Автор Тема: Дали возилата имаат „душа“?  (Прочитано 9661 пати)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Дали возилата имаат „душа“?
« Одговори #60 на: 26 Јули 2012, 20:14:51 pm »
More da znaete kolku e lesno da se privrzes kon avtomobil toa edno cudo, nekoi vikaat kup zelezo itn, ali ne e taka, posebno koga e kupeno so merak i sredeno so merak.
Sekoj pat koga si idam nazad na pecalba, i go parkiram betmobilot vo garaza mi ide da puknam od maka, ali sto da se pravi.
Vamu me vozat u kakvi ti ne vozila, i vozam, ali pusto samo edno mi se vrti u glava, dali deka e moe, ne znam.

btw. U pregovori sum so zena mi za da go "prevzeme" na hartija samo....LOL Lancerot, otkoga ke go zemam CLS-ot, samo da ostane kaj mene. Ne mi se prodava za ziva glava, e sega zasto e toa taka, pak ke kazam ne znam, mozebi zatoa sto vozilata navistina imaat dusa ...............
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #61 на: 26 Јули 2012, 20:44:03 pm »
Ти си се приврзал, тоа е различно од „имање душа“ ;) Јас бев многу приврзан кон Пунтото, ама ето, је*ига, купив Стило :) Истото уште многу си го сакам, иако поретко го возам. Алфа ми е во срце, без разлика што и да се деси, пак ќе се вози алфа. Можеби некој примерок историски вреден некогаш, можеби некој супер модел во иднина. За Cuore Sportivo, Alfa има срце и дух, за мене има „само“ срце :) Духот сум јас во неа ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #62 на: 26 Јули 2012, 20:51:37 pm »
Simo - Casperier166 :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #63 на: 26 Јули 2012, 20:53:24 pm »
Alfa-та е телото, јас сум духот ;)  А во здраво тело - здрав дух ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #64 на: 26 Јули 2012, 21:09:07 pm »
а што правиме ако ви дадат +1.000 евра од вашата проценка за колата?
само куоре рече дека никад немало да ја даде,ама тој лесно се средува 5 пива пред да се спогодите и алфата е твоја ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 26 Јули 2012, 21:13:03 pm »
Ако јас ја проценам мојата кола колку Maserati QuattroPorte, може да ми даде и 1000 помалку, ќе му ја дадам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #66 на: 26 Јули 2012, 21:15:16 pm »
Според мене душата на колата и ја дава самиот сопственик. Еве јас на пример иако не сум љубител на корејски возила, иако ми сметаат некои работи кај гетцот, сепак сум некако поврзан и си ја сакам колата, за овие 3 години се иам многу приврзано. Тоа ти е нешто како со најомилената играчка од детството, си се приврзуеш за неа, знаеш дека е предмет ама си мислиш дека може да те слушне, да и кажеш нешто, си ја мкнеш со тебе по гости итн... така е и со колата, ја пазиш, ја чуваш, се грижиш за нејзе, со самите тие работи всушност и даваш душа на колата.

Најрелевантен пост на темава до сега.

Присутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #67 на: 26 Јули 2012, 21:51:03 pm »
а што правиме ако ви дадат +1.000 евра од вашата проценка за колата?
само куоре рече дека никад немало да ја даде,ама тој лесно се средува 5 пива пред да се спогодите и алфата е твоја ;D

Во нашите срца има место за повеќе алфи, одма идеме на нешто боље ;D . Ако се вртат што повеќе коли кај луѓе кој ги гледаат како нас може и ќе се оправи лошиот глас кој ги бие. Јас на пример да ми даде некој 5000 е може и да ја дадам. Ама со нешто кеш у џеб и да бркам пример 159 или нешто гт и сл. Па пак од почеток. Средување, пицнување, мерачење, манијачење... А нај убаво да можам, моево количе би го оставил настрана да го чепкам и би земал нешто од гореспоменатите. А најќерсќќсен би бил да земам една 159ка џтдм за возикање и обавези а на 156кава турбо да и акнам и да ја стегнам ко што и доликува. А може и еден мотор v6 да јаде. Лееее уште будалаштини ми текнуваат. Само за душа ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
« Одговори #68 на: 26 Јули 2012, 23:22:43 pm »
Се сретнавме случајно. Таа ми блендна, јас мислев на тој позади се однесува. Беше подотеран од мене. Ги заврти тркалата на лево и ми намигна со левата магленка.
Јас бев на лево. Си велам, она мене?!
И се приближив и почна да преде како маче. Тихо. А сонцето заоѓаше. И рефлексијата ме обли со некоја чудна топлина...
Се приближив повеќе. Ми ’ржна и ми направи цсссс. Ја и викам, цссс и на тебе, лутко...
Ја помазив онака, од предниот фар, преку ретровизорот, вратите.... до задните штопови.
Сонцето зајде, пролетна квечерина...
И пријдов од позади. Страшна задница. Си реков тоа е тоа...
И гледам дупли издув......
А сеа бе Марјане што правиме?-си велам.

И одлучив од тогаш дека само ќе ја возам.

;D

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #69 на: 26 Јули 2012, 23:25:45 pm »
Се сретнавме случајно. Таа ми блендна, јас мислев на тој позади се однесува. Беше подотеран од мене. Ги заврти тркалата на лево и ми намигна со левата магленка.
Јас бев на лево. Си велам, она мене?!
И се приближив и почна да преде како маче. Тихо. А сонцето заоѓаше. И рефлексијата ме обли со некоја чудна топлина...
Се приближив повеќе. Ми ’ржна и ми направи цсссс. Ја и викам, цссс и на тебе, лутко...
Ја помазив онака, од предниот фар, преку ретровизорот, вратите.... до задните штопови.
Сонцето зајде, пролетна квечерина...
И пријдов од позади. Страшна задница. Си реков тоа е тоа...
И гледам дупли издув......
А сеа бе Марјане што правиме?-си велам.

И одлучив од тогаш дека само ќе ја возам.

;D
+1
Олку емоции на квадратен пиксел одамна не сум видел.
Ова мора да оди во легендарни

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #70 на: 27 Јули 2012, 00:54:34 am »
Ако јас ја проценам мојата кола колку Maserati QuattroPorte, може да ми даде и 1000 помалку, ќе му ја дадам.

-1000 таман ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #71 на: 27 Јули 2012, 00:55:35 am »
Ако има здрава машина..... ;)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2705
  • Слобода или смрт
« Одговори #72 на: 01 Август 2012, 12:56:41 pm »
Не мора да биде супер спортски автомобилот за да си го сакаш. Кај мене јас сум си поврзан со кадетот бидејќи цело детство мина со него. Значи одмори на море, на планина, секоја недела на излет и слично секаде сме оделе со него. На него се научив да возам и се додека може да се вози ќе го возам. А и сега од кога положив сета забава каде одеме било со друштво или само со женска е со него и никогаш нема да го продадам па макар стоел така и скапе до задњи штраф што секако нема да го дозволам.
Еве една слика за да видите што ви зборам.

Детството:

Сега:

p.s. за полирање на хаубата се користат алтернативни методи на полирање никогаш не е употребено полир паста ;D
« Последно менување: 01 Август 2012, 13:25:45 pm kimi makedonski »

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2513
  • Дете Битолчанче
« Одговори #73 на: 01 Август 2012, 18:27:13 pm »
Кими и кај тебе е истата приказна како кај мене, јас од ко памтам ко мало дете прва кола во фамилијата беше 128ката, како мал дури ја возеше дедо ми си играв и порастив во неа, потоа ја возеше стрико ми, па сега ја возам јас ... така да јас сум 3та генерација шо ја вози колата и не ја давам па ако треба и да скапи цела :)
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #74 на: 01 Август 2012, 19:46:52 pm »
Кими и кај тебе е истата приказна како кај мене, јас од ко памтам ко мало дете прва кола во фамилијата беше 128ката, како мал дури ја возеше дедо ми си играв и порастив во неа, потоа ја возеше стрико ми, па сега ја возам јас ... така да јас сум 3та генерација шо ја вози колата и не ја давам па ако треба и да скапи цела :)

800 евра кеШ ? :D