Автор Тема: RaceChip.de  (Прочитано 19845 пати)

Отсутен 2fast4you

• Редовен
  • Пораки: 1797
  • Some drive to work ... I work to drive!!!
Одг: RaceChip.de
« Одговори #30 на: 31 Јануари 2013, 00:15:18 am »

Како работи, лаже, не лаже, дал ремапот е наука, или не, за мене како корисник кој долго време се информира и чита по германски форуми, факт е дека ја брка работата за тоа што е купен. Мое субјективно мислење е дека фабрички функции ( и остали прикаски ) се сведуваат на опцијата да на крај е исто, само у практично паковање, кое одлично функционира.
Кај ремапот, ако ти акнат апдејт у сервис, може ли да го цркнат епромот од компјутерот на пример ?

Јас не планирам да правам тјунинг со ремап, ниту возам Р32. Ова е практичен ( и попристапен ) уред, кој го прави она што му треба на секој стандарден корисник, а тоа да и даде поголема снага на своето постоечко возило.

Јас го пишувам ова од пристап на корисник, кој се воодушевува на учинковитоста, и сметам дека е приуштива работа. Се купува од тука, може да се тестира, а секако се нарачува и од web страната.

Секако дека ке влијае на revo тјунирањето, ама па премногу е практично, без приказни и финти.

Jas samo sakav da ti ja ukazam razlikata pomegu BOX i Remap a ne znam sto se nafura ti tolku ??? Jas i samiot ti rekov deka sakav da gi donesam ??? Ti da ne gi uvezuvas ??? Izvini ako ti se umesav u biznisot a sto se odnesuva za Revo... toa go rabotam od zadovolstvo ne da se zbogatam i uopste ne mi smeta ova sto ti go nudis :D
Ova e isto kako jas sega tebe da ti tvrdam deka Ruvil lagerite se istite so FAG ama so cena poniska za 150 % ???
Ne gi razbiram lugevo veke...ako im kazes nesto sto oni ne sakaat da go slusnat ke te obesat ???

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1304
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #31 на: 31 Јануари 2013, 06:19:33 am »
Не, нит ги увезувам, нит ми се битни. Она што сакав Јас да го поделам е моето субјективно мислење. Мислам дека ти погрешно se разбравме, ама ако не сме се разбрале, ете уз пијачка може да се разбереме. :)

Ја иначе оваков тјунинг барав  ;)

Not a valid youtube URL

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #32 на: 31 Јануари 2013, 09:53:30 am »
Ako pravis vakov tuning vikaj ;D a pijacka u sekoe vreme koga si sloboden ili raspolozen ;)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #33 на: 31 Јануари 2013, 21:01:45 pm »
Јас лично верувам дека ремап е подобра работа од BOX... Но овде во Македонија ??? Не благодарам!

Не знам какви и да се стручњаци тие што чипуваат, се додека се овде во македонија и знаејки какви све „стручњаци“ имаме, неможам да си дозволам да оставам да ми ја чепкаат колата...

Тоа е главната причина зошто и јас одам на BOX наместо на REMAP...
+ ако не ми се допаѓа, ке го извадам и ке го вратам, како што кажа и yarre...

Нормално нема да ја правам колата за да биде за на трки, бог да чува... :P

Отсутен 2fast4you

• Редовен
« Одговори #34 на: 01 Февруари 2013, 00:47:42 am »
Јас лично верувам дека ремап е подобра работа од BOX... Но овде во Македонија ??? Не благодарам!

Не знам какви и да се стручњаци тие што чипуваат, се додека се овде во македонија и знаејки какви све „стручњаци“ имаме, неможам да си дозволам да оставам да ми ја чепкаат колата...

Na zalost 100% si vo pravo megutoa rabotite se takvi i treba da gi prifatime ;)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #35 на: 01 Февруари 2013, 09:21:04 am »
па немаме друг избор освен да ги прифатиме такви какви што се ;D
затоа некои како мене ке си бидат задоволни со некој ГЕРМАНСКИ BOX Chip... Наместо да идат на Професионално чипување кое може да искочи ѓавол ипол овде во македонија (затоа што нели нашите „професионалци“, кои што исто така се и хаус мајстори (по примерот на маршер линкуван до реклама5 оглас ;D), можат повеке да расипат одошто да поправат)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #36 на: 02 Февруари 2013, 17:45:30 pm »
Бидејки немаше на лагер за моите возила,нарачани 2 х Race Chip Pro кај човекот што го препорача Јаре.Треба да стигнат за 10 дена па ќе ги видиме резултатите.

Човекот го слушнав само на телефон ама по разговорот колку што можев да оценам се работи за коректна и услужна личност.

Производот е тој во средина само со малку повисока цена од таа на сајтот што е нормално бидејки треба да се донесат и да се царинат.

http://www.racechip.de/en/chiptuning/renault/megane/megane-3/1-5-dci-fap-78kw/index.php

Доколку приближно се добие ова што го ветува производителот,ќе биде одлично!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #37 на: 02 Февруари 2013, 17:50:17 pm »
Ај за убаво нека е!

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #38 на: 02 Февруари 2013, 18:09:05 pm »
Фала ти Џиџи :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #39 на: 02 Февруари 2013, 18:52:51 pm »
Mногу ми е жал што ги нема постовите на гоцебрзи, можеби неговата грешка е што не поентираше веднаш.Сега уште повеќе жалам што не можам за скоро секоја кола да понудам споредба на производов со ремапирањето.
Се уште важи понудата доколку некој еве на пример со опел кој ќе го набави овој производ а имам ремап за него, да направиме споредба.....по старата поговорка, „баба лаже трап не лаже..“

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #40 на: 02 Февруари 2013, 18:54:34 pm »
Нека остане оваа тема за RaceChip само, слободно може да се отвори тема Tuning Box vs Remap.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #41 на: 02 Февруари 2013, 19:30:09 pm »
Тогаш би требало да се избришат и други постови, каде се спомнува тјунингот...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43655
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 02 Февруари 2013, 19:33:33 pm »
@Bu$av, не е лошо да извршиш некои мерења на меѓузабрзувања и забрзување пред и по инсталација на уредот ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #43 на: 02 Февруари 2013, 19:38:44 pm »
Ајде со среќа нека е :)

Отсутен GOCEBRZI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 559
« Одговори #44 на: 02 Февруари 2013, 19:41:31 pm »