie koi konstantno si vozat I ne gledaat so se slucuva pred niv.Nemozam da razberam kako idat do situacija ic da ne namalat od brzinata koga pred jiv ima soobrakajka ili nekoj pacient kako na videoto.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Е така е кога не се држи растојание. Автопатот не е тркачка стаза.

Така е. Сега уште да пишете да си возел 80-100км/ч на АВТОПАТ, и комплетно ќе биде. ;D :D 

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
Ништо чудно да го испушти излезот десно. Не можеше да сврти пошто ќе го јадеше од камионот. Како и да е, освен ако не се расипал или нешто му се случило на возачот, крив е.
А овој што се тејлгејта па дамбетер си е крив.
Одлична контрола на црвениот, што до некаде ме наведува дека брзината не е многу голема.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Не мораше да застане тој? Зошто да застане? Можеше да остави доволно растојание за да може да изманеврира и да избегне.
Башка не е точно дека НЕ СМЕЕШ да зазкочиш комлетно на лева лента. Можеби мораш, односно си приморан. Ако пред тебе има препрека и не смееш да застанеш ќе се учукаш? Нема, ќе застанеш.... зошто мораш.

милентије... мислам стварно, претеруваш друже... може имало препрека, може му умрела козата, може му се дигнал... можело се тоа да се деси... ама тука имаш видео клип и гледај, па збори... дискутираме за клипов... и повеќе од видно е зашто закочи... и повеќе од видно е дека неможеше да се заобиколи така лесно...види го хондичено што успеа да го заобиколи... искри летаа што се вика и од банкина и од кретенот што застана... по 2-3 прста едвај имаше место лево и десно... со поширока кола не проаѓаш од таму, не па да избегнеш...

на суд секако ке се докажува зашто застанал... кога ке се докаже дека закочил на автопат во нај левата лента, затоа што го промашил излезот, има да 3-то колено на овој што снимал да му плаќа за претрпен страв и евентуални повреди...

пЉус, не ми одговори колку е потребно да закочиш од 120 на 0... да речеме возило со абс и тешко 1,5 тон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време