Автор Тема: RaceChip.de  (Прочитано 19988 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: RaceChip.de
« Одговори #15 на: 24 Јули 2012, 01:54:44 am »
нема зијан од квалитетно чипување

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
« Одговори #16 на: 18 Август 2012, 09:28:46 am »
нема зијан од квалитетно чипување
Agreed !!! ;)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1312
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Re: RaceChip.de
« Одговори #17 на: 30 Јануари 2013, 13:10:13 pm »
Ја ставив про верзијата и можам да кажам дека ептен сум задоволен. Има увозник во Скопје, и супер е што можеш да го земеш и вратиш ако не ти се допаѓа. Ја не го враќам. Топ е.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #18 на: 30 Јануари 2013, 13:17:37 pm »
Ај со среќа нека е !!!

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #19 на: 30 Јануари 2013, 13:19:09 pm »
Ја ставив про верзијата и можам да кажам дека ептен сум задоволен. Има увозник во Скопје, и супер е што можеш да го земеш и вратиш ако не ти се допаѓа. Ја не го враќам. Топ е.
Koj e zastapnik i kako se dvizat cenite ?

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #20 на: 30 Јануари 2013, 14:14:55 pm »
Не знам како се вика фирмата, имам мобилен од дечкото. Ако ти треба ( а сигурен сум дека не :) ) ке ти дадам телефон.

Генерално се ситно поскапи од тие на сајтот.

Пробав на моето возило, и мнооогу добро фуче. Мислам дека за CC членови ке има попуст, со оглед дека првата тура, заврши за кратко време ( има уште 5 од кои 2 безецирани за мене ) . Малку поспоро се движи бидејки не му е примарна дејност, и првата нарачка била од кеф и за блиски.

Ке ви дадам повеќе инфо, а ако некој му се брза, ке му дадам телефон од дечкото на ПП.

Според мое лично убедување, еве го возам 5 дена, се работи за топ производ, по пониска цена од класичниот ремап, и сметам дека одлично си ја врши работата. Ќе ви дадам фидбек и од 1.4 Тси, деновиве, а ако класниот проба, и он ќе Ви каже.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #21 на: 30 Јануари 2013, 14:51:48 pm »
Порачав и јас да ми го донесат од германија пред недела дена, очекувам да стигне деновиве...
исто така Про пакетот од 229 евра ко за мојата кола :)

П.С. баш ме израдува yarre што гледам доста позитивен коментар, ке споделам и јас искуство со него само нека стигне прво :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #22 на: 30 Јануари 2013, 14:57:14 pm »
Тек насмевка коа ке седнеш сефте :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #23 на: 30 Јануари 2013, 15:20:00 pm »
Ѓубре е. Само го качува притисокот во комон реилот и ништо друго. Еден уред е за сите возила и треба да то штелуваш рачно. Можам да најдам вакво користено (2 недели па извадено) за 100-тина евра. Ако некој го интересира нека пише па ќе прашам.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #24 на: 30 Јануари 2013, 19:56:46 pm »
Ако по тебе е ѓубре, тогаш по мене е топ ѓубре. Штелувањето не е рачно, па од око да тераш, туку си има точно означено со бројки и слова за кој мотор на кој поделок од штел тримерите се става. Имаш упатство, и јасно е ко бел ден. Нема скриени приказни, просто и функционално.

Јас како голем скептик, кон се ова, останав подзинат на учинковитоста. Огромна разлика во снага е ако си го ставиш фабрички сугерираното. Во секој случај, секако најдобриот момент е дека можеш да го ставиш, пробаш, и ако не ти фаќа памет да го вратиш. Нема потреба од никакви гимнастики.

За мене има многу предности во однос на класичниот римап
- Не верувам во драстична разлика со класичниот римап, бидејки и тој на крајот се сведува на истото што го прави и ова. Крајниот ефект е топ
- Нема проблем со апдејт на фирмвер у сервис.
- Се вади, и како да не било ставено на колата
- Сам можеш да го ставиш/вадиш.
- Цена

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #25 на: 30 Јануари 2013, 20:12:58 pm »
јаре а како е со потрошња го мереше ли

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #26 на: 30 Јануари 2013, 20:54:30 pm »
Ако по тебе е ѓубре, тогаш по мене е топ ѓубре. Штелувањето не е рачно, па од око да тераш, туку си има точно означено со бројки и слова за кој мотор на кој поделок од штел тримерите се става. Имаш упатство, и јасно е ко бел ден. Нема скриени приказни, просто и функционално.

Јас како голем скептик, кон се ова, останав подзинат на учинковитоста. Огромна разлика во снага е ако си го ставиш фабрички сугерираното. Во секој случај, секако најдобриот момент е дека можеш да го ставиш, пробаш, и ако не ти фаќа памет да го вратиш. Нема потреба од никакви гимнастики.

- Не верувам во драстична разлика со класичниот римап, бидејки и тој на крајот се сведува на истото што го прави и ова. Крајниот ефект е топ
- Цена
Kaко тоа? Гледам има за фиестата моја? Може помош?

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #27 на: 30 Јануари 2013, 21:11:06 pm »

- Цена
Yarre ne sum probal megutoa ne sumljam deka box ot e supper ..pa izvadija i za Audi TTRS taka da za toa pocit. Megutoa toj raboti kako laznjak lazejki razlicni vrednosti kaj razlicni tipovi na motori dodeka remapot e cela nauka da se napravi i raboti kako kompletna nova programa koja gi podrzuva site fabricki funkcii kako zastiti i sl. i zatoa ne mozes da gi sporeduvas tie dve raboti.;)
Si cul nekogas za Golf R32 Turbo so Box ??? Ili BMW M3 kompressor so box ??? Ne nema ni da cues bidejki pravata rabota e remapingot a i ne e izvodlivo da se napravi so BOX ;)
So zdravje da si go vozis i ne zaboravi jas licno imav napraveno dogovor so Race Chip ama se otkazav bidejki po internetot citav razlicni mislenja na luge i realno bea 50-50 % podeleni ;)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #28 на: 30 Јануари 2013, 21:50:31 pm »
јаре а како е со потрошња го мереше ли

За потрошња ке ви кажам за едно 10 дена, со оглед дека имав комбинирани вожњи со надвор, така да не ми е релевантно, да покаже дека е 5.8 со цедење, а имав и спора вожња кај Маврово. Генерално мислам дека помалку стискаш на гаста бидејки респонсот е многу засилен.

Kaко тоа? Гледам има за фиестата моја? Може помош?

Каква помош ?

- Цена
Yarre ne sum probal megutoa ne sumljam deka box ot e supper ..pa izvadija i za Audi TTRS taka da za toa pocit. Megutoa toj raboti kako laznjak lazejki razlicni vrednosti kaj razlicni tipovi na motori dodeka remapot e cela nauka da se napravi i raboti kako kompletna nova programa koja gi podrzuva site fabricki funkcii kako zastiti i sl. i zatoa ne mozes da gi sporeduvas tie dve raboti.;)
Si cul nekogas za Golf R32 Turbo so Box ??? Ili BMW M3 kompressor so box ??? Ne nema ni da cues bidejki pravata rabota e remapingot a i ne e izvodlivo da se napravi so BOX ;)
So zdravje da si go vozis i ne zaboravi jas licno imav napraveno dogovor so Race Chip ama se otkazav bidejki po internetot citav razlicni mislenja na luge i realno bea 50-50 % podeleni ;)

Како работи, лаже, не лаже, дал ремапот е наука, или не, за мене како корисник кој долго време се информира и чита по германски форуми, факт е дека ја брка работата за тоа што е купен. Мое субјективно мислење е дека фабрички функции ( и остали прикаски ) се сведуваат на опцијата да на крај е исто, само у практично паковање, кое одлично функционира.
Кај ремапот, ако ти акнат апдејт у сервис, може ли да го цркнат епромот од компјутерот на пример ?

Јас не планирам да правам тјунинг со ремап, ниту возам Р32. Ова е практичен ( и попристапен ) уред, кој го прави она што му треба на секој стандарден корисник, а тоа да и даде поголема снага на своето постоечко возило.

Јас го пишувам ова од пристап на корисник, кој се воодушевува на учинковитоста, и сметам дека е приуштива работа. Се купува од тука, може да се тестира, а секако се нарачува и од web страната.

Секако дека ке влијае на revo тјунирањето, ама па премногу е практично, без приказни и финти.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #29 на: 30 Јануари 2013, 22:11:27 pm »
@yarre па помош, како да ја најдам продавницата? Лесно ли се вади-става да пробам дали вреди?