јаре а како е со потрошња го мереше ли
За потрошња ке ви кажам за едно 10 дена, со оглед дека имав комбинирани вожњи со надвор, така да не ми е релевантно, да покаже дека е 5.8 со цедење, а имав и спора вожња кај Маврово. Генерално мислам дека помалку стискаш на гаста бидејки респонсот е многу засилен.
Kaко тоа? Гледам има за фиестата моја? Може помош?
Каква помош ?
Ако по тебе е ѓубре, тогаш по мене е топ ѓубре. Штелувањето не е рачно, па од око да тераш, туку си има точно означено со бројки и слова за кој мотор на кој поделок од штел тримерите се става. Имаш упатство, и јасно е ко бел ден. Нема скриени приказни, просто и функционално.
Јас како голем скептик, кон се ова, останав подзинат на учинковитоста. Огромна разлика во снага е ако си го ставиш фабрички сугерираното. Во секој случај, секако најдобриот момент е дека можеш да го ставиш, пробаш, и ако не ти фаќа памет да го вратиш. Нема потреба од никакви гимнастики.
За мене има многу предности во однос на класичниот римап
- Не верувам во драстична разлика со класичниот римап, бидејки и тој на крајот се сведува на истото што го прави и ова. Крајниот ефект е топ
- Нема проблем со апдејт на фирмвер у сервис.
- Се вади, и како да не било ставено на колата
- Сам можеш да го ставиш/вадиш.
- Цена
Yarre ne sum probal megutoa ne sumljam deka box ot e supper ..pa izvadija i za Audi TTRS taka da za toa pocit. Megutoa toj raboti kako laznjak lazejki razlicni vrednosti kaj razlicni tipovi na motori dodeka remapot e cela nauka da se napravi i raboti kako kompletna nova programa koja gi podrzuva site fabricki funkcii kako zastiti i sl. i zatoa ne mozes da gi sporeduvas tie dve raboti.
Si cul nekogas za Golf R32 Turbo so Box Ili BMW M3 kompressor so box Ne nema ni da cues bidejki pravata rabota e remapingot a i ne e izvodlivo da se napravi so BOX
So zdravje da si go vozis i ne zaboravi jas licno imav napraveno dogovor so Race Chip ama se otkazav bidejki po internetot citav razlicni mislenja na luge i realno bea 50-50 % podeleni
Како работи, лаже, не лаже, дал ремапот е наука, или не, за мене како корисник кој долго време се информира и чита по германски форуми, факт е дека ја брка работата за тоа што е купен. Мое субјективно мислење е дека фабрички функции ( и остали прикаски ) се сведуваат на опцијата да на крај е исто, само у практично паковање, кое одлично функционира.
Кај ремапот, ако ти акнат апдејт у сервис, може ли да го цркнат епромот од компјутерот на пример ?
Јас не планирам да правам тјунинг со ремап, ниту возам Р32. Ова е практичен ( и попристапен ) уред, кој го прави она што му треба на секој стандарден корисник, а тоа да и даде поголема снага на своето постоечко возило.
Јас го пишувам ова од пристап на корисник, кој се воодушевува на учинковитоста, и сметам дека е приуштива работа. Се купува од тука, може да се тестира, а секако се нарачува и од web страната.
Секако дека ке влијае на revo тјунирањето, ама па премногу е практично, без приказни и финти.