Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3868498 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
А бе златен... како да ти кажам, далеку од тие луѓе сме ние.. :D
Воздушно да.Ќе го спомнам Velestrumf,јес да не е некој тркач :P али како и он,така и сите ние кога би го возеле она што го возеше нагоре (небитно,и друго место нека е каде си има правила) се кладам дека сите ќе ги почитуваме и ќе се придржуваме на истите.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
Ќотек само, не парична казна, го запираш и пендрак, додека се објасни чиј син и внук е барем 10-15 да ги има убаво осетено, после ќе праиме моабет за култура...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Воздушно да.Ќе го спомнам Velestrumf,јес да не е некој тркач :P али како и он,така и сите ние кога би го возеле она што го возеше нагоре (небитно,и друго место нека е каде си има правила) се кладам дека сите ќе ги почитуваме и ќе се придржуваме на истите.

Вака, замисли дека Италијаните се Македонци (не се далеку) ;D:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
@marjan

Да ама овие странциве па не им застануваат. ;D

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
За такви запирање и вадење од багашник некој црнец со салама 30цм и казна на лице место

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Не се нормални...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Шикана треба да се стави таму, вака не бива. Ако ја фатиш од прва лента кај автобуската спроти „скопјанка“ и завршиш во прва лента кај автобуската пред „тобако 2“, може и со 170 да поминеш низ кривината. ;D
Абе, не ја научија и не ја научија крвината. Апексот ако го погодиш, се прелетуе таа кривина, таман имаш добар излез за правецот према три бисери и благата крвина што е таму. :D

Пред 2 години, а можеби и повеќе, правејќи го истово што го збориме едно моторче у сред кривина му текнуе да си смени лента од лева у десна, а ја улетан за да го напраам истото, е тогаш како ќе љубев жардињера, ќе го искифлев гетцот. Ама општинана е крива што напраи национален парк на сред раскрсинца, огромна непрегледност има поради тоа.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Чисто за информација пошто гледам дека зборите за погрешна кривина да ви кажам дека се работи за кривината на сама скопјанка од палма накај железничка а не обратно.

Отсутен Kimi R

• Сениор
Знаеме де, истата постапка се применуе и за таа кривина, таа е попрегледна и плус од коа ставија семафори на самата крвина не треба да пазиш дали ти иде кола од лево.
Мене не ми е јасно како талентов се слупал у сред кривина?

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Незгодна е, може да ти одрипа колата.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
на сред кривина, (кон железничка) во левата лента, ама од десна страна на лентата, па се до средина на истата има големка шахта... ако се обидел да ја избегне и возел бајаги побрзо, нема шанси а да не ти се случи губење на контакт со асвалтот.., на истата кривина пред скоро 2 децении, јас и старосватот, со фијат 132, завршивме во автобуската станица од спротивната страна на булеварот... значи преку 3-те ленти, преку травњакот, ја пробивме оградата заштитна проаѓајки на 2 прста од бандерата, па пак преку трите ленти од спротивна страна, на тротоарот се лачи и застана точно во тендата (или како да го крстам тоа) на втобуската станица. колку и да беше удрена колата, можевме да продолжиме, собирајки си ги маската, браникот и 2 од 4-те фарови во гепек и да бидеме среќни шт не се влепивме во бандерата... иначе тешко дека сега ке пишував тука...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888

Се најдов у муабет, ама не пратев што е причата... Уат хепнд?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Аааа онак и ти си имал бутнато автобуска. Ова ќе се памти. ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
Ја знам шахтата и не е толку страшна, квадрат форма е и не е толку вдлабната како округлите или отворите за атмосферска канализација.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Аааа онак и ти си имал бутнато автобуска. Ова ќе се памти. ;D

не сум ја бутнал... не сум јас до толку како ХГТ... само влегов во нејзе, без да ја гребнам  ;D

и тоа, тогаш беше од оние со зелените столбови на средина, со жолти печурки одозгора... стари се тие, не се важат  ;) само ограда 2 табли бутнав и тоа државна, мање више... ;D

Ја знам шахтата и не е толку страшна, квадрат форма е и не е толку вдлабната како округлите или отворите за атмосферска канализација.
ок... ти знаеш, јас знам, проаѓам од там усекој ден по неколку пати... ама ако не ја знаеш и во момент на фаќање на кривината те изненади, ете ти беља... плус метална е и сосема доволно да те измести ако со веќе на граница на пролизгување на асвлатот, на нејзе сигурно ке се излизга... големка е, не е баш мала шахтата... патем речено, точно она и беше кривецот за моето излетување точно таму, на таа кривина пред 20-тина години... ме излизга, удрив контра да се исправам, ама џабе... успеав само да ја исправам колата праволиниски преку сите ленти на булеварот да отидам и преку травњак и преку се, т.е. успеав да исправам колку да не се стумбам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време