Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3847143 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7238
Полицоја дошла, на барање пошо фраерот несакал да признае на почеток, па откако го стегнале си кажал што како, но не направиле полициски нормално за да не плаќаат туку само советодавно.

Без разлика што не ги мирисам многу Тојота, сепак најдобро е таму да ја носат на проценка.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Епа тогаш што направиле? Европски? Добро е што полицијата не направила записник, инаку ќе си чекаа едно добри 2 месеца додека да стигне записникот, до тогаш немаше да може да им исплатат ништо.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Нека ја поправат и во тојота. Мој совет.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7238
Да да европски направиле.
Не е ништо страшно, набиен во ќошот предниот браник, малку крилото, пукнат фарот, мотор црева резервоари нечепнати ...али најсигурно откако ќе се тргне браникот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Мислам дека се е кажано.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
This video has been removed because its content violated YouTube's Terms of Service.

:/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Кога го тргнаа маме им нивно. Насловот беше Fat guy fucking a motorcycle. Буквално тоа го правеше.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Нема право да ти налага во никој случај. Проценителот врши проценка ама површински, кога ќе ја однесеш колата каде ти сакаш, таму од сервисот ја вршат главната процена, му се јавуваат на проценителот и доаѓа да се утврди уште еднаш што е оштетено и колку ќе кошта.

Мене ми го удрија Спаркот пред две недели и процедурата е како што кажаа Александер и Симо. Меѓутоа има заеб. Треба многу да се внимава на проценката, односно која штета и дали во целост ја оценуваат. Потоа ти даваат листа на сервиси со кои тие имаат договор за соработка и ти треба да избереш каде ќе ја правиш. Ако избереш некој од тие сервиси тогаш осигурителната компанија плаќа таму на фактура и ти не се замараш со пари. Ако ја правиш надвор од тие сервиси тогаш ќе ти префрлат пари на трансакциска сметка па после ти крши глава.

Е сега, после сликањето на штетата они мора да направат записник во кој пишува кој дел е оштетен, колку е оштетен и колку изнесува штетата во пари. Тука е заебот. Најдобро е да поминеш во овластен сервис, да ја погледнат убаво штетата и да ти кажат но да не знаат во која осигурителна компанија е осигурана оти прават дубари. Тебе чисто ти треба информација дали проценителите направиле проценка за да заштетат или чесно да те обештетат.

Во мојот случај проценија штета од некои 12.000 денари. Олимпија моторс беше на нивниот список како сервисен центар па поминав таму да ја погледнат штетата. Отидов таму, гледаат и викаат: дечко вратата треба да се смени, ова се прави ама нема да биде трајно и ќе се познава. Нова задна десна врата... 27.000 денари.
Дури после тоа им кажав за која осигурителна компанија се работи и одговорниот на сервис рече, нема шанса ова да се заврши со 12.000 денари. Па се јави на телефон кај проценителот, тој дојде, отворија вратата комплет, проверија и се сложија да се замени целата врата.

Така да износот на штета од 12.000 го качија на 30 и кусур иљади. Така да битно е да имаш некој твој во некој од сервисите или да си отидеш чисто на проценка no questions asked.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Најбитно, не потпишувај записник за процена на штета додека не си сигурен дека тие се тие оштетувања :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1818
Не може во осигурителна да ти кажат во кој сервис да ја правиш колата. Да имаат листа на сервиси со кои соработуваат, но можеш слободно да си ја однесеш во друг сервис и да се покрие целата штета :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
луге дали е ова можно, само со синици ги испуштиле од болница втф ???
http://rusdtp.ru/25148-vezunchiki.html

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
у пизду матер нек иде, ми падна шеќерот од што го гледав клипов

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
луге дали е ова можно, само со синици ги испуштиле од болница втф ???
http://rusdtp.ru/25148-vezunchiki.html

На детево ништо не му е, а цело тркало му помина преку него :o

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Може да стане и да мисли дека ништо не му е а да има внатрешно крварење и сл. Дур е загреано да неосети. Така имаше кај нас на илинденска сообраќајка, дечкото стои вика ништо не ми е за по едно 10 мин. да падне у несвест, после слушнавме дека умрел.