Автор Тема: BMW 330D Facelift  (Прочитано 17475 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: BMW 330D Facelift
« Одговори #15 на: 31 Јули 2012, 12:23:43 pm »
3.0 tdi cr,  :o  wow nema poveke od 8 da trosi ... a cip ke go zbilda + 50-tina konji  :o  ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 31 Јули 2012, 12:28:40 pm »
Само 5 дена потоа отиде на сериозен сервис поради оштетен КЛИП кој се воочи дека јас сум го оштетил

Како може клип да биде оштетен? Од што? Мислиш на карика?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #17 на: 31 Јули 2012, 12:39:14 pm »
So sreka da si go vozis druze ;)
Samo kaj se najdovte so Stefce posto ja gledam S2000-kata na slika ...kaj Ace Karpa???

Таму е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #18 на: 31 Јули 2012, 12:47:47 pm »
Клип фаланга, клип. Ете може од сјебан swirl flap, ама ко` што кажа стиг, и лош инџектор може да го изгори клипот. А чоекот сменил и два инџектори. Како и да е, штом е сега средено, има да витка асфалт 410NM има машината... ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #19 на: 31 Јули 2012, 12:54:34 pm »
204кс, заден погон, дизел ... убајна :D

создравје да си го возиш и многу безгрижни километри :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #20 на: 31 Јули 2012, 15:46:47 pm »
So sreka da si go vozis druze ;)
Samo kaj se najdovte so Stefce posto ja gledam S2000-kata na slika ...kaj Ace Karpa???
Да, сервисер ми е Аце Карпа, кој што исто така го знаеме како Аце Малиот а воедно ми е и комшија :)

Иначе Клип беше стопен поради дизна а јас ја бркав колку може да иде незнаејки што беља може да напраам и ете :)

сеа е се како што треба... иначе колата не е веке кај Аце :) :) :) (после месец ипол)

и уште едно инфо за сите оние кои размислуваат за 2000ка (150hp) мотор или 3000ка (204hp) мотор од BMW
еден клип, НА СТАРО кошта 150 еур и прилично тешко се наога (после 3 недели барање земав од бугарија за 120еур), за споредба со ова клип за постарата генерација мотори (2000ка со 133 коња и 3000ка со 184 коња) клип кошташе 20 до 50 еур :) и го има СЕКАДЕ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #21 на: 31 Јули 2012, 15:49:21 pm »
Стопен клип ради дизна? Да не те заебава некој тебе? Како би можело да се случи тоа?

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
« Одговори #22 на: 31 Јули 2012, 15:52:18 pm »
@Falanga: го видов и сам клипот... а објаснувањето од сервисерот беше овака: Дизната ти е оштетена и не пушта доволно гориво на поголеми вртежи, ти ја бркаш колата КОЛКУ ИДЕ и со самото тоа подолго време ја држиш на високи обртаи и ја тераш да забрзува, дизната не пушта доволно гориво и клипот нема доволно ладење, и ете го проблемот... верувам доволно објаснето е овака :)

а иначе за чипување размислувам за RaceChip.de чипот од 229еур ја крева колата на 265 коња што е повеке од доволно :) и е евтин и е бокс и кога сакам ке го извадам за на технички и слично...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #23 на: 31 Јули 2012, 15:55:35 pm »
А од што се загрева клипот ако нема гориво да согорува?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #24 на: 31 Јули 2012, 15:56:57 pm »
Сиромашна смеша = висока температура :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
« Одговори #25 на: 31 Јули 2012, 16:04:15 pm »
Сиромашна смеша = висока температура :)
+1

Фаланга клипот нема да застане со движење ако не му доаѓа гориво, тој ке се движи како и останатите 5 клипа, меѓутоа поради недоволно ладење (горивото што го добива од дизната го лади клипот и подмачкува истовремено) тој се загрева на повисока температура од дозволената и така доаѓа до оштетата...
Не сум некој стручњак за коли меѓутоа ова го испитав прилично убаво бидејки ми се деси :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #26 на: 31 Јули 2012, 16:48:42 pm »
Стопен клип ради дизна? Да не те заебава некој тебе? Како би можело да се случи тоа?
Другар честито колата, добар мотор!
Ми се допаѓа и моделот, супер си е, со здравје да се возиш и да нема дефекти повеќе ;)

@Falanga,
Од Скопје ми донесоа Либра на проба и се погоди Владо бошистот од Кавадарци при проверката и кога ја слушна како работи одма рече - еден ињектор неработи добро, пушти ја 200км/х накај Демир Капија за 2 минути ќе го стопи клипот чиј ињектор не чини...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #27 на: 31 Јули 2012, 16:51:29 pm »
Добро, чим така викате.
Битно се поправило.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #28 на: 31 Јули 2012, 17:26:39 pm »
^^^ не е добро фаланга!

значи на бест му кажав и на БМВ форумот и ниеден стручњак не може да ме разубеди,
прво и основно БМВ а и повеќето комонреил дизели имаат софистицирана електроника и заштита на моторот,
друго залепување на клип може да се деси само од неискуство и од малтретирање со намера да се направи поголема беља,
не може никој да ме убеди дека не осетил некаква промена во работата на моторот и неправилно работење на истиот како резултат на неисправна дизна и дизни, па побогу луѓе-неисправна дизна во дел од секунда се осеќа дека нешто не е како што треба, ако осетиш нешто се реагира и се оди во сервис, а не се оди со глава во зид и стисни на гаста.
во случајов на бест, по се изгледа му подметнале и дополнето со неискуство дошло до таков резултат.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • BMW 330D facelift
« Одговори #29 на: 31 Јули 2012, 17:41:52 pm »
Јас тазе го земав тогаш бмв-то, како би знаел како треба да работи ? :/
и сеуште не знам како ТОЧНО треба да работи мада се разликува работењето на моторот сега и пред сервисот...
zvonkog: ке се видиме на некој од собирите, па ке ми поделиш некој совет се надевам :)
или било кој друг член може да ме советува прифакам совети најчесто  :)