Автор Тема: BMW 330D Facelift  (Прочитано 17478 пати)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
BMW 330D Facelift
« на: 31 Јули 2012, 04:09:55 am »
Здраво, веке подолго време го следам форумов (до пред месец дена нерегистриран, само читам и ќутам :) ) е сеа од пред скоро време (1ви јуни годинава) си купив 330ка која долго време ја посакував :)
Само 5 дена потоа отиде на сериозен сервис поради оштетен КЛИП кој се воочи дека јас сум го оштетил (срека само еден) и колата беше на сервис до пред 10тина дена, (се чекаше на делови и на идеи и препораки како да биде направена но да е најдобро што може бидејки не е за продавање :) ) поправката си кошташе некои 1000еур со сите салтанати, работни раце, поправка на дизните (2 расипани останатите биле одлични), промена уље, филтри, диктунзи итн итн итн... ај да скратам малце :)
сеа колата си ја возам и од моја гледна точка мајсторот ја средил тип топ (иако сеуште се чека да напраам некој километар па да ја провери пак дали е се како што треба) треба сеуште да се „шминкаат“ некои работи, но ке оставам малце простор и за новитети :) да не ја представувам одма во идеално светло :))

сликиве се направени додека сеуште беше на мајстор...

бајДвеј, сега е веке регистрирана на македонски таблици, ја очекува полирање на фаровите и ако најдам солиден сервис да ми ги средат и бандажите малце бидејки предходниот газда (БУГАРИН) не ги штедел баш...
потоа порачани се Angel's Eyes, и рикверц сензори, како и нов десен жмигавец (бидејки сегашниот е пукнат и кородира)
ке добие и затемнување на стаклата (од некои 30% сите стакла освен предното) и толку  ;D
доста е за сега, повеке новости наскоро :) поздрав

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: BMW 330D Facelift
« Одговори #1 на: 31 Јули 2012, 04:18:10 am »
Конечно..После подолго време некој да претстави возило...Незнам што се случи.Никој не сака да претставува...
БТВ.. Убаво е бмвево, што пари го зеде ??? Колку има поминато ??? Малце чудно ми гледа бмвево али и јас незнам зошто (можда и од самата помисла дека е од бугарија)..

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #2 на: 31 Јули 2012, 04:22:37 am »
Што коњажа е? Колку ти троши?

Инаку одличен модел е, со фејслифтот ја усовршија е46-ката. Браници од М-пакетот супер ќе и легнат!

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #3 на: 31 Јули 2012, 04:23:29 am »
создравје да се вози одличен избор и прекрано количе, уште подобар мотор :)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #4 на: 31 Јули 2012, 04:37:07 am »
204 коња е и едно магаре (позади воланот обично седи) :D
за потрошња градска сеуште не знам... пред сервисот го возев од бугарија (град/село: Првомај) до скопје, со константно 130 км/ч и темпомат уклучен потроши неверојатни 4.5 според неговиот мерач, а според тоа колку сум ставил гориво потроши нешто многу малце под 5.5... (поминати околу 400км) низ град ке троши бар 9 предпоставувам... има поминато ~190.000 според километража, не знам колку е за верување :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #5 на: 31 Јули 2012, 04:58:35 am »
Одличен избор !!!
Со здравје да се вози и дај боже се да е во ред сега !

Караванче ремапирано низ Битола трошеше 7,6 литри низ град според борд.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 31 Јули 2012, 07:07:39 am »
Best, прво добре дојде. Аутото ти е одлично, моторот исто така е неверојатно добар. Можеби покрај фаровите и едно целосно профи полирање кај ТЕ-ЕН во Прилеп не би било лошо :) За бандаши, просрчај по форумов ќе најдеш доста и кај ги правеле и сами како ги правеле :)

Не верувам дека ти си бил крив за проблем со клипот. Веројатно ти се има откачено "swirl flap", или една од клапните за усисот, чест или подобро, познат проблем кај некои bmw-ови мотори. Тие клапни освен за екологија при ниски вртежи и за уништување мотори, за ништо друго не служат :)

Најди си бланкерици, да не ти се повтори вакво нешто, и терај!

http://www.bmwforums.info/general-guides-how-tos/993-bmw-diesel-engine-swirl-flaps-all-you-ever-ever-need-know-about-swirl-flaps.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #7 на: 31 Јули 2012, 09:06:16 am »
So sreka da si go vozis druze ;)
Samo kaj se najdovte so Stefce posto ja gledam S2000-kata na slika ...kaj Ace Karpa???

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #8 на: 31 Јули 2012, 09:12:06 am »
Со здравје да се вози, одлично количе.
Можно е од лоша дизна да стопи клип, така да не верувам дека си многу крив за дефектот.

Отсутен bu11yboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 812
« Одговори #9 на: 31 Јули 2012, 09:49:33 am »
со здравје да се вози мн безгрижни км! го возеф на братучедот тој има 330XD стварно добри спомени многу ме бендиса! ама твоето повеќе ме бендисва оти бмв не е бмв ако не ги мети улиците :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #10 на: 31 Јули 2012, 10:23:58 am »
Со здравје да се вози другар одличен избор за кола си направил..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4585
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #11 на: 31 Јули 2012, 10:59:38 am »
Со здравје да се вози друже и убава среќа да има ова е најдобриот бмв-ов мотор според мене ем дизел ем прејак.....со еден ремап би бил рејс кар :D
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #12 на: 31 Јули 2012, 12:04:12 pm »
Убаво количе...

Чим ти праи кеиф, терај :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #13 на: 31 Јули 2012, 12:08:18 pm »
Супер аутце! Вака би го користел... :)

http://www.smchiptuning.com/1012/bmw-serija-3-e46-330d-3.0-204

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #14 на: 31 Јули 2012, 12:15:06 pm »
топ количе,а и гледам убави планови имаш за него одлично :)