Автор Тема: Фиат гранде пунто  (Прочитано 10517 пати)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
Фиат гранде пунто
« на: 31 Јули 2012, 21:47:02 pm »
Денеска со дугари седевме и еден од нив е загреан за гранде пунто,па и падна муабет за тоа како се однесуваат низ град,еден од дугариве читал по интернет дека сервото им било за никаде и се расипувало одма,Па ако има некој од вас искуство со гранде пунто се надевам ке го сподели па ке му помогнеме на другаров да се одлучи дали да купи или да бара дуга марка на кола.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Одг: Фиат гранде пунто
« Одговори #1 на: 01 Август 2012, 10:33:09 am »
Гранде пунто има колешка од работа веќе две години мислам дека е. Не се има пожалено од ништо. Повеќе пати сум се возел во него и ми изгледа сосем солидно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #2 на: 01 Август 2012, 10:39:53 am »
Само едно ќе кажам. Кола не се купува по слушање муабети.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #3 на: 01 Август 2012, 13:29:03 pm »
Ако слушав муабети никогаш немаше да возам Меган.Нека си реши сам што е најдобро за него,нека не се води од празни муабети.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #4 на: 01 Август 2012, 13:35:54 pm »
Го имам, секој ден го возам, апсолутно се е во ред и после 40 000 километри, знаам дека никаде нема да ме остави на пат...

За низ град е одлично, City опцијата на сервото е одлична за паркирање, иако јас не ја сакам, си преферирам потежок волан...По можност барајте дизел, одлична потрошња, но ако сака бензинец и тоа е одлично
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #5 на: 01 Август 2012, 14:49:22 pm »
Што беше тоа Сити ??? кога е активирано потежок е воланот или полесен ???

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 01 Август 2012, 14:54:03 pm »
полесен. Автоматски се деактивира сити драјвот над одредена брзина (ми се чини 60 или 80км/ч)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #7 на: 02 Август 2012, 12:46:26 pm »
eden prijatel od slovenija, ima grande punto od negov komsija za prodavanje, super kolice e, multijet 1.3 so mnogu malku pominati kilometri, a cenata e 4600 plus 800evra carini i homologacii 5400! Malku mozi i skapicko e zacuvana so malku kilometri i so mala potrosuvacka!

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #8 на: 02 Август 2012, 23:53:35 pm »
 кажи која година, колку има поминато..
+ за тие пари и тука се наоѓа неувезено со малце километри...

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #9 на: 03 Август 2012, 18:11:31 pm »
кажи која година, колку има поминато..
+ за тие пари и тука се наоѓа неувезено со малце километри...
2008 e, a kilometri tocno cekam da kazi a i sliki ke prati!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #10 на: 03 Август 2012, 22:06:24 pm »
полесен. Автоматски се деактивира сити драјвот над одредена брзина (ми се чини 60 или 80км/ч)

Kaко би можело да се провери дали одреден автомобил ја има таа опција, и дали има опција за мануелно исклучување?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11 на: 03 Август 2012, 22:16:59 pm »
Секое пунто од двојка нагоре, со електро-серво, има сити копче кое ја исклучува/уклучува опцијата. Оние што имаат борд компјутер, им се пали „city“ на бордот. Олеснувањето на мотање од крај до крај е многу полесно кога е уклучен сити мод.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #12 на: 04 Август 2012, 01:24:00 am »
во овој сити мод,демек уште полесно се врти воланот него на другиве коли со серво или некој маркетиншки трик е?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #13 на: 04 Август 2012, 01:30:42 am »
Ми збореше братучед дека Фаетон имал 2 нивоа на затврднување на воланот, на 120 км, и над 180 ако добро сум го запомнил, значи над 180 е многу тешко нагло да го свртиш воланот, нешто као safety feature  ...

Не знам колку е ова точно, иако никогаш не би го пробал, ама ме интересираше како би можело да се провери ...

Истото ми го тврдеше и за Audi A4(b8) со 170 кс...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #14 на: 04 Август 2012, 17:05:34 pm »
Ми збореше братучед дека Фаетон имал 2 нивоа на затврднување на воланот, на 120 км, и над 180 ако добро сум го запомнил, значи над 180 е многу тешко нагло да го свртиш воланот, нешто као safety feature  ...

Не знам колку е ова точно, иако никогаш не би го пробал, ама ме интересираше како би можело да се провери ...

Интересна и паметна работа е ова... а проверување, на аеродромска писта :)