Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3845900 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

П.С. пред некое време зборувавме за градови каде што нема семафори, улици и слични ствари.
http://www.minds.com/blog/view/248215469679448064/german-town-abolishes-traffic-lights-and-codes-accidents-are-now-almost-non-existent
« Последно менување: 21 Јануари 2014, 00:04:23 am Deni »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Прашина го стори  :o

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
^^

Се возел еден патник во авион и со себе го носел папагалот. Поминала стјуардесата и папагалот ја треснал по г'з. Девојката преќутела. Се охрабрил и газдата на папагалот, па и тој ја плеснал по газот. По некое време, стјуардесата се вратила со капетанот. Ги фатиле непристојните патници и ги исфрлиле низ вратата од авионот. Папагалот веднаш замавтал со крилцата и почнал да лета. „И што да правам јас сега?“, прашал газдата. Папагалот му рекол: „А што се курчиш кога не знаеш да леташ!?“

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Му го нафрли на волејка! :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
стара е случката има минимум година дена, инаку причината е дефинитивно пишување смс пошто имал човекот даш кам што снима и кабина и напред па така и виделе

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Среќа им текна да трчаат наназад и да мафтаат со рацете да застануваат :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
Клабери да прашам, во случај на сообраќајна незгода, дали компанијата за осигурување има право да ти налага каде да ја поправаш колата и сами да вршат проценка или сам си бираш? К

Каде и како се регулирани овие работи?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Нема право да ти налага во никој случај. Проценителот врши проценка ама површински, кога ќе ја однесеш колата каде ти сакаш, таму од сервисот ја вршат главната процена, му се јавуваат на проценителот и доаѓа да се утврди уште еднаш што е оштетено и колку ќе кошта.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Мислам дека нема право.
Единствено, имаш фирми кои соработуваат со осиг. компании, па не те дрват за капари и сл. работи, или ако идеш да ја правиш на место кое нема соработка со осиг. компанија, ќе треба сам да ги подмириш трошоците, а потоа со фактурата да одиш во осиг. компанија, па они да ти рефундираат по фактурата за извршена работа.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Не мора он да подмирува ништо па да оди со фактура, фактурата ја носи во компанијата и си бара гарантно писмо, тоа го носи потоа во сервисот и си ја зима колата кога ќе е готова. За исплата после осигурителната компанија си брка работа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
Фала на одговорите, имаа мала незгода мои блиски, па не знаат што како, признал тој дека прошол на црвено, направиле записник и биле до осигурување сликале земале податоци ...
Останува сега претпоставувам да видат за проценка на штета и сервисирање, па затоа ме интересураше како е процедурата.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Полиција викнале?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Можат прво да отидат во овластениот сервис/импортер, да проверат да не има некое оштетување кое не се приметува лесно.

Мене коа ме очешаа, у МАС ми кажаа дека и предниот браник ми е пукнат, а никој од нас инвилвираните не успеа да примети.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.