Автор Тема: Дали возилата имаат „душа“?  (Прочитано 9662 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
Одг: Дали возилата имаат „душа“?
« Одговори #45 на: 26 Јули 2012, 16:11:02 pm »
Мартин си и ги научил карактеристиките. Карактер колата нема, тоа е терминологија за личности. Иначе секој физички објект има карактеристика, но само личностите имаат карактер.

Сакам нормално секакви коли ама кога сум до овие ми даваат некое псебно чуство, што не го осеќам ај другите коли.

Тоа е пошто си хејтер ;D :D  :-*

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #46 на: 26 Јули 2012, 16:12:50 pm »
Според мене, староста на колата нема врска со нејзината „душа“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #47 на: 26 Јули 2012, 16:13:46 pm »
Стара кока-добра јуха!

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #48 на: 26 Јули 2012, 16:14:11 pm »
Да се надоврзам на Томе Колт ... и чувствата кои ги буди... се е тоа поврзано... чим седнеш во кола и се чувствуваш убаво и ти буди одредени чувства, се однесуваш со неа мирно, ја пазиш ја негуваш, значи и даваш значење на колата и даваш душа...
Ако за вас колата беше само парче железо никој немаше да се замара со перење, модификации полирање и т.н... и така немаше ни да постои форумов...

Присутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #49 на: 26 Јули 2012, 16:16:06 pm »
@velestrumf

Види секој свој осет си има кон работите. Јас кога ќе видам стара кола во работна состојба во мене се вртат слики што све поминала и каде и со кого. Игра улога тоа во потсвеста кај мене.

Тоа е пошто си хејтер ;D :D  :-*

Ајде добро, да небидам хејтер, сите коли ги сакам јас, сем ново компонираниве копии, кој верувам дека имаат квалитет но според мене душа њет, тоа е мое мислење. Сум влегол и во добри цивици и хонди кои будат чувства кај мене.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #50 на: 26 Јули 2012, 16:16:34 pm »
Како сакате сфатете го тоа. Дали како дизајнерска грешка, дали како ментално пореметување од моја страна...
За мене душа имаат сите коли склопени во В.Британија, Италија, и сиве овие нови суперавтомобили кои се склопуваат исклучиво рачно и имаат безброј иновации кои ги смислил еден човек (пример Конигзегг и Пагани).

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #51 на: 26 Јули 2012, 16:17:26 pm »
Кога сме више тука...
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #52 на: 26 Јули 2012, 16:20:05 pm »
Душа? хммм ...

Имам некако поразлично чувство за Голфот отколку за Астрата, пред се ради квалитетот на изработка, што е нормално со оглед на цената ...

Но, секој пат кога ке влегувам во голфот, ми буди некое на очекуван адреналин, на надмоќ ...
Првата кола во животот за која не сум зажалил ни денар што ги имам дадено, ни за бензин, масло, сервис итн ...

Не мислам дека е до VW, туку до фактот дека е турбо-бензинец кој располага со симпатични кс ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #53 на: 26 Јули 2012, 16:20:27 pm »
Ако има колава душа нека биде љубезна и нека влече како да има 300 коња. Што се не сум направил за неја. Сум ја платил, бензин сум и ставил, гуми најдобри сум и ставил, најдобро масло... све најдобро... Ороспетина тешка!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #54 на: 26 Јули 2012, 16:21:47 pm »
Ако има колава душа нека биде љубезна и нека влече како да има 300 коња. Што се не сум направил за неја. Сум ја платил, бензин сум и ставил, гуми најдобри сум и ставил, најдобро масло... све најдобро... Ороспетина тешка!

Да, ама не е Golf Edition 30 ... :P:P:P

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #55 на: 26 Јули 2012, 16:24:26 pm »
Не е, машина е. Моли ја колку сакаш машинерија е машинерија.... јака машинерија

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #56 на: 26 Јули 2012, 17:58:38 pm »

Нема, ако имаше душа мојата, немаше да ми ја вади мене душата на бензинска .
Кола со душа: Југо Корал 55 - јас му ја вадев душата, тако ми го полнеше со гориво :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #57 на: 26 Јули 2012, 18:15:07 pm »
Само една марка има срце и душа !

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #58 на: 26 Јули 2012, 18:45:35 pm »
Според мене душата на колата и ја дава самиот сопственик. Еве јас на пример иако не сум љубител на корејски возила, иако ми сметаат некои работи кај гетцот, сепак сум некако поврзан и си ја сакам колата, за овие 3 години се иам многу приврзано. Тоа ти е нешто како со најомилената играчка од детството, си се приврзуеш за неа, знаеш дека е предмет ама си мислиш дека може да те слушне, да и кажеш нешто, си ја мкнеш со тебе по гости итн... така е и со колата, ја пазиш, ја чуваш, се грижиш за нејзе, со самите тие работи всушност и даваш душа на колата.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #59 на: 26 Јули 2012, 18:49:40 pm »
Според мене некои возила навистина имаат душа. И сметам дека сопственикот и историјата на колата и ја даваат таа душа.