јаре а како е со потрошња го мереше ли
За потрошња ке ви кажам за едно 10 дена, со оглед дека имав комбинирани вожњи со надвор, така да не ми е релевантно, да покаже дека е 5.8 со цедење, а имав и спора вожња кај Маврово. Генерално мислам дека помалку стискаш на гаста бидејки респонсот е многу засилен.
Kaко тоа? Гледам има за фиестата моја? Може помош?
Каква помош ?
Ако по тебе е ѓубре, тогаш по мене е топ ѓубре. Штелувањето не е рачно, па од око да тераш, туку си има точно означено со бројки и слова за кој мотор на кој поделок од штел тримерите се става. Имаш упатство, и јасно е ко бел ден. Нема скриени приказни, просто и функционално.
Јас како голем скептик, кон се ова, останав подзинат на учинковитоста. Огромна разлика во снага е ако си го ставиш фабрички сугерираното. Во секој случај, секако најдобриот момент е дека можеш да го ставиш, пробаш, и ако не ти фаќа памет да го вратиш. Нема потреба од никакви гимнастики.
За мене има многу предности во однос на класичниот римап
- Не верувам во драстична разлика со класичниот римап, бидејки и тој на крајот се сведува на истото што го прави и ова. Крајниот ефект е топ
- Нема проблем со апдејт на фирмвер у сервис.
- Се вади, и како да не било ставено на колата
- Сам можеш да го ставиш/вадиш.
- Цена
Yarre ne sum probal megutoa ne sumljam deka box ot e supper ..pa izvadija i za Audi TTRS taka da za toa pocit. Megutoa toj raboti kako laznjak lazejki razlicni vrednosti kaj razlicni tipovi na motori dodeka remapot e cela nauka da se napravi i raboti kako kompletna nova programa koja gi podrzuva site fabricki funkcii kako zastiti i sl. i zatoa ne mozes da gi sporeduvas tie dve raboti.![Wink ;)](https://forum.carclub.mk/Smileys/FlatEmoji/wink.gif)
Si cul nekogas za Golf R32 Turbo so Box
Ili BMW M3 kompressor so box
Ne nema ni da cues bidejki pravata rabota e remapingot a i ne e izvodlivo da se napravi so BOX ![Wink ;)](https://forum.carclub.mk/Smileys/FlatEmoji/wink.gif)
So zdravje da si go vozis i ne zaboravi jas licno imav napraveno dogovor so Race Chip ama se otkazav bidejki po internetot citav razlicni mislenja na luge i realno bea 50-50 % podeleni ![Wink ;)](https://forum.carclub.mk/Smileys/FlatEmoji/wink.gif)
Како работи, лаже, не лаже, дал ремапот е наука, или не, за мене како корисник кој долго време се информира и чита по германски форуми, факт е дека ја брка работата за тоа што е купен. Мое субјективно мислење е дека фабрички функции ( и остали прикаски ) се сведуваат на опцијата да на крај е исто, само у практично паковање, кое одлично функционира.
Кај ремапот, ако ти акнат апдејт у сервис, може ли да го цркнат епромот од компјутерот на пример ?
Јас не планирам да правам тјунинг со ремап, ниту возам Р32. Ова е практичен ( и попристапен ) уред, кој го прави она што му треба на секој стандарден корисник, а тоа да и даде поголема снага на своето постоечко возило.
Јас го пишувам ова од пристап на корисник, кој се воодушевува на учинковитоста, и сметам дека е приуштива работа. Се купува од тука, може да се тестира, а секако се нарачува и од web страната.
Секако дека ке влијае на revo тјунирањето, ама па премногу е практично, без приказни и финти.